TEHO Sport Tennisliiga: Vauhdikas naisten kierros takana – TaTS, Smash-Kotka, GT ja HVS voittoihin

10.11.2018  |  20:10  |  Raportit, Seurat

TEHO Sport Tennisliigaa pelattiin naisten puolella täyden kierroksen verran lauantaina. Voittoja pääsivät juhlimaan Tampereen Tennisseura, Smash-Kotka, Grani Tennis ja HVS-Tennis.

TaTS vahvempi Smashia kaksinpeleissä Myllypurossa Helsingissä

Smash Centerillä Helsingin Myllypurossa avasivat kautensa kotiseura Smash ja tamperelainen TaTS. Viime vuoden hopeamitalisti TaTS vei mukanaan kaksi sarjapistettä vahvojen kaksinpelien johdosta.

Ykköspelaajien kohtaamisessa olivat vastakkain Tanja Tuomi (Smash) ja Mariella Minetti (TaTS, pääuutiskuvassa). Minetti aloitti ottelun vakuuttavasti ja varmasti, Tuomen vielä hakiessa peliään. Tuomi kuitenkin onnistui erän puolivälissä löytämään lyöntinsä ja erästä tuli tasaväkinen – kuitenkin Minetti otti tarvittavan murron ja erän 6-4. Pelinsä löytänyt Tuomi hallitsi puolestaan toista erää ja pakotti ottelun kolmanteen erään. Ottelutiebreikissa Minettin varmuus oli lopulta avainvoittoon ja otteluvoitto kirjattiin tamperelaiselle erin 6-4, 3-6, 10-5.

– Ensimmäisessä erässä pelasin hyvin, tosin erän puolivälistä alkaen alkoivat otteeni hieman vaihdella. Samaan aikaan Tanja alkoi pelata paremmin – hän pelasi tosi aggressiivisesti, mikä tuotti minulle ongelmia. Sain varmuudella käännettyä ottelun itselleni, kertoi helpottunut Minetti.

Kakkospelaajien ottelussa Emilia Hartmanin (TaTS) varmat lyönnit olivat liikaa Fiona Kalliolle (Smash) erin 6-1, 6-3.

– Pelasin varmaa takakenttäpeliä ja lisäksi syötin hyvin. Sain varmuudellani vastustajan tekemään virheitä, Hartman kommentoi.

Emilia Hartman, TaTS

Nelinpelissä vierailijat luottivat samoihin pelaajiin – Smashiltä jatkoi kentällä Tuomi, jonka pariksi asteli kokenut Piia Suomalainen. Ottelusta muodostui erittäin tasokas ja tiukka, jonka voittoa juhlivat Smashin naiset erin 5-7, 6-0, 13-11. Smash johti ottelutiebreikkia 9-3, mutta sinnikkäät Minetti ja Hartman tulivat tasoihin ja pääsivät myös yrittämään ratkaisua. Lopulta kuitenkin Suomalainen/Tuomi korkkasivat myllypurolaisten pistetilin auki.

– Tuntui, että ensimmäinenkin erä oli hallussamme, mutta hieman ehkä päästettiin tytöt mukaan ja he käänsivät erän itselleen. Toisessa aloimme pelata rohkeammin, mikä tuotti onnistumisia ja saatiin homma hoidettua kotiin, kommentoivat iloiset Suomalainen ja Tuomi.

Menetetyistä kuudesta peräkkäisestä ottelupallosta smashiläiset kommentoivat pilke silmäkulmassa:

– Haettiin hieman jännitystä ja lisätreeniä.

Tasaista vääntöä muillakin paikkakunnilla

Kaarinassa Aktia Arenalla kohtasivat isäntäseura ÅLK ja Grani Tennis (GT). Kaarinassa saatiin myös nauttia laadukkaista ja tasaväkisistä otteluista, sillä ykkösten kohtaamisessa Liisa Vehviläinen (ÅLK) kukisti Stella Remanderin (GT) 6-1, 6-4 ja kakkosten pelissä Eveliina Koivupuisto (GT) voitti Fanny Törnin (ÅLK) 6-3, 6-3. Nelinpelissä mentiin sitten pitkän kaavan mukaan – voittoa juhlivat lopulta ehkä hieman yllättäen Remander/Koivupuisto Vehviläistä ja Venla Anderssonia vastaan 4-6, 6-2, 11-9.

ÅLK:n ja GT:n joukkueet valmiina

Helsingissä käytiin derby, kun Helsingin Lawn-Tennis Klubi haastoi kotikentällään hallitsevan mestarin HVS-Tenniksen. Kovasta yrityksestä huolimatta HLK:n oli taipuminen – ottelut päättyivät seuraavasti: Bea Kivikoski (HLK) – Peppi Ramstedt (HVS) 6-4, 2-6, 4-10; Emilia Salo (HLK) – Laura Hietaranta (HVS) 2-6, 2-6; Salo/Adelina Björni (HLK) – Ramstedt/Hietaranta 4-6, 2-6.

Meilahdessa iskettiin paikallispeli HLK:n ja HVS:n kesken

Turussa Jarkko Nieminen Areenalla kotiseura TVS-Tennis kohtasi Smash-Kotkan. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli kutkuva, sillä ykköspelaajien otteluvoiton vei Venla Ahti (Smash-Kotka) lyömällä Roosa Timosen (TVS) 6-2, 6-1 ja kakkospelaajissa Cecilia Johansén (TVS) voitolla Eeva Ristolasta (Smash-Kotka) 6-3, 6-2. Nelinpelissä Ahti ja liigadebytantti Ristola ryöväsivät lopulta pisteet Kotkaan voittamalla Johansénin ja Timosen erin 7-5, 6-3.

TULOKSET & SARJATAULUKOT

TVS-Tenniksen Cecilia Johansén ja Roosa Timonen, kuva: TVS-Tennis

Isänpäivänä jatketaan täydellä naisten kierroksella ja yhdellä miesten ottelulla

Ottelut jatkuvat heti huomenna niin ikään täydellä naisten kierroksella – otteluita pelataan Kotkassa, Kauniaisissa, Tampereella ja Helsingissä. Myös miehissä pelataan yksi ottelu, kun Turussa ovat vastakkain TVS-Tennis ja Sata-Tennis.