TEHO Sport Tennisliiga: Kärkijoukkueet kohtasivat Helsingissä

14.11.2021  |  20:53  |  Raportit

Kotimainen huipputennis jatkui sunnuntaina 14.11. miesten sarjan toisella ottelukierroksella.

Talin Tenniskeskuksessa kohtasivat sarjan kärkijoukkueet HVS-Tennis ja Tampereen Tennisseura. 3-1 voitollansa HVS nousi sarjan kärkeen. Kaksinpelissä Patrik Niklas-Salminen nousi voittoon Lauri Kiiskiä vastaan. Niklas-Salminen hävisi ensimmäisen erän 5–7, mutta käänsi ottelun voittamalla toisen erän 6–4 ja kolmannen 10–4. HVS:n toisesta kaksinpelin voitosta vastasi Leevi Säätelä kukistamalla Ristomatti Lannen suoraan kahdessa erässä luvuin 6–3, 6–3. Martin Rämmal vastasi tamperelaisten voitosta ottelussaan Sami Huurinaista vastaan erin 7–6, 6–2. Nelinpelissä Niklas-Salminen ja Säätelä nappasivat voiton lukemin 6–1, 6–4.

Smash nappasi 3–1 voiton Helsingin Lawn-Tennis Klubista hallitsemalla kaksinpelejä. Smashin voitoista vastasivat Vladimir Ivanov voittamalla Karl Kiur Saarin kahdessa erässä 6–3, 6–3. Muissa otteluissa ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta ja Hermanni Tiainen voitti August Ehrnroothin luvuin 4–6, 6–4, 11–9 ja Jussi Tiainen Oskar Stumpfin 3–6, 7–5, 10–5. Nelinpelin puolella parivaljakko Saar/Ehrnrooth nappasi voiton erin 6–4, 6–3.  Smashin kapteeni Tommy Hellström: ”Kolme hienoa ja tärkeää kaksinpelivoittoa. Kahdessa niistä hävisimme vielä ensimmäiset erät, mutta saimme onneksi käännettyä matsit. Nelinpeliin jäi hieman parantamisen varaa, mutta kokonaisuuteen olemme totta kai tyytyväisiä.”

Espoon TARGA Arenalla kohtasivat Grani Tennis ja TVS-Tennis, mistä turkulaiset hakivat 3–1 voiton. TVS:n Iiro Vasa voitti Jurgen Zoppin 6–3, 6–4 ja Santtu Leskinen voitti oman ottelunsa tiukan ottelun jälkeen lukemin 2–6, 7–6, 11–9. Oskar Antinheimo vastasi Grani Tenniksen voitosta ottelussaan Daniel Kotkaa vastaan kahdessa erässä lukemin 6–2, 6–2.  Nelinpelissä kaksikko Vasa/Leskinen löivät voittoon lukemin 6–1, 7–6.

Kierroksen viimeisessä ottelussa voimiaan mittelivät Espoon Tennisseura ja Oulun Verkkopalloseura. Laaksolahden Tenniskeskuksessa ETS oli parempi lukemin 3–1. Kaksinpelissä ETS:n voitoista vastasivat Jesper Saarni Theodore Golderia vastaan 6–1, 6–3 ja Oliver Saarinen erin 6–4, 6–4 Valtteri Laitista vastaan. Niila-Tapio Magga nappasi pisteen vierailijoille voittamalla Tommi Luhtalan kolmen erän jälkeen lukemin 4–6, 7–6, 10–6. Nelinpelissä parivaljakko Oliver Saarinen/Felix Alopaeus voitti Valtteri Laitisen ja Niila-Tapio Maggan 6–2, 6–2.

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu 26.11–27.11.