Tenniksen sääntöihin viides muutos – kautta aikojen

9.1.2012  |  15:33

Kansainvälinen Tennisliitto ITF ilmoitti uudesta säännöstä, joka tuli voimaan maailmanlaajuisesti 1.1. 2012. Sääntö määrää, että alle 10-vuotiaiden kilpailuissa ei enää pelata tavallisella keltaisella tennispallolla, vaan kisoissa on käytettävä hitaampia palloja, kentän koosta riippuen punaisia, oransseja tai vihreitä palloja.
Vihreitä palloja käytetään, kun lapset pelaavat täysmittaisella tenniskentällä. Suomessa alle 10-vuotiaiden kilpailuissa käytetään vihreitä palloja.
Sääntö hyväksyttiin ITF:n vuosikokouksessa Washingtonissa vuonna 2010. Uusi sääntö on vasta viides sääntömuutos tenniksen pelisääntöihin lajin historiassa. Tätä aiemmat muutokset ovat koskeneet jalkavirhettä, tie-breakia, taukoja erien jälkeen sekä uusia vaihtoehtoisia pistelaskutapoja (ottelutie-break ja no ad).
Uusin sääntömuutos on olennainen osa ITF:n Tennis10s –ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tehdä lapsille tennistaitojen oppiminen mahdollisimman helpoksi. Ohjelmassa kannustetaan käyttämään hitaampia ja matalapomppuisia palloa, varreltaan lyhyempiä ja kevyempiä mailoja sekä pienempiä kenttiä.
Tennis10s -ohjelma on osa ITF:n maailmanlaajuista Tennis Play and Stay-kampanjaa, joka käynnistyi vuonna 2007 ja jonka tarkoituksena on levittää tennisharrastastusta eri puolilla maailmaa. Sen pääviesti on, että tennis on helppo ja hauska urheilumuoto.
Tennis10s -ohjelma on otettu hienosti vastaan ITF.n 210:ssä jäsenmaassa.

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine, Kaukonen ja… →