Tenhunen pyörätuolitenniksen Suomen mestari

29.11.2005  |  14:25

Finaalissa kukistui Jussi Juntunen

Seitsemän pelaajaa kokoontui 26.-27.11. Variston Tenniskeskukseen Vantaalle ratkomaan tenniksen Suomen mestaruutta. Ilahduttavaa oli saada mukaan uusi pelaaja Andreas Forsman ja taukoa pitänyt Jussi Juntunen.
Kahdeksan pelaajan kaavioon jäi yksi tyhjä paikka, joten viimevuotisen mestaruutensa vuoksi Ari Aalto pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Arpa oli heittänyt ennakkosuosikki Taneli Tenhusen kaavion samalle puolelle Arin kanssa, mistä kumpikaan pelaaja ei ollut erityisen ilahtunut.
Kaavion alakertaa tuli isännöimään kakkossijoitettu Antti Metso, joka oli taistellut edellisen viikon flunssan kourissa. Sairastelusta huolimatta Antti lähti tavoittelemaan voittopokaalia. Ottelu Juntusta vastaan tulisi olemaan isoin kanto kaskessa.

1. kierros
Vasta puoli vuotta pelannut Forsman oli lähtenyt ennakkoluulottomasti kisoihin mittaamaan Suomen tenniksen tasoa. Ottelu Tanelia vastaan antoi tylyn arvion: 6-0, 6-0 Tenhuselle.
Metsolle tuli kaavion toisella puolella vastaan Tomi Kuuppelomäki. Tomi ei yltänyt aivan omalle tasolleen, vaikka kämmenlyönti pamahti välillä kenttään todella vaudikkasti. Antin peli kulki mallikkaasti, joten hän otti voiton vakuuttavasti luvuin 6-0, 6-1.
Juntunen lähti hakemaan peliinsä tuntumaa vasta 14-vuotiasta Teemu Partasta vastaan. Teemulla oli vaikeuksia ykkössyöttönsä kanssa, mutta hän piinasi silti Jussia koko rahan edestä: 7-5, 7-5 Juntuselle.

2. kierros
Ottelussaan Aaltoa vastaan Tenhunen sai hyvän alun karaten 3-0 ja 4-1 johtoon. Ari kiipesi vielä 4-5 tilanteeseen, mutta kiri ei aivan riittänyt. Ensimmäinen erä meni Tanelille 6-4. Tenhunen vei pienestä ”kipsistä” huolimatta toisenkin erän nimiinsä Aallon sorruttua tekemään kaksoisvirheitä. Tasaisen ottelun loppuluvut 6-4, 6-4, ja ” metsän nopein eläin” finaaliin.
Metsoa kohtasi ikävä yllätys: jo voitetuksi luultu flunssa teki come backin, ja kuume kohosi taas. Voimaton Antti lähti yrittämään voittoa Juntusesta, mutta tehtävä oli mahdoton. Jussi otti selkeän
6-2, 6-2 voiton ja matkasi finaaliin. Tämän jälkeen kävi selväksi, ettei Metso kykene pelaamaan prossiottelua.
Finaali Taneli Tenhusen ja Jussi Juntusen välillä alkoi Tanelin 3-0 vyörytyksellä. Jussi sai kuitenkin juonesta kiinni ja kuroi välimatkan umpeen. Sitten olikin taas Tenhusen vuoro ottaa kolme ”geimiä” peräkkäin. Ensimmäinen erä oli melkoista vuoristorataa molempien pelin ailahdellessa.
Toiseen erään Jussi sai hyvän lähdön ottaen 2-0 johdon. Sitten Tanelin peli loksahti uomiinsa. Hyvin harjoitelleena hän pelasi varmaa peruspeliä odottaen Jussin virhettä, josta tehdä ratkaisu. Jussin pelaamattomuus näkyi helpoissa virheissä ja epävarmassa syöttötyöskentelyssä. Hyvä liikkuminen ja satunnainen loistava läpilyönti ei riittänyt Tanelia vastaan. Vaikka Tenhusen verkkopelaaminen ei toiminut toivotulla tavalla, voitti hän myös toisen erän ja otti ottelun nimiinsä luvuin 6-3, 6-2.
Tenhusen ahkera harjoitteleminen toi hänelle ensimmäisen, muttei viimeisen, Suomen mestaruuden.