Tenhunen nelinpelin finaaliin Pajulahti Gamesissa

22.1.2011  |  12:11

Taneli Tenhunen (ITF 131) aloitti Pajulahti Games -kilpailutapahtuman ITF-pyörätuolitennisturnauksen räväkästi voittamalla Italian Mauro Curionin 6-1, 6-0.
– Aika helppo peli. Vähän oli alkujännitystä, kun harvemmin pääsee pelaamaan näin monen tutun edessä, Tenhunen totesi.
Suomen ainoa kansainvälisiä pyörätuolitennisturnauksia kiertävä Tenhunen voi kerrakin metsästää rankingpisteitä kotimaassa, ensimmäistä kertaa järjestettävässä Pajulahti Gamesissa Nastolassa.
Tenhunen on turnaukseen osallistuvista pelaajista kolmanneksi paras. Perjantainen välierävastus, Italian Luca Spano on ITF-rankingissa sijalla 97 ja turnauksen ennakkosuosikki, Ruotsin Dan Wallin sijalla 37.
– Ranking ei aina kerro ihan kaikkea. Minulla oli vuonna 2009 loukkaantumisongelmia muun muassa selän ja ranteen kanssa, ja sijoitus tippui silloin tosi alas, Tenhunen selvitti.
Vuoden 2010 aikana hän nosti sijoitustaan noin 70 sijaa ja tänä vuonna hän pyrkii kohentamaan ainakin 50 pykälää. Tuolloin sijoitus riittäisi myös suoraa pääsyä vuoden 2012 Lontoon paralympialaisiin.
– Pelitasoni on tällä hetkellä paljon parempi kuin rankingini. Olen voittanut Dania (Wallin) korkeammallakin olevia pelaajia, joten ei ole mitään syytä, miksen voisi voittaa myös häntä.
Tenhunen on suomalaispelaajista tällä hetkellä ylivoimainen ykkönen. Harjoitusvastustajina hänellä on pystytenniksen pelaajia. Takavuosina Suomella oli useampia pyörätuolitenniksen pelaajia, ja 25-vuotias Tenhunen toivoisi saavansa piakkoin seuraa.
– Toivottavasti pystyisin menestymään maailmalla ja saisin innostettua muitakin suomalaisia lajin pariin.

Taneli Tenhusen haaveet kotiturnauksen finaalipaikasta haihtuivat välieräottelutappioon Italian Luca Spanolle 6 3, 7-5.Toisessa välierässä Ruotsin Dan Wallin voitti Diego Amadorin, joka oli puolivälierissä kukistanut villillä kortilla mukaan päässeen Jussi Juntusen.
Lauantain finaalissa ovat siis vastakkain Spano ja Wallin. Tenhusen pelit jatkuvat vielä nelinpelifinaalissa, jossa hän pelaa Wallinin parina.
Pajulahti Games -turnauksen välierissä Tenhunen kohtaa siis Italian Spasin. Perjantain toisessa välierässä ovat vastakkain Ruotsin Wallin ja italialainen Diego Amadori, joka voitti omassa puolivälierässään villillä kortilla turnaukseen nostetun Jussi Juntusen 6-0, 6-2.