TEHO Sport Tennisliigan mestareiksi Smash ja HVS

8.2.2020  |  18:10  |  Artikkeli, Raportit, Videot

TEHO Sport Tennisliigan mestaruuksia kaudella 2019-2020 tuulettavat naisissa Smash ja miehissä HVS-Tennis. Hopeaa saavuttivat naisissa Grani Tennis ja miehissä Smash.

KUVAGALLERIA

Smash naisten mestariksi kuuden vuoden tauon jälkeen

Naisten loppuottelussa nähtiin viime kauden pronssiottelun uusinta: GT – Smash. Kaksi kauden aikana erinomaisesti esiintynyttä joukkuetta tarjoilivat viihdyttävän ottelun. Tällä kertaa ratkaisu nähtiin jo suoraan kaksinpeleissä. Vuoden 2013-2014 mestari Smash teki paluun korkeimmalle korokkeelle, kun Ella Haavisto voitti Ella Tuomelan 6-4, 6-2 ja Stella Remander kukisti Emelie Gabranin 6-1, 7-6. Haavistolle ojennettiin finaalin arvokkaimman pelaajan palkinto.

– Vastustajani pelasi tänään tosi hyvin. Itselläni oli hieman alkuvaikeuksia, mutta hiljalleen sain pelirytmistä kiinni ja olen iloinen voitosta, kommentoi Haavisto kaksinpeliään.

– Tunnelmat ovat ihan loistavat. Tytöt pelasivat hienosti tänään ja läpi koko kauden. Jokainen joukkueemme pelaaja pääsi antamaan osansa mestaruuden eteen ja se on tosi hieno juttu, kommentoi tyytyväinen kapteeni Piia Suomalainen.

Naisten loppuottelu: GT – Smash 0-2

Ella Tuomela – Ella Haavisto 4-6, 2-6
Emelie Gabran – Stella Remander 1-6, 6-7

HVS:n miehet kolmanteen peräkkäiseen Tennisliiga-mestaruuteen

Miesten loppuottelussa olivat vastakkain helsinkiläisseurat hallitseva mestari HVS-Tennis ja Smash. HVS haki kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan ja Smashilla oli haussa ensimmäinen nykymuotoisen Tennisliigan mestaruus. Tällä kertaa HVS:n kova kolmikko Matteo Viola, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen veivät voiton ja Suomen mestaruuden suoraan kaksinpeleissä. Viola voitti korkeatasoisessa ottelussa runkosarjassa voittamattomasti pelanneen Vladimir Ivanovin 6-3, 6-4 ja kolmosten pelissä Virtanen kukisti Jesper Saarnin 6-4, 6-2. Mestaruuden ratkaisi Niklas-Salminen, joka voitti viihdyttävässä kolmen erän taistossa Hermanni Tiaisen 6-4, 4-6, 10-5.

– Oli todella tiukka peli Hermannin kanssa. Molemmat syötimme hyvin ja murrot päittäin, niin ratkaisu meni kolmanteen. Ottelu oli rytmitön, mutta onneksi pelasin hyvän ottelutiebreikin, kommentoi Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen palkittiin finaalin arvokkaimpana pelaajana.

– Tänään nähtiin kentällä sitoutunut HVS. Iso kiitos pelaajillemme, jotka löytävät kiireisistä aikatauluistaan tilaa pelata seurajoukkueen eteen. Ei nämä mestaruudet helposti tule – jokainen voittomme on ollut erilainen. Tänä vuonna runkosarjamme oli haasteellinen ja varmistimme playoff-paikkamme vasta viimeisellä kierroksella. Nyt tuntuu hyvältä, jatkoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

Miesten loppuottelu: HVS – Smash 3-0

Matteo Viola – Vladimir Ivanov 6-3, 6-4
Patrik Niklas-Salminen – Hermanni Tiainen 6-4, 4-6, 10-5
Otto Virtanen – Jesper Saarni 6-4, 6-2

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 7/2020 – →