Tenniksen yläkoululeirityksessä aloittaa 28 pelaajaa

18.1.2021  |  16:05  |  Seurat

Keväällä 2021 käynnistetään Vierumäellä ensimmäistä kertaa tenniksen yläkoululeiritys. Kevään yläkoululeiritykseen valittiin hakemusten perusteella 28 nuorta urheilijaa.

Leirien ajankohdat ovat 14.-18.3.2021 ja 9.-13.5.2021. Konsepti pilotoidaan keväällä kahdella leirillä. Syksystä 2021 alkaen leiritystä on suunnitelmana järjestää neljä kertaa lukuvuoden aikana.

Yläkoululeirityksen lajivalmentajana keväällä 2021 toimii Vierumäen lajivastaava Petja Nykänen. Lisäksi valmennuksessa ja sen suunnittelussa ovat mukana naisten maajoukkuekapteeni Emma Laine sekä Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

”Olemme erittäin iloisia ja positiivisesti yllättyneitä runsaasta hakijamäärästä sekä siitä, että osallistujia on ihan ympäri Suomen. Toiveena on, että yläkoululeirityksesta muodostuu jatkossa kiinnostava ja innostava osa yläaste-ikäisten tenniksen vuosikalenteria ,” kommentoi Tennisliiton huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

Tenniksen yläkoululeiritys pähkinänkuoressa

Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesti tennistä pelaaville yläasteikäisille pojille ja tytöille. Leirit on suunnattu pelaajille, jotka tuntevat intohimoa tennistä kohtaan ja kokevat sen mahdolliseksi uravaihtoehdoksi urheilijan polullaan. Leirityksessä painotetaan 3-4 tunnin päivittäisen lajivalmennuksen lisäksi koulutehtävien tekemistä sekä urheilijana kasvamista (ruokailun merkitys, palautuminen sekä psyykkinen valmennus).

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Toteutuksessa mukana Suomen Tennisliiton sekä Suomen Urheiluopiston lisäksi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste. Yhteistyössä mukana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia sekä leiritykseen osallistuvien pelaajien koulut.

Lisätietoa tenniksen yläkoululeirityksen kotisivulta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton asiakaspalvelu ja… →