TEHO Sport Tennisliigan esittelyssä helsinkiläisjoukkueet HLK ja Sata

19.10.2020  |  10:57  |  Ennakot, Seurat

TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa 30. lokakuuta. Tennisliiton kotisivuilla julkaistaan osat joukkue-esittelyistä – kokonaisuudessaan ennakot ovat luettavissa Tennisliigan kotisivuilla.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Miesten TEHO Sport Tennisliiga: HLK jahtaa puuttuvaa mestaruutta

Masi Sarpola

Helsingin Lawn-Tennis Klubi on kolmen kauden mittaisessa mitaliputkessa. 2017-2018 kaudella joukkue ylsi hopealle, kun taas kahtena viime kautena mitalin väri on ollut pronssinen. Runkosarjan viime kaudella helsinkiläiset olivat kuitenkin historiallisen vahvoja.

-Viime kausi oli fiiliksien puolesta kaksijakoinen. Runkosarja oli kenties seurahistorian paras ja koko joukkue laajalla rintamalla venyi loistaviin suorituksiin. Välierässä koimme kirvelen tappion Smashille niukimmalla mahdollisella tavalla ja se tietysti jätti karvaan maun. Pronssiottelussa olimme jälleen vakuuttavia ja pronssi oli lopulta kuitenkin hieno suoritus. Tennisliiga on nykyään niin kovatasoinen, että mitalin saavuttamiseen vaaditaan erinomaisia suorituksia koko joukkueelta. Kirkkaampaankin mitaliin oli edellytyksiä, mutta tällä kertaa kaksi joukkuetta oli tärkeillä hetkillä kiistatta parempia, kommentoi joukkueen kapteeni Sami Ikonen.

Helsinkiläisten kokoelmasta puuttuu vielä se kirkkain mitali, jota joukkue tavoittelee tälläkin kaudella. Rima tavoitteen suhteen on asetettu mahdollisimman korkealle ja sen yli pyrkii rungoltaan sama joukkue, kuin edelliselläkin kaudella.

-Tulevalle kaudelle lähdemme jälleen vuotta kokeneempina samalla nuorella joukkueella. Tarkoitus on antaa aiempaa enemmän omille kasvateille vastuuta ja koronatilanteen salliessa käyttää kohdennetusti vahvistuksia. Joukkueen runkopelaajat ovat kansallisissa kilpailuissa osoittaneet venymiskykynsä ja liigaotteluissa kaikki ovat aina olleet parhaimmillaan, jatkoi Ikonen.

LUE HLK JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Miesten TEHO Sport Tennisliiga: Sata-Tennis tavoittelee takaisin pudotuspeleihin

Sata-Tennis jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle runkosarjan seitsemänneltä sijalta. Loukkaantumiset häiritsivät helsinkiläisten kautta, mutta pudotuspelien ulkopuolelle jääminen oli pettymys entiselle Tennisliigan mestarille. Joukkueen pelaaja Olli Penttilä kuvaili tuntemuksiaan viime kaudesta kaksijakoiseksi.

-Positiiviselta kantilta katsottuna päällimmäisenä muistona talvesta jäi erittäin hyvä ja kannustava ilmapiiri joukkueessa sekä muutamat hienot venymiset. Toisaalta meillä oli taas kohtalaisen paljon poissaoloja ja playoff-paikka jäi toista vuotta putkeen saavuttamatta.

Tulevana kautena Sata-Tenniksen tulokselliset tavoitteet ovat selkeät: runkosarjassa kuuden joukkoon ja sitä myöten ratkaisupeleihin.

Otteluissa menestymisen lisäksi Sata haluaa tuoda viihdettä helsinkiläisyleisölle.

-Toisena tärkeänä tavoitteena on järjestää seuran jäsenistölle mieleenpainuvia ottelutapahtumia Laajasalossa. Toivotaan, että niitä päästään koronatilanne huomioiden järjestämään! Penttilä sanoo.

Mieleenpainuvia kokemuksia tuo katsojille tutut kasvot edellisiltä kausilta. Joukkueen ykköspelaaja ja kantava voima on Suomen maajoukkuepelaajiin kuuluva Harri Heliövaara. Heliövaaran lisäksi laajuutta joukkueeseen tuo Max Wennäkoski, Roope Kailaheimo, Ilari Vesanen, Ilja Orre, ja KarTesta Laajasaloon siirtyneet Juuso Ojanen ja Mikko Rouvala. Joukkuetta vahvistaa myös bulgarialainen Chris Anguelov.

LUE HLK JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Harri Heliövaara

Jaa:

Seuraava uutinen: I-divisioonan kausi polkaistiin… →