Tenniksen Davis Cup-ottelu Suomi – Puola pelataan Barona Areenalla Espoossa

18.7.2011  |  16:59

  Suomi kohtaa Puolan tenniksen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaottelussa 16.-18.9. Barona Areenalla Espoossa.
Davis Cup -tennistä pelataan ensimmäisen kerran Espoossa Suomen DC-historiassa; maaottelu on järjestyksessään Suomen sadasyhdestoista (111. ).
Ottelua varteen Barona Areenalle rakennetaan tätä varten tenniskenttä; alusta on Deco Turf, jonka rakentaa Supreme. Sama alusta oli Suomen edellisessä kotiottelussa kaksi vuotta sitten Salossa, jossa Suomi voitti Kyproksen 3-2 ja nousi Eurooppa-Afrikan I ryhmään.
-Puola-ottelu huipentaa Suomen Tennisliiton 100-vuotisjuhlavuotta, sanoo liiton toimitusjohtaja Teemu Purho. – Sille halusimme korkeatasoiset olosuhteet tapahtuman oheispalvelujen osalta.
-Barona Areena luo myös hyvät puitteet Davis Cup-ottelun televisioinnille. Ottelut tulevat suorina Canal+:lta, jatkaa Purho.
-Edellisestä pääkaupunkiseudulla pelatusta DC-ottelusta on aikaa. Kohtasimme Etelä-Afrikan Helsingissä maaliskuussa 2008. Sen jälkeen kotiottelut on pelattu Hangossa, Naantalissa ja Salossa, listaa toimitusjohtaja Purho.
Suomi hävisi maaliskuussa 2-3 Slovenialle ja Puola samoin lukemin Israelille. Maat ovat kohdanneet Davis Cupissa tätä ennen viisi kertaa, tuorein kohtaaminen on viime vuoden maaliskuulta, jolloin Suomi voitti Puolan Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisellä kierroksella 3-2. Ottelu pelattiin Sopotissa, Puolassa. Niinpä Davis Cupin koti-vierasottelusäännön mukaan järjestelyvuoro on Suomella. Näistä viidestä keskinäisestä ottelusta Suomi on voittanut kolme (vv. 2010, 1997 ja 1980), Puola kaksi (vv.1986 ja 1971).

Davis Cupin sääntöjen mukaan maitten on nimettävä joukkueensa 10 päivää ennen ottelun alkua, siis tiistaina 6.9.

Pääsyliput tulevat myyntiin viikolla 30. Siitä lisätietoja ensi viikon alussa näillä sivuilla

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara ja T.Nieminen… →