TEHO Sport Tennisliigan esittelyssä LVS, GT ja TVS

6.10.2021  |  17:46  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliigan joukkue-esittelyt alkoivat maanantaina – voit lukea Sata-Tenniksen ja Espoon Tennisseuran ennakot Tennisliigan kotisivuilta. Nyt esittelyvuorossa ovat naisista Lahden Verkkopalloseura sekä miehistä Grani Tennis ja TVS-Tennis.

Joukkue-esittelyt 5.-10.10.
Tiistai: Sata, ETS
Keskiviikko: LVS, GT, TVS
Torstai: Smash-Kotkan miehet ja naiset, HLK
Perjantai: OVS:n miehet ja naiset, ÅLK
Lauantai: TaTS:n miehet ja naiset
Sunnuntai: HVS:n miehet ja naiset, Smashin miehet ja naiset

 

TEHO Sport Tennisliigassa Suomen parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Korkeatasoisessa ja kansainvälisessä Tennisliigassa Suomen ammattilaispelaajat, kansalliset kärkipelaajat sekä ulkomaiset ammattilaispelaajat tavoittelevat joukkueelleen mestaruutta.

LVS tutulla joukkueella ensimmäistä liigakautta kohti

Lahden Verkkopalloseura nousi täksi kaudeksi I-divisioonasta liigaan hienon kauden jälkeen.

Joukkueen kapteeni Ismo Räty kommentoi joukkueen lähtevän kauteen ilman suurempia tavoitteita.

– Uutena liigajoukkueena lähdemme kauteen haastajana ja katsotaan, miten pitkälle meidän rahkeemme lopulta riittävät.

LVS lähtee ensimmäiseen liigakauteen pääasiassa viime kauden pelaajarosterin voimin.

– Viime kaudella ykkösdivaria pelanneiden pelaajien lisäksi joukkueeseen on saatu lisävahvistukseksi viime kaudella liigaa EVS:n väreissä pelannut Satu Kyyrä, Räty kertoo.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Emma Kuusisto, Fiona Kallio, Heta Nuutinen, Iben Mol, Inna Paldanius, Oona Mol ja Satu Kyyrä

Grani Tennis lähtee menestymään laajalla pelaajarungolla

Grani Tenniksen viime kausi sujui tuloksellisesti vastaavalla tavalla kuin edellisvuonna 2019–2020: joukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi, minkä jälkeen tie nousi pystyyn pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella puolivälierissä TaTSia vastaan.

– Viime kausi oli runkosarjan osalta kokonaisuutena hyvä, mutta parannettavaakin jäi. Tavoitteemme oli saavuttaa kotietu pudotuspeleihin ja tässä onnistuttiinkin. Valitettavasti pudotuspeleissä tuli tappio ensimmäisellä kierroksella kovaa TaTS:ia vastaan. Kärsimme kauden tärkeimmän ottelun alla inhottavasti loukkaantumisista, mikä vaikeutti tuota ottelua osaltamme, muistelee joukkueen pelaajakapteeni Verneri Tuomi.

GT:ssa on totuttu olemaan pitkällä kevään peleissä ja tulevalla kaudella joukkueen vähimmäistavoitteena on selviytyä viime vuoden puolivälierävaiheesta pidemmälle mitalipeleihin.

– Joukkueen silmissä kiiluu tietenkin kultamitali. Runkosarjassa on lähdettävä täysillä jokaiseen otteluun, jos haluaa ylipäätään selviytyä pudotuspeleihin, saatika sitten saavuttaa kotiedun pudotuspeleihin.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Aaron Prandstetter, Andriej Kapas, Jaan-Fredrik Brunken, Juho Paukku, Jurgen Zopp, Karol Drzewiecki, Mika Julin, Oskar Antinheimo ja Verneri Tuomi

TVS:n joukkue täynnä nuoruuden intoa sekä vankkaa kokemusta

TVS-Tenniksen viime kausi oli edellisvuoteen verrattuna erittäin hyvä joukkueen sijoituttua runkosarjassa kuudenneksi ja pudotuspeleissä neljänneksi.

– Viime kausi meni erinomaisesti! Nousimme edellisvuoden karsinnoista playoff-karkeloihin ja edelleen nuoret pelaajat saivat peliaikaa. Saimme Vasan Eero mukaan remmiin ja meidän yhteishenkemme oli mitä parhain. Kukaan ei ota liian tosissaan, mutta kaikki tekevät kuitenkin täysillä hommia. Haluan nosta esiin erityisesti Leskisen Santun, joka on ollut joukkueen kantava voima viimeiset kaksi vuotta palattuaan Amerikasta Suomeen ja tulee olemaan sitä myös jatkossa, muistelee pelaaja-kapteeni Ville Liukko.

Liukko kertoo joukkueen tavoitteena olevan ensisijaisesti playoff-paikan saavuttaminen ja sen jälkeen siellä mahdollisimman pitkälle eteneminen.

– Nuoriso-osastolta (Valavaara, Kotka, Liukko) odotan tason nostoa ja valmiutta pelata jokunen matsi, vaikkakin katseet ovat heillä enemmän ykkösdivarissa. Vastuuta on luvassa myös Soomen Indrekille.

Joukkueen kokenut runko Santtu Leskisen ja Vasan veljesten johdolla pysyy kasassa myös tällä kaudella runkosarjan ajan, minkä jälkeen Vasat ja Tuomas Rikkonen lähtevät Amerikkaan.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Axel Valavaara, Daniel Kotka, Eemeli Liukko, Eero Vasa, Iiro Vasa, Indrek Soome, Jarkko Nieminen, Karl Friberg, Mikael Anttinen, Santtu Leskinen, Tero Löytänä, Tuomas Rikkonen, Ville Liukko ja Ville Perkkola

Jaa:

Seuraava uutinen: #Pukukoppipuhe-kampanja kannustaa pysähtymään:… →