Tenniksen vastuullisuusohjelma käytäntöön seurojen vastuullisuusmerkin avulla

8.3.2021  |  14:14  |  Seurat

Vastuullisuusmerkin symbolissa yhdistyy: 1) perustan eli pohjatyön merkitys, 2) kukka symboloi ihmisiä ja vastuullisuutta ja 3) viisi pallonmuotoa ovat tenniksen vastuullisuusohjelman viisi eri osa-aluetta

Tennisliitto lanseeraa seurojen vastuullisuusmerkin, jonka avulla tenniksen vastuullisuusohjelma viedään käytäntöön.

Tennisliiton vastuullisuusohjelma on rakennettu urheiluyhteisön yhteisen vastuullisuusohjelman mukaisesti tenniksen toimintaympäristöön pohjautuen. Se koostuu viidestä osa-alueesta: Hyvä hallinto, Turvallinen toimintaympäristö, Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Ympäristö ja ilmasto sekä Antidoping.

– Urheilu- ja liikuntayhteisöllä on suuri rooli yhteiskunnassamme – se  liikuttaa ja vaikuttaa yhteiskunnassamme monialaisesti. Liikunta ja urheilu on paljon enemmän kuin pelkät tulokset – emme ole irrallinen kokonaisuus, vaan olemme tärkeä osa yhteiskuntaa. Vastuullisuusohjelmamme läpi leikkaa koko toimintamme ja sen avulla vahvistamme lajikulttuuriamme sekä linkitymme entistä vahvemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun, kertoi Tennisliiton vastuullisuusohjelmasta vastaava Jarno Tiusanen.

Vastuullisuusohjelma sitouttaa koko tennisyhteisöä vastuulliseen, turvalliseen, läpinäkyvään, tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen toimintaan. Nyt lanseerattavan vastuullisuusmerkin avulla toiminta viedään osaksi seurojen toimintaympäristöä.

– Mietimme keinoja vastuullisuustyömme viemiseksi käytäntöön ja kehitimme tätä varten seurojen vastuullisuusmerkin. Vastuullisuusmerkki on osoitus avoimesta, läpinäkyvästä, yhdenvertaisesta ja tasa-arvoisesta sekä vastuullisesta seuratyöstä. Olemme luoneet kriteeristön pohjautuen tenniksen vastuullisuusohjelman viiteen osa-alueeseen, kun seura täyttää kriteeristön ansaitsee se osoituksesi työstään vastuullisuusmerkin, avasi Tiusanen.

Vastuullisuusohjelma on linkitetty osaksi myös juuri käynnistynyttä tenniksen laatuseuraohjelmaa. Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine korostaa vastuullisen toiminnan merkitystä.

– Vastuullisuus on nykypäivänä se pohja, jonka varaan toiminta tulee rakentaa. Tennisliitto on ottanut urheiluyhteisön vastuullisuusohjelman erinomaisesti haltuun ja ryhtynyt viemään sitä käytäntöön. Tämä on tärkeää, jotta ohjelma saadaan elämään konkreettisesti arjessa.

– Tähtiseuraohjelma eli seurojen laatuohjelma sisältää monenlaisia vastuullisuusnäkökulmia. Tennisliiton vastuullisuusmerkki on hyvä syventävä elementti tähän kokonaisuuteen ja nostaa vastuullisuusohjelman teemoja esiin monipuolisesti tenniksen näkökulmasta.

TENNIKSEN VASTUULLISUUSOHJELMA
SEURAN VASTUULLISUUSMERKKI -KRITEERISTÖ

Laatuseuraohjelman 26 seuraa pääsevät tutustumaan seuran vastuullisuusmerkkiin ja sen kriteereihin sekä tekemään sitä laatuseuraprosessin kautta. Vastuullisuusmerkkiä voivat lähteä tekemään myös kaikki muut jäsenseurat – lähetämme ohjeet seurojen yhteyshenkilöille sähköpostitse. Lisätiedot: Jarno Tiusanen, jarno.tiusanen@tennis.fi / puh. 0504062350.

Jaa:

Seuraava uutinen: Sata-Tennis hakee päätoimista… →