TEHO Tennisliiga Cup: Ella Haaviston johtama Smash vakuuttavasti finaaliin naisissa, Flying Ducks jyräsi puolestaan miehissä

6.7.2024  |  21:04  |  Raportit

Ella Haavisto, Smash

Ulkokauden kohokohtiin lukeutuva TEHO Tennisliiga Cup jatkui lauantaina, jolloin joukkueet taistelivat pääsystä finaaliin. Tampereen Tenniskeskuksessa järjestetty tapahtuma tarjosi lauantaina hienoja palloralleja ja tapahtumia, eikä yllätyksiltäkään vältytty. Keskitetysti järjestetty I-divisioona saatiin naisissa jo pakettiin, mutta miehissä voittaja selviää molemmissa lohkoissa niin ikään huomenna pelattavissa finaaleissa.

KAAVIOT: MIEHET | NAISET

ÅLK säväytti nousullaan

Naisten sarjassa viime vuonna voittoon pelannut HVS putosi kyydistä jo perjantain puolivälierissä, kun TaTS oli tylysti parempi paras viidestä systeemillä pelattuna pistein 3-0. Lauantaina kotikonnuillaan pelanneiden tamperelaisten tie nousi kuitenkin pystyyn Smashin käsittelyssä. Yksi ottelun hahmoista oli vakuuttavasti esiintynyt Ella Haavisto, joka hoiti sekä kaksinpelinsä (6-2, 6-0) että myöhemmin Nuppu Palmin kanssa nelinpelin.

Kaavion toiselta puolelta Smash saa huomenna pelattavassa finaalissa vastaansa ÅLK:n, joka teki lauantaina huiman nousun välieräkamppailussaan Smash-Kotkaa vastaan. Kaksinpelien jälkeen pisteissä 1-2 tappiolla ollut ÅLK sisuuntui ja vei sen jälkeen kaikki nelinpelit. Ottelun kannalta käänteentekevä voitto oli toinen nelinpelivääntö, jossa ÅLK:n Emelie Gabran/Saara Aerila nujersi Smashin kaksikon Venla Ahti/Eeva Ristolan erin 7-5, 6-4. Ratkaisevan pisteen ÅLK:lle toi duo Emilia Järvinen/Viivi Virtanen.

”Alkuun kaksinpeleissä oli vähän puristamista ja jännitystä kun ollaan niin monesti tiputtu tässä kohtaa pronssiotteluun. Tällä kertaa vahvuutemme oli selvästi joukkuehenki ja se, että ollaan pitkään pelattu/treenattu yhdessä. Nyt kun ollaan päästy vauhtiin niin ei päästetä jalkaa pois kaasulta enään”, Aerila totesi itsevarmasti.

Mestari vaihtuu myös miehissä

Miesten sarjassa voittoa viime vuonna juhlinut TaTS sai välierissä vastaansa nälkäisen Smash-Kotkan. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli kutkuttavasti 2-1 kotkalaisille. Smash-Kotkalta avauspisteen toi Vesa Ahti, joka löi konkaripelaaja Lauri Kiiskin erin (6-1, 6-2), ja toisen Nuutti Jokinen; kun taas TaTS:lle pisteen nappasi Peetu Pohjola. Hopealle viime vuonna jätetyt kotkalaiset saivat tällä kertaa makoisan revanssin, kun lopulta helpottavan nelinpelivoiton toi duo Ahti/Jokinen.

Smash-Kotka saa finaalissa vastaansa viime vuoden pronssimitalijoukkue Flying Ducksin, joka ei antanut HVS-Tenniksen yllättää itseään. Kaksinpelien jälkeen 2-1 johtoon Santtu Leskisen ja Roni Hietarannan avustuksella karanneet ”Ankat” antoivat nelinpeleissä HVS-Tennikselle yhden pisteen, mutta paketoivat ottelun toisessa nelinpeliparissa. Flying Ducksiin kuuluivat lisäksi Saska Huttunen sekä Ristomatti Lanne. Sekä naisten että miesten sarjan finaalikamppailut alkavat sunnuntaina klo 10.

”Pelattiin joukkueena; yhteishenki ja hyvä meininki. Omassa pelissä jalka liikkui, kun sai Ronilta hyvän esimerkin siihen ja tuuliset olosuhteet sopi omaan monipuoliseen pelaamiseen. Odotan huomisesta luonnollisesti tiukkaa vääntöä ja laadukasta tennistä saa pelata se joukkue, joka tulee huomenna voittamaan – Smash Kotkan kanssa on historiaa ihan Ducksien ensimmäiseltä kaudelta saakka, eli toivottavasti ympyrä sulkeutuu meidän kannalta oikein”, veisteli tyytyväisen oloinen Leskinen.

Naiset
TaTS – Smash 1-3
Ilona Haavisto (TaTS) – Ella Haavisto (Smash) 2-6, 0-6
Milla Kotamäki (TaTS) – Nuppu Palm (Smash) 6-0, 6-2
Hanna Vänni (TaTS) – Wilhelmiina Vainikka 2-6, 6-3, 7-10
I.Haavisto/Kotamäki (TaTS) –  E.Haavisto/Palm 6-7, 6-1, 6-10

Smash-Kotka – ÅLK 2-3
Venla Ahti (Smash-Kotka) – Emelie Gabran (ÅLK) 6-4, 6-2
Eeva Ristola (Smash-Kotka) – Saara Aerila (ÅLK) 6-3, 6-3
Emma Tuominen (Smash-Kotka) – Emilia Järvinen (ÅLK) 7-4, 4-6, 6-10
V.Ahti/Ristola (Smash-Kotka) – Aerila/Gabran (ÅLK) 5-7, 4-6
Tuominen/Margaria (Smash-Kotka) – Järvinen/Virtanen (ÅLK) 4-6, 3-6

Miehet

HVS-Tennis – Flying Ducks 1-3
Leevi Säätelä (HVS) – Santtu Leskinen (Ducks) 2-6, 6-3, 10-8
Otso Martikainen (HVS) – Roni Hietaranta (Ducks)  2-6, 4-6
Aleksi Löfman (HVS) – Saska Huttunen (Ducks) 6-1, 6-1
Löfman/Huurinainen (HVS) – Leskinen/Hietaranta (Ducks) 6-7, 6-2, 6-10

TaTS – Smash-Kotka 1-3
Lauri Kiiski (TaTS) – Vesa Ahti (Smash-Kotka) 1-6, 2-6
Peetu Pohjola (TaTS) – Jussi Salmio (Smash-Kotka) 6-3, 6-0
Hermanni Tiainen (TaTS) – Nuutti Jokinen (Smash-Kotka) 5-7, 1-6
Rikkonen/Tiainen (TaTS) – Jokinen/V.Ahti (Smash-Kotka) 3-6 – 4-6

Naisten I-divisioona saatiin lauantaina kokonaisuudessaan purkkiin Maarianhaminassa. Aamu starttasi heti välierillä, jossa kohtasivat Valko-Pallo ja ÅLK. Siitä finaaliin selvisi Valko-Pallo pistein 2-0. Kaavion toiseksi finalistiksi tuli Hangon Tenniskerho, joka löi omassa välierässään Hukka Players Clubin niin ikään pistein 2-0. Finaalissa voiton korjasi lopulta Hangon Tenniskerho pistein 2-1. Hankolaisjoukkueessa pelasivat Karoliina Krook, Mimi Khreliats ja Eliisa Lindfors.

I-DIV.KAAVIOT, NAISET

Miesten divari oli jaettu A- ja B-lohkoon, joista A-lohkon ottelut pelattiin Joensuussa ja B-lohkon Rovaniemellä. Taistelu oli molemmissa lohkoissa tiukkaa ja lopulta huomisiin finaaleihin selviytyivät Nokia Tennis sekä Karjalan Tennis. Rovaniemen B-lohkon molemmat finaalipaikat irtosivat selvin 3-0 pistein. Huomisen huikeassa finaalissa kohtaavat näin ollen Grani Tennis sekä Valkeakosken Tennis. Finaalit alkavat molemmissa lohkoissa aamulla klo.10.

I-DIV.KAAVIOT, MIEHET (A-LOHKO) / MIEHET (B-LOHKO)

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen jälleen finaalissa… →