TEHO Sport Tennisliigan lauantain kierros pelattu – sunnuntaina jatkuvat ottelut

30.11.2019  |  21:52  |  Raportit, Videot

TEHO Sport Tennisliigassa pelattiin lauantaina viisi miesten ja kolme naisten ottelua. Sunnuntaina pelataan jälleen sekä miehissä että naisissa.

Naisten TEHO Sport Tennisliigassa voittoihin ÅLK, Smash-Kotka ja TaTS

ÅLK:n alkukausi ei ole ollut toivotunlainen, mutta TVS:n vieraana viime kauden hopeamitalistit tekivät ryhtiliikkeen. Varsinais-Suomen herruuden vei puhtaasti ÅLK, kun kaksinpeleissä Liisa Vehviläinen voitti Clarissa Blomqvistin 6-2, 6-2 ja Saara Aerila kukisti Annika Sillanpään 6-1, 6-3 sekä nelinpelissä Vehviläinen/Annika Hakovirta voitti duon Blomqvist/Cecilia Johansen 4-6, 6-2, 10-8.

– Vireemme on viime vuoden tapaan nousujohteinen. Hyvät matsit olivat tänään. Tunnetta oli pelissä ihan molemmin puolin alusta loppuun. Kaksinpelit olivat hyvin meidän hallussamme, mutta nelinpeli oli hyvin tiukka ja lopulta me hoidimme sen. Vapauttava ja tärkeä voitto, mikä säilytti Turun herruuden meillä, kommentoi Vehviläinen.

HVS:n ja Smash-Kotkan ykköspelaajat Anastasia Kulikova ja Oona Orpana olivat joukkueiden kohtaamisesta sivusta, sillä he pelaavat sunnuntaina ammattilaisturnausten voitoista – lue lisää täältä. Kotkalaiset onnistuivat voittamaan kaksinpelit, kun Venla Ahti voitti Peppi Ramstedtin 3-6, 6-2, 10-6 ja Eveliina Koivupuisto (kuvassa) otti kauden ensimmäisessä ottelussaan voiton Stella Erlundista 6-3, 6-2. HVS vei nelinpelin tiukkojen vaiheiden jälkeen, kun voittoon ylsivät Ramstedt/Erlund parista Ahti/Koivupuisto 4-6, 6-2, 10-6. Smash-Kotkan asema tukevoitui pudotuspelejä silmällä pitäen ja hallitsevan mestarin HVS:n ahdinko synkkeni.

Päivän kolmas ottelu oli sarjan kärkikamppailu GT:n ja TaTS:n välillä. Kovatasoinen ja tiukka koitos nähtiinkin. Kaksinpeleissä voittoihin pelasivat TaTS:n pelaajat kolmen erän taisteluiden jälkeen: Emma Eerola voitti Ella Tuomelan 7-6, 5-7, 11-9 ja Emilia Hartman löi Emelie Gabranin 5-7, 6-3, 10-7. Myös nelinpelissä mentiin täydet kolme erää. Sen voiton vei puolestaan GT:n Gabran ja Sade Scharlin kukistaen duon Eerola/Hartman 6-4, 5-7, 10-3.

TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Miesten TEHO Sport Tennisliigassa tuulettivat HLK, TaTS, GT, HVS ja Smash

Päivän ensimmäisessä ottelussa hallitseva mestari HVS matkusti TVS:n vieraaksi Jarkko Nieminen Areenalle Turkuun. Alkukauden aikana peliään hakenut HVS onnistui nappaamaan kauden ensimmäisen puhtaan voittonsa. Kokenut Sami Huurinainen oli yhtenä voiton takuumiehenä kukistaen kaksinpelissä Ville Perkkolan 6-3, 6-1 ja nelinpelissä Huurinainen/Panu Virtanen voitti Perkkolan ja Tuomas Rikkosen 6-1, 1-6, 10-8. Lisäksi HVS:lle pisteet toivat Virtanen voitolla Rikkosesta 6-1, 6-1 ja Alex Hedman viemällä Alex Valavaaran 6-2, 6-2.

TaTS:n miehet matkasivat eilisen Smashin kanssa pelatun tasapelin siivittimänä Joensuuhun KarTe:n vieraaksi. Tiukat pelit nähtiin Mehtimäelläkin, mutta voittoon ylsi tällä kertaa TaTS. Aleksi Löfman ja Ristomatti Lanne voittivat kaksinpelinsä – Löfman Juuso Ojasen 6-4, 6-2 ja Lanne Ville Maarasen 6-0, 7-6. Kolmospelaajien ottelussa KarTe:lle toi pisteen Mikko Rouvala voittaen Peetu Pohjolan 7-5, 6-1. Nelinpelissä KarTe:n Tapio Nurminen ja Robin Heller pääsivät jo nuolaisemaan voittoa, mutta Löfman/Lanne käänsi ottelun itselleen erin 7-5, 5-7, 11-9.

– Peli tuntui tänään ihan hyvältä. Alusta oli todella erilainen kuin eilen, mutta totuin ihan nopeasti. Fiiliskin on nyt hyvä, sillä saatiin hoidettua tiukka nelinpeli kotiin tällä kertaa, kommentoi Löfman.

Sarjakärki HLK isännöi sarjan toisena olevaa Smash-Kotkaa Meilahden Liikuntakeskuksella. HLK:n ykköspelaaja Karl Kiur Saar (ATP-1764) venyi mahdollisesti uransa kovimpaan voittoon kukistaen Ivan Nedelkon (ATP-316) 3-6, 7-6, 10-7. Myös kotijoukkueen kakkospelaaja Roni Hietaranta ylsi komeaan voittoon Ville-Petteri Ahdista 4-6, 6-3, 11-9. Kotkalaisten Leevi Säätelä valoi uskoa joukkueensa riveihin voitolla August Ehrnroothista 6-3, 6-2. Kuitenkin nelinpelissä liigan kovimpiin nelinpelikaksikoihin lukeutuvat Saar/Masi Sarpola oli jälleen totutun vahva voittaen Nedelkon ja Ahdin 7-6, 6-4.

Valkeakoskella sarjanousija VT haki täydennystä pistepottiinsa GT:stä vastaan. VT sai kotihallissaan yhden pisteen, kun Pauli Partinen voitti Verneri Tuomen 6-3, 6-3. Muuten mentiin GT:n tahdissa: Karol Drzewiecki voitti Jukka Kohtamäen 6-4, 7-6, Juho Paukku kukisti Joonas Salosen 6-1, 6-1 ja nelinpelissä Drzewiecki/Tuomi voitti Leevi Leivon ja Tuomas Männistön 6-4, 6-3.

Illan viimeisessä ottelussa oli panoksena Itä-Helsingin herruus. Sen vei nimiinsä Smash 3-1 voitolla Sata-Tenniksestä. Smashin pisteet toivat Vladimir Ivanov voitolla Marcus Stenforsista 6-2, 6-2, Jesper Saarni kukistaen Mikael Vollbachin 7-6, 6-1 ja nelinpelissä Ivanov/Saarni lyömällä Vollbachin ja Ilja Orren 6-0, 6-7, 10-4. Sata:n pisteen nappasi Roope Kailaheimo tiukalla kolmen erän voitolla Jason Sormusesta 3-6, 7-6, 10-7. Kokenut Saarni on ollut liigakauden yksi tehokkaimmista ja tärkeimmistä pelaajista joukkueellensa.

TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana ja Kulikova… →