TEHO Sport Tennisliiga: miesten vuoro astua parrasvaloihin 17.-18.11.

15.11.2018  |  09:33  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliiga -kausi jatkuu tulevana viikonloppuna 17.-18.11. miesten otteluilla – sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan kolme ottelua.

Miehissä on tähän mennessä pelattu vasta kolme ottelua, kun liiga-avauksessa HVS-Tennis isännöi Sata-Tennistä ja Grani Tennistä sekä viime sunnuntaina Sata jatkoi kauttaan TVS-Tenniksen vieraana. Suurimmalle osalle joukkueista on kyseessä siis sarja-avaus.

Lauantaina otteluita Helsingissä ja Tampereella

Tampereella liigan kestomenestyjä Tampereen Tennisseura avaa kautensa vantaalaista Variston Tennistä vastaan. Viime kaudeksi liigatasolle noussut VarTe onnistui säilyttämään sarjapaikkansa karsintojen kautta ja nyt joukkue hakee suoraa säilymistä. TaTS puolestaan saavutti pronssia ja tämän vuoden kausiennakossa TaTS:n pelaaja-kapteeni Lauri Kiiski kertoi joukkueensa minimitavoitteen olevan pudotuspeleihin pääseminen.

– Niissä peleissä taidot punnitaan ja kaikki on mahdollista, kokenut Kiiski kommentoi.

Lauri Kiiski

Tampereen Tenniskeskuksella nähdään lauantaina klo 16:30 alkaen varmasti mielenkiintoinen kohtaaminen. Viime vuonna TaTS haki Varistosta 3-1 -vierasvoiton. Kiiski odottaa innolla tulevaa kautta.

– Hienoa päästä vihdoin aloittamaan kausi. Pitkä kausi on edessä ja pisteitä tulee saada tasaisesti, jotta playoff-paikka on mahdollinen. Ennakkoon tasaiset vastustajat vastassa. Kokonaisuutena hienoja pelejä luvassa.

HLK:n joukkue hyökkää kauden avaukseensa ja valmistelee 8.12. huipputapahtumaansa. Kuvassa vasemmalta: Matti Manninen, Masi Sarpola, Mikko Rouvala, Karl Kiur Saar ja kapteeni Sami Ikonen

Helsingin Meilahdessa viime vuoden hopeamitalisti Helsingin Lawn-Tennis Klubi avaa kautensa turkulaista TVS:aa vastaan, joka otti viime sunnuntain kotiavauksessaan vakuuttavan 4-0 -voiton Sata:sta. HLK lukeutuu yhdeksi kauden ennakkosuosikeista – pystyykö TVS jatkamaan voittojen tiellä vai jatkaako HLK viime kauden vahvoja otteitaan?

Meilahdesta kuuluu myös muita uutisia, sillä HLK on järjestämässä 8.12. huipputapahtuman TEHO Sport Tennisliigan ottelussaan Sata:aa vastaan. Ottelussa HLK:ta vahvistaa ammattilaispelaaja suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen ja Sata:n ykkösenä pelaa ammattilaispelaaja Harri Heliövaara. Lue lisää ja hanki lippuja täältä. Tapahtumassa juhlistetaan samalla Meilahden Liikuntakeskuksen 10-vuotista taivalta.

Lauantain kolmannessa ottelussa kohtaavat Smash ja GT. Smash Centerillä Helsingin Myllypurossa kohtaavat kaksi kokenutta ja menestynyttä joukkuetta. Viime kaudella Smash haki 3-1 vierasvoiton Kauniaisista. Smashille kyseessä on liiga-avaus ja GT puolestaan hakee ensimmäistä voittoaan hävittyään avaustapahtumassa hallitsevalle mestarille HVS-Tennikselle 0-4.

Porissa PVS debytoi miesten korkeimmalla sarjatasolla

Länsirannikolla on juhlapäivä tulevana sunnuntaina, kun paikallisen tenniksen ylpeys Porin Verkkopalloseura avaa liigataipaleensa. PVS kohtaa GT:n Porin Tennishallilla klo 12:30. Porissa odotetaan innostuneina kauden avausta.

– Odottavainen olo, halu saada tämä uusi kokemus. Haetaan onnistumisia ja voittoja sekä sitä kautta koko joukkueen menestymistä, kertoi joukkueen ykköspelaaja Patrick Stenfors.

– PVS odottaa innolla miesten korkeimman tason pelien alkamista. Peleihin lähdetään pitkälti porilaisin voimin eli oman seuran kasvattien toimesta. Odotamme kovatasoisia pelejä ja vastustajat ovat varmasti parasta A-luokkaa! Eli helppoja voittoja ei ole luvassa, mutta sarjanousijana lähdemme ennakkoluulottomasti katsomaan mihin pienen seuran rahkeet riittää, kommentoi kapteeni Viljami Laine.

PVS:n Marcus Stenfors, Patrick Stenfors ja Tuomas Manner, kuva: Viljami Laine

Ottelutapahtumaansa PVS on markkinoinut aktiivisesti ja seura pyrkii saamaan mahdollisimman monia katsojia seuraamaan liigaottelua. Tapahtuman yhteydessä PVS järjestää infotilaisuuden myös niille, joille tenniksen seuraaminen on uusi asia helpottaakseen lajin pariin pääsemistä.

– Toivottavasti on miellyttävä kokemus uusille katsojille ja tykkäävät niin paljon, että tulevat toistekin katsomaan. Kaikista positiivisinta olisi jos lähtee pelien jälkeen tietäen, että on oppinut jotain uutta tenniksestä, sanoi joukkueen kakkospelaaja Marcus Stenfors.

Porilaiset ovat asettaneet tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen. GT oli viime kauden runkosarjan kahdeksas ja siten hyvä mittari PVS:lle siitä mitä suoran sarjapaikan säilyttäminen tulee vaatimaan.

Erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen nähdään myös Smash Centerillä, kun Smash isännöi Smash-Kotkaa. Viime kaudella molemmat joukkueet ylsivät pudotuspeleihin, jossa kohtasivat toisensa puolivälierässä. Silloin kotkalaiset venyivät voittoon ja ottivat lopulta pronssia.

Lisäksi TaTS jatkaa kotiotteluitaan HLK:ta vastaan klo 12:00 Tampereen Tenniskeskuksella. Vastakkain ovat viime vuoden pronssi- ja hopeamitalisti. Kumpi on terävämpi näin kauden alussa?

Perjantaina iltapäivällä julkaistaan lauantain kokoonpanot

Tällä kaudella kokoonpanot julkaistaan seuraavasti: perjantaina klo 15:00 jälkeen julkaistaan lauantain kaksinpelaajat ja lauantaina klo 18:00 jälkeen sunnuntain kaksinpelaajat. Nelinpelaajat ilmoitetaan ottelupaikalla kaksinpelien jälkeen.

TEHO SPORT TENNISLIIGA -KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 46/2018 – →