TEHO Sport Tennisliigan joukkue-esittelyt alkavat – kausi käyntiin 15.-17.10.

5.10.2021  |  18:55  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa 15.-17.10. Mukana olevien joukkueiden esittelyt alkoivat tänään ja jatkuvat sunnuntaille asti. Ensimmäisenä ovat vuorossa miesten sarjasta helsinkiläinen Sata-Tennis ja Espoon Tennisseura. Alla näet julkaisuaikataulun.

Joukkue-esittelyt 5.-10.10.
Tiistai: Sata, ETS
Keskiviikko: LVS, GT, TVS
Torstai: Smash-Kotkan miehet ja naiset, HLK
Perjantai: OVS:n miehet ja naiset, ÅLK
Lauantai: TaTS:n miehet ja naiset
Sunnuntai: HVS:n miehet ja naiset, Smashin miehet ja naiset

 

TEHO Sport Tennisliigassa Suomen parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Korkeatasoisessa ja kansainvälisessä Tennisliigassa Suomen ammattilaispelaajat, kansalliset kärkipelaajat sekä ulkomaiset ammattilaispelaajat tavoittelevat joukkueelleen mestaruutta.

Sata-Tenniksen tavoitteena paluu pudotuspeleihin

Viime kaudella Sata-Tennis saavutti runkosarjassa kahdeksannen sijan. Näin joukkue varmisti suoran liigapaikan seuraavalle kaudelle, mutta playoff-paikkaan rahkeet eivät aivan riittäneet.

– Viime kaudella saavutimme kauden minimitavoitteen reilusti. Halusimme ehdottomasti pysyä mukana liigassa ja toki taistella myös playoff-paikasta. Vaikka viime vuonna pudotuspelipaikka jäi meiltä saavuttamatta, olen erittäin ylpeä koko joukkueesta, joka taisteli jokaisessa ottelussa jokaisesta pisteestä ja saavutti myös erinomaisia tuloksia kovia joukkueita vastaan. Uskon, että viime kaudella hitsatusta tiimihengestä ja suorituksista meille on kaikille jäänyt hyvä maku ja tulevaa kautta odotetaan jo innolla, kommentoi joukkueen pelaaja Ilja Orre.

Joukkueen tavoite tulevalle kaudelle on selvä, playoff-paikan saavuttaminen. Orre kertoo olevansa iloinen siitä, että Tennisliigan taso on noussut vuosi vuodelta entistä korkeammalle ja siitä, kuinka intohimoisesti liigaan suhtaudutaan niin seuratasolla kuin Tennisliitossakin.

– Tavoitteen saavuttamiseksi meillä on tarvittava joukkue ja taistelutahto kasassa.

Sata-Tenniksen joukkueessa on tällä kaudella mukana sekä seuran kasvatteja Harri Heliövaarasta lähtien, että ulkopuolelta ”adoptoituja” kunnia-Satalaisia kuten Juuso Ojanen ja Mikko Rouvala. Mielenkiintoa lisää myös ulkomaalaisvahvistus Lloyd Glasspool. Glasspool on Heliövaaran nelinpelipari ATP-kiertueella ja kaksikko tuuletti keväällä ATP-turnausvoittoa Ranskassa. Nähdäänkö kaksikon otteita myös liigakentillä?

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano
Harri Heliövaara, Ilja Orre, Juho-Eric Biggs, Juuso Ojanen, Konsta Korpela, Lloyd Glasspool, Max Wennäkoski, Mikko Rouvala, Olli Penttilä ja Ville Tihveräinen

ETS:n tavoitteena säilyminen

Espoon Tennisseuran viime kausi oli melko odotusten mukainen. Joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi viimeiseksi ja säilytti sarjapaikkansa voittamalla karsintaottelussa Jyväskylän Tennisseuran niukasti 3-2.

Joukkueen pelaajakapteeni Jukka Luhtala tiivisti joukkueen viime kauden seuraavasti:

Oskari Eerola loisti ykköspelaajana ja haastoi kansallista kärkeä hienosti. Pisteet olivat tiukassa ja sarjapaikan säilyminen meni todella täpärälle. Karsintapelissä olimme kahden pallon päässä tippumisesta divariin.

Myös tällä kaudella espoolaisten tavoitteena on säilyttää liigapaikka. ETS menetti joukkueen ykköspelaaja Eerolan Smash-Kotkaan, mutta muuten joukkueen runko on pysynyt melko samana viime kauteen verrattuna. Mukaan on tullut hallitsevan mestarin Smashin rivistä Jesper Saarni ja ruotsalaisvahvistus Lucas Renard.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano
Felix Alopaeus, Jason Sormunen, Jesper Saarni, Jukka Luhtala, Lucas Renard, Max Alopaeus, Nuutti Jokinen, Oliver Saarinen ja Tommi Luhtala

Jesper Saarni

Jaa:

Seuraava uutinen: 12-vuotiaiden SM-kilpailut palloiltu… →