TEHO Sport Tennisliigassa vilkas lauantaikierros – katso huippusuorituksia ja lue kierrosraportti

21.11.2020  |  19:53  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigassa pelattiin neljä miesten ja kolme naisten ottelua lauantaina. Voittoja juhlivat Smash, HVS-Tennis, Smash-Kotka ja Sata-Tennis.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Naisten kierroksella sarjakärki Smash jatkoi vahvaa kulkuaan

Päivän ensimmäisessä ottelussa olivat vastakkain liigan ääripäät: sarjakärki Smash ja sarjajumbo Espoon Verkkopalloseura. Joukkueiden välinen tasoero kävi nopeasti selville, kun Smashin kaksinpelaajat takoivat tylyt lukemat taululle: Ella HaavistoJohanna Ranta-aho 6-0, 6-0; Piia SuomalainenSatu Kyyrä 6-1, 6-1; Stella RemanderAnni Poikola 6-1, 6-1. EVS:n taistelu ei myöskään riittänyt nelinpelissä, kun Suomalainen/Remander nappasi voiton kotijoukkueen duosta Kyyrä/Poikola suoraan kahdessa erässä. Smashin Suomalainen ja Remander jatkavat sarjan kaksinpelitilaston kärjessä – Suomalainen on myös voittamaton nelinpelissä.

Päivän toisessa ottelussa Åbo Lawn-Tennis Klubb matkusti HVS-Tenniksen vieraaksi Talin Tenniskeskukselle. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli 2-1 kotijoukkueelle. Ykköspelaajien ottelussa ÅLK:n Liisa Vehviläisen varma takakenttäpeli oli liikaa HVS:n Peppi Ramstedtille 6-3, 6-4. HVS:n siirsivät johtoon kovia peruslyöntejään paukutellut Emelie Gabran voittamalla Annika Hakovirran 6-4, 6-0 ja monipuolisesti pelannut Sade Scharlin kukistamalla Asta Miettisen 6-1, 6-3. HVS:n kotivoiton varmistivat nelinpelissä Ramstedt/Scharlin vakuuttavalla 6-2, 6-2 voitolla parista Vehviläinen/Miettinen.

KUVAGALLERIA

Tampereella kohtasivat sarjakolmonen Tampereen Tennisseura ja sarjanelonen Smash-Kotka. Ykköspelaajien ottelussa nähtiin melkein yllätys, kun TaTS:n Emma Eerola voitti avauserän Suomen ykköspelaajalta Oona Orpanalta. Orpana kuitenkin taisteli rinnalle ja ohi vieden ottelun 2-6, 6-3, 10-7. Kuitenkin TaTS:n komennossa mentiin nelinpeleihin, kun Emilia Hartman voitti Venla Ahdin 6-0, 6-4 ja Marissa Minetti vei Eveliina Koivupuiston 7-5, 6-3. Lopulta pisteet tasattiin Orpana/Ahti kaksikon voittaessa nelinpelin, Eerola/Hartman kaatui erin 6-3, 6-2.

Miehissä HVS voitti huippukohtaamisen jännittävien vaiheiden jälkeen – Smash-Kotka avasi voittotilinsä

Miesten kierroksen ennakkoon mielenkiintoisin ottelu käytiin Helsingin Meilahdessa Helsingin Lawn-Tennis Klubin ja HVS-Tenniksen kesken. Kentillä nähtiin ammattilaisloistoa, kun mukana olivat Henri Laaksonen (HLK), Patrik Niklas-Salminen (HVS) ja Otto Virtanen (HVS). Ykköspelaajien ottelusta Laaksosen ja Niklas-Salmisen välillä kehkeytyi tasainen kahden erän koitos. Molempien erien lopulla oli Laaksonen etevämpi kirjauttaen tulostaululle lukemat 7-6, 6-4.

Kakkospelaajien ottelussa HLK:n Masi Sarpola aloitti vahvasti ja sai hetkellisesti otteen Virtasesta. Äskettäin uransa ensimmäisen kaksinpelin ammattilaisturnausvoiton ottanut Virtanen ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan marssi lopulta selvään 6-4, 6-1 voittoon. Kolmospelaajien ottelussa Leevi Säätelä (HVS) jatkoi voittamattomana liigakentillä kukistaen Roni Hietarannan ilman suurempi ongelmia 6-2, 6-2. Säätelä on nyt voittanut kaikki pelaamansa neljä kaksinpeliä. HVS:n ryöstöretki naapurihalliin sai onnistuneen päätöksen, kun Virtanen/Niklas-Salminen nousivat erän tappioasemasta voittoon parista Laaksonen/Sarpola 4-6, 7-6, 10-8.

Kotkan Tennishallilla oli juhlapäivä, sillä miesten edustusjoukkue avasi tämän kauden kotipelinsä TVS-Tennistä vastaan – Smash-Kotkan juhlatunnelmaa nostatti entisestään kauden avausvoitto. Haastava alkukausi ei näkynyt ollenkaan kotkalaisten otteissa, kun kaksinpelien jälkeen tulostaululla oli 3-0 johto. Ykköspelaajien ottelussa Ville-Petteri Ahti voitti Iiro Vasan 6-2, 6-1, kakkospelaajien ottelussa nähtiin vahvalyöntisen Vesa Ahdin taisteluvoitto vielä tähän asti voittamattomana esiintyneestä Santtu Leskisestä 6-4, 4-6, 10-5 ja kolmospelaajana Jussi Tiainen voitti Indrek Soomen 5-7, 6-2, 10-1. TVS sai balsamia haavoille voitettuaan nelinpelin, Vasa/Leskinen kukisti tandemin V. Ahti/Tiainen 6-3, 6-1.

– Haastava alkukausi on ollut ja sitä ei ole helpottanut ettemme ole saaneet ykkösnyrkkiämme Ivan Nedelkoa kentälle – mies oli tulossa pelaamaan, mutta maahantulolupaa ei saatu. Tänään oli hyvä päivä – pojat pelasivat hyvät kaksinpelit, kommentoi joukkueen kapteeni Pasi Ahti.

Espoossa Laaksolahden Tenniskeskuksella Espoon Tennisseura taisteli yhden pisteen sarjan kärkipään joukkueelta Smashilta. Pisteen toi kolmospelaajien ottelusta Oskari Eerola, joka voitti Sami Huurinaisen 6-4, 3-6, 10-7. Loput ottelut menivätkin sitten Smashille: Jason SormunenVladimir Ivanov 2-6, 1-6; Oliver SaarinenHermanni Tiainen 4-6, 3-6 ja Sormunen/Tommi Luhtala – Ivanov/Tiainen 2-6, 1-6. Smash nousi voitolla sarjakärkeen ja Ivanov on sarjan kärkipäätä niin kaksin- kuin nelinpelitilastoissa – virolaispelaaja ei ole hävinnyt vielä otteluakaan.

Illan viimeisessä ottelussa voittoa pääsi tuulettamaan Sata-Tennis. Sata otti tärkeän voiton Grani Tenniksestä, mikä nosti laajasalolaiset sarjataulukon kuudennelle sijalle. Harri Heliövaara (Sata) voitti Juho Paukun (GT) 6-2, 6-2, Juuso Ojanen (Sata) kukisti Mikael Martikaisen (GT) 6-4, 6-4 ja nelinpelissä voittamattomat Heliövaara/Mikko Rouvala jatkoivat vahvaa kulkuaan voitettuaan parin Paukku/Oskar Antinheimo 6-3, 6-2. GT:n pisteen toi kolmosten kaksinpelissä Antinheimo, joka ei antanut Rouvalalle peliäkään.

Ottelut jatkuvat sunnuntaina

TEHO Sport Tennisliigan ottelut jatkuvat sunnuntaina kahdella miesten ja kolmella naisten ottelulla. Ruutu Urheilun kautta voit jännittää naisten ottelua TaTS – OVS ja miesten ottelua ETS – Smash-Kotka.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Sunnuntai 22.11.
Smash – TaTS | 10.30 | Smash Center, Helsinki
ETS – Smash-Kotka | klo 13.00 | Laaksolahden Tenniskeskus, Espoo | Ruutu-lähetys

GT – Smash-Kotka | klo 11.00 | Targa Arena, Kauniainen
TaTS – OVS | klo 12.00 | Tampereen Tenniskeskus | Ruutu-lähetys, selostus
ÅLK – Smash | klo 14.00 | Aktia Arena, Kaarina

Jaa:

Seuraava uutinen: Luokkamestaruussarjan Masters-voittajat selvillä… →