TEHO Sport Tennisliiga: PVS, Smash ja HLK avausvoittoihin – ”Hyvä startti, heti päästiin voiton makuun!”

18.11.2018  |  16:11  |  Raportit

Porissa nautittiin seuran miesten ensimmäisestä TEHO Sport Tennisliiga -ottelusta

TEHO Sport Tennisliiga jatkui sunnuntaina – voittoja juhlivat sarjanousija Porin Verkkopalloseura, Smash ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi. Lauantain kierroksella kaikki ottelut päättyivät pistejakoihin – lue lisää eiliseltä täältä.

Porissa nautittiin ja juhlittiin ensimmäisessä liigaottelussa

Porin Tennishallilla kävi kuhina, kun paikallinen tennisylpeys sarjanousija Porin Verkkopalloseura (PVS) avasi kautensa Grani Tennistä (GT) vastaan TEHO Sport Tennisliigassa. Ottelu oli PVS:n miehille historiallinen, sillä he pelaavat ensimmäistä kertaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla – seuran naiset ovat aiemmin olleet liigatasolla.

– Todella hyvillä ja positiivisilla fiiliksillä ollaan täällä Porissa ensimmäisestä ottelustamme. Kaikki meni sujuvasti järjestelyjen suhteen, kertoi kapteeni Viljami Laine.

PVS oli onnistunut houkuttelemaan paikalle lähes sata katsojaa ja paikallinen mediakin oli koko päivän seuraamassa kuinka ottelut sujuvat. Hyvinhän ne sujuivat, sillä joukkue avasi pistetilinsä saman tien.

Ykköspelaajien ottelussa entinen ammattilaispelaaja GT:n puolalainen Andriej Kapas (uran paras ATP-323) joutui lujille PVS:n Patrick Stenforsin kanssa. Stenfors pakotti ensimmäisen erän ratkaisun tiebreikkiin. Katkaisupelissä Kapas oli hieman terävämpi ja vei erän nimiinsä – tästä rentoutuneena Kapas otti myös toisen erän nopeasti nimiinsä ja koko ottelun 7-6, 6-1.

Marcus Stenfors (PVS) ja Mikael Martikainen (GT) tarjoilivat todellisen jännitysnäytelmän kakkospelaajien ottelussa. Kotiyleisön suosikki menetti ensimmäisen erän, mutta sai käännettyä ottelun itselleen lopulta ottelutiebreikin kautta eräluvuin 4-6, 6-3, 10-5.

– Todella tiukka matsi. Mikael sai ensimmäisen erän väännettyä hyvällä pelillä itselleen. Sain oman pelin kulkemaan toisen erän puolessa välissä hitusen paremmin ja tsemppi riitti loppuun asti. Voitto olisi kylläkin voinut tulla kummalle vaan tänään, tasasta oli alusta loppuun, kommentoi Stenfors voittoaan.

Marcus Stenfors avasi liigauransa voitokkaasti, kuva: PVS

Kolmospelaajien otteluun vierasjoukkue GT joutui tekemään pelaajamuutoksen henkilökohtaisen painavan syyn vuoksi, jonka Tennisliitto hyväksyi. Ottelussa kohtasivat PVS:n Oskar Nurmio ja GT:n Gabor Lovro. Nurmion varmemmat otteet takasivat toisen voiton porilaisille erin 6-3, 6-1.

Nelinpeli kruunasi porilaisten historian ensimmäisen liigaottelun, sillä P. Stenfors ja Tuomas Manner olivat Kapasta ja Lovroa vahvempia erin 6-4, 6-2.

– Joukkuehenki oli tosi hyvä ja Porissa oli tänään huikea tunnelma. Iso kiitos siitä yleisölle sekä seuralle, joka mahdollisti hienon avauksen PVS:n miesten liigajoukkueelle, kertoi erittäin tyytyväinen Marcus Stenfors.

– Hyvä startti, heti päästiin voiton makuun! Katsojat löysivät myös hyvin hallille ja kannustusta kuului läpi päivän. Pidimme myös ensikertalaisille infon tenniksestä ja sekin sujui hyvin. Tästä on meidän hyvä jatkaa TEHO Sport Tennisliiga -kautta eteenpäin, päätti Laine.

Smash ja HLK ottivat kauden avausvoittonsa

Smash Centerillä Helsingin Myllypurossa osattiin odottaa tiukkaa ja kiihkeää kamppailua Smashin ja Smash-Kotkan kesken. Joukkueet kohtasivat viime kaudella puolivälierissä, jolloin kotkalaiset veivät voiton. Tänään Smash vei tiukasti ottelun nimiinsä.

Kaksinpeleissä nähtiin kaksi ottelutiebreikkia ja kolmannessakin ottelussa pelattiin äärimmäisen tiukat kaksi erää. Ykköspelaajien ottelussa Smashin virolainen Vladimir Ivanov (ATP-730) voitti Kotkan Ville-Petteri Ahdin (ATP-1984) erin 6-3, 4-6, 10-5 ja kakkosten ottelussa Pavel Schaya-Zubrov (Smash-Kotka) voitti kahdessa tiebreak-erässä Jason Sormusen (Smash). Nelinpeliin pääsi Smash johtoasemassa, kun Hermanni Tiainen taisteli voiton Leevi Säätelästä 6-3, 4-6, 10-4. Tiainen voitti viikonloppuna molemmat pelaamansa kaksinpelit.

– Aloitin vahvasti, uusilla palloilla sain pidettyä temmon kovana syötön. Toisessa erässä pallojen pehmetessä Leevi pääsi paremmin peliin mukaan – aloin myös itse tehdä siinä kohtaa enemmän virheitä. Ottelutiebreikissa pelasin tosi vahvasti kahta ensimmäistä pistettä lukuunottamatta. Syötin tasaisen varmasti läpi ottelun ja ei ollut niissä oikeastaan mitään hätää, kommentoi Tiainen.

Hermanni Tiainen

Nelinpelissä Jesper Saarni ja Ivanov varmistivat kotijoukkueelle kauden avausvoiton, kun Schaya-Zubrov/Vesa Ahti taipuivat heidän käsittelyssään erin 6-4, 6-2.

Smash Centerillä käytiin tiukka taisto Smashin ja Smash-Kotkan kesken

Tampereella pelasivat vastakkain viime kauden pronssi- ja hopeajoukkueet, Tampereen Tennisseura (TaTS) ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi (HLK). Molemmat avasivat kautensa eilen tasapeleillä – tänään Tampereen Tenniskeskukselta poistuivat tyytyväiset HLK:n miehet avausvoitto takataskussaan.

Kaksinpeleissä HLK:n Karl Kiur Saar (ATP-1133) voitti TaTS:n Lauri Kiisken 7-5, 6-4 ja HLK:n toisen voiton otti Masi Sarpola kukistamalla Roni Rikkosen tiukasti 6-7, 6-0, 10-7. TaTS:lle pisteen toi Martin Rämmal vahvoilla peruslyönneillään Mikko Rouvalasta 6-3, 6-1.

Nelinpelissä viime kauden kuumin pari Saar (nelinpelin ATP-973)/Sarpola (nelinpelin ATP-1179) ottivat jo kauden toisen voittonsa kukistamalla duon Kiiski/Rikkonen 6-4, 6-4. Viime kaudella Saar/Sarpola eivät hävinneet otteluakaan runkosarjassa.

Lauri Kiiski, tuomari Niko Nylund ja Karl Kiur Saar

Kausi jatkuu joulukuussa miesten ja naisten otteluilla

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu ryminällä kahden viikon kuluttua, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelataan useita miesten ja naisten otteluita samaan aikaan.