TEHO Sport Tennisliigassa alkavat asetelmat selkiytyä – sunnuntaina pelataan jälleen isoista pisteistä

12.1.2019  |  21:53  |  Raportit, Seurat

TEHO Sport Tennisliiga palasi ryminällä joulutauolta, kun lauantaina iskettiin naisten ja miesten täydet kierrokset. Voittoja juhlivat naisissa Smash, HVS-Tennis, Åbo Lawn-Tennis Klubb ja Grani Tennis sekä miehissä TVS-Tennis, HVS, Sata-Tennis ja Grani Tennis. Miehissä pistejakoon päätyivät Smash ja Variston Tennis.

Naiset: HVS ja Smash liigan kärkikaksikkona

Naisten päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat kestomenestyjä Smash ja sarjanousija Helsingin Lawn-Tennis Klubi. Kotijoukkue Smash oli nimensä mukaisesti iskussa sarjan hännillä olevaa HLK:ta vastaan. Ykkösten pelissä Tanja Tuomi (Smash) oli vakuuttava voittaen Bea Kivikosken (HLK) 6-2, 6-1.

– Pelini tuntui rennolta ja jalat toimivat hyvin sekä syötin myös hyvin. Loma teki todella hyvää ja tämän päivän rentous löytyi hiihtoladuilta, kommentoi tyytyväinen Tuomi.

Tanja Tuomi

Kakkosten ottelussa nähtiin jännitysnäytelmä, jossa voittoa pääsi juhlimaan kolmatta kertaa tällä kaudella Smashin Fiona Kallio. Kallio voitti Emilia Salon (HLK) 7-6, 4-6, 10-5. Smashin 3-0 voiton varmistivat nelinpelissä Piia Suomalainen ja Tuomi – parivaljakko ei ole hävinnyt runkosarjassa vielä otteluakaan ja on näin ansaitusti liigan tehokkain nelinpelipari.

Sarjajohtaja HVS ei antanut Smash-Kotkan yllättää itseään. Talin Tenniskeskuksella käyty ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 voittoon. Ykkösten ottelussa Anastasia Kulikova (HVS) voitti Venla Ahdin (Smash-Kotka) 6-2, 6-2 ja kakkosten ottelussa Peppi Ramstedt (HVS) oli Eeva Ristolaa (Smash-Kotka) vahvempi erin 6-3, 6-1. Nelinpelissä Ramstedt ja Laura Hietaranta voittivat kaksikon Ahti/Ristola erin 6-2, 6-0. HVS jatkaa sarjataulukon kärjessä ja sunnuntain kierroksella joukkue voi varmistaa runkosarjan voiton ennen päätöskierrosta.

– Olen todella iloinen siitä kuinka paljon pelaajani laittavat itsestään likoon niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Meillä oli hauska päivä kokonaisuutena ja tietenkin voitto nostatti sitä fiilistä entisestään. Otimme matsien jälkeen hyvät palauttelut, joten ollaan valmiita huomiseen otteluun, kommentoi HVS:n kapteeni Emma Laine.

Kaarinan Aktia Arenalla kohtasivat ÅLK ja TVS. Paikallistaistossa pidemmän korren vei ÅLK, joka ei antanut vierailijoilleen erääkään. Ykkösten ottelussa Liisa Vehviläinen (ÅLK) jatkoi voittamattomana tämän kauden sarjassa – tällä kertaa Saara Aerilan (TVS) oli todettava Vehviläisen vire erin 6-0, 6-2. Kakkosten ottelussa Asta Miettinen (ÅLK) aiheutti kauden ensimmäisen tappion Clarissa Blomqvistille (TVS) eräluvuin 6-4, 6-1. Vehviläinen/Miettinen sinetöivät derbyn voiton nelinpelissä kukistamalla Blomqvistin ja Annika Sillanpään 6-2, 6-2.

– Tosi vahva esitys tytöiltä. Avainjuttuna oli pään pysyminen kylmänä ja tunteiden hallitseminen, kertoi ÅLK:n kapteeni Ville Nygård.

ÅLK:n ja TVS:n joukkueet

Päivän viimeisessä naisten ottelussa kohtasivat Tampereen Tennisseura ja Grani Tennis. Tiukan kamppailun vei nimiinsä GT. Kaksinpelit menivät ristiin, kun Eveliina Koivupuisto (GT) voitti Ella Leivon (TaTS) 6-2, 6-3 ja Emma Eerola (TaTS) kukisti Ella Tuomelan (GT) 7-5, 7-6. Nelinpelissä GT:n Veera Nurmi/Tuomela olivat erittäin vahvoja vieden ottelun TaTS:n Leivoa ja Saana Saarteista vastaan 6-2, 6-1.

Miehet: HVS kärkiottelun voittoon – voittoihin lisäksi TVS, GT ja Sata

Jarkko Nieminen Areenalla Turussa pelattiin päivän ensimmäinen miesten ottelu, kun TVS isännöi sarjan hännillä olevaa sarjanousija Porin Verkkopalloseuraa. TVS:n ykkösenä nähtiin ruotsalainen ammattilaispelaaja Karl Friberg, joka viime elokuussa juhli uransa ensimmäistä ammattilaisvoittoa Helsingissä. Friberg olikin vakuuttava kaksinpelissään, kun hän voitti Patrick Stenforsin (PVS) 6-3, 6-3. Kakkosten ottelussa vahvaa liigakautta pelaava Juho Paukku (TVS) jatkoi siitä mihin syyskaudella jäi kukistaen Marcus Stenforsin (PVS) 6-4, 7-5. Nelinpelissä Stenforsit haastoivat Friberg/Paukku kaksikkoa toisessa erässä, mutta taipuivat lukemin 1-6, 6-7. Porilaiset pääsivät kotimatkalle lopulta yhden tärkeän pisteen kanssa, kun kolmosten ottelussa Tuomas Manner (PVS) voitti Eero Antosen (TVS) 6-2, 6-2.

Meilahden Liikuntakeskuksella pelattiin miesten kärkiottelu, kun sarjakakkonen HLK isännöi HVS:aa. Satapäinen yleisö sai nauttia tiukoista kohtaamisista. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli HVS:lle 2-1. Ykkösten pelissä kohtasivat liigan tähän mennessä tehokkaimmat pelaajat Karl Kiur Saar (HLK) ja Patrik Niklas-Salminen (HVS). Niklas-Salminen oli kaksikosta tänään vahvempi 6-4, 6-4 ja hän jatkaa nyt yksinään kaksinpelitilaston kärjessä.

HVS:n toisen voiton otti Sami Huurinainen, joka voitti kokeneiden konkarien kohtaamisessa Ville Liukon (HLK) 6-3, 4-6, 13-11. Huurinainen onnistui selvittämään ottelussa muutamat ottelupallotkin. Kakkospelaajien kohtaamisessa HLK:n Masi Sarpola käänsi ottelun itselleen Kenneth Raismaa (HVS) vastaan luvuin 1-6, 6-4, 10-6. Nelinpelissä Niklas-Salminen/Raisma varmistivat vierailijoille 3-1 voiton kukistamalla tiukasti kaksikon Saar/Sarpola 4-6, 6-2, 10-7.

– Neljä tiukkaa ja vaiherikasta kamppailua nähtiin tänään, joukkueen taisteluilmeestä voi olla tyytyväinen. Erityismaininnat Huurinaisen nousulle kolmen ottelupallon takaa voittoon ja nelinpelissä 10-tiebreikin nousulle 1-5 tappioasemasta. Tunnelma oli myös kärki- ja paikalliskamppailun arvoinen – mukava oli pelata, kiitos HLK, kommentoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

Helsingin Myllypurossa kotijoukkue Smash ja vierailija Variston Tennis tasasivat pisteet. VarTe:lle pisteet toivat kaksinpeleistä Aleksi Löfman (VarTe) voitolla Jason Sormusesta (Smash) 6-0, 7-5 ja Roni Hietaranta (VarTe) kukistamalla Anttoni Kinnusen (Smash) 7-6, 7-6. Smashin pisteet tulivat ykkösten kaksinpelistä ja nelinpelistä – Vladimir Ivanov (Smash) voitti ykkösten pelissä Mikhail Elginin (VarTe) 6-4, 6-2 ja nelinpelissä Ivanov/Jesper Saarni kukistivat duon Elgin/Hietaranta 6-4, 4-6, 10-5.

Kauniaisissa oli niin ikään isojen panosten peli, kun GT ja TaTS taistelivat arvokkaista pisteistä – molemmat joukkueet pyrkivät välttämään sarjan häntäpäähän ajautumisen. GT onnistui kotonaan viemään lopulta pisteet luvuin 4-0 sysäten näin tamperelaiset kohti putoamistaistelua ja nousten itse peräti sarjan kuudenneksi.

  • Jürgen ZoppLauri Kiiski 6-4, 3-6, 10-3
  • Verneri TuomiRoni Rikkonen 7-5, 7-6
  • Mikael MartikainenMartin Rämmal 4-6, 6-4, 12-10
  • Zopp/Tuomi – Kiiski/Tero Vilen 7-6, 5-7, 11-9

Helsingin Laajasalossa kotijoukkue Sata-Tennis otti huojentavan 3-1 voiton sarjakolmonen Smash-Kotkasta. Harri Heliövaara (Sata) voitti ykkösten viihdyttävässä pelissä Ivan Nedelkon (Smash-Kotka) kolmessa erässä 6-4, 3-6, 10-2. Sata:n Roope Kailaheimo avasi myös voittotilinsä kaksinpeleissä voitolla Valtteri Ahdista (Smash-Kotka) 6-4, 6-3. Kotkalaisille pisteen toi Leevi Säätelä (Smash-Kotka) voitolla paluun kentille tehneestä Aleksi Tuukkasesta (Sata) 6-1, 6-4. Nelinpelissä Heliövaara/Ilja Orre olivat kotiyleisön riemuksi Nedelkoa ja Säätelää askeleen verran edellä luvuin 6-1, 6-4.

– Sarjataulukon kannalta tilanne oli meille todella tukala ja tänään onnistuttiin näyttämään runsas lukuisen kotiyleisön edessä mistä ollaan tehty. Todella hyvä fiilis ja kerrankin kääntyi tiukat ottelut meille tällä kaudella, iloitsi Kailaheimo.

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu sunnuntaina

Pisteitä on jälleen jaossa huomenna, kun otteluita isketään ympäri Suomea. Kyseessä on runkosarjan toiseksi viimeinen kierros. Livestream on tarjolla miesten ottelusta HVS-Smash-Kotka ja naisten ottelusta TaTS-Smash-Kotka.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi – Kroatia:… →