TEHO Sport Tennisliiga: HVS-Tennis ja Smash viimeisenä esittelyvuorossa

10.10.2021  |  10:00  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa 15.-17.10. Viimeisenä esittelyvuorossa ovat HVS-Tenniksen ja hallitsevan mestarin Smashin joukkueet.

Joukkue-esittelyt 5.-10.10.
Tiistai: SataETS
Keskiviikko: LVSGTTVS
Torstai: Smash-Kotkan miehet ja naisetHLK
Perjantai: OVS:n miehet ja naisetÅLK
Lauantai: TaTS:n miehet ja naiset
Sunnuntai: HVS:n miehet ja naiset, Smashin miehet ja naiset

 

TEHO Sport Tennisliigassa Suomen parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Korkeatasoisessa ja kansainvälisessä Tennisliigassa Suomen ammattilaispelaajat, kansalliset kärkipelaajat sekä ulkomaiset ammattilaispelaajat tavoittelevat joukkueelleen mestaruutta.

Hallitseva mestari Smash kolmannen peräkkäisen mestaruuden jahtiin

Naisten kestomenestyjä, kahtena edelliskautena naisten TEHO Sport Tennisliigan voittanut Smash lähtee tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

– Viime kausi meni meidän osaltamme loistavasti ja tästä palkintona tuli mestaruus, joukkueen kapteeni Piia Suomalainen kertasi viime vuotta.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoite on yksiselitteinen, mestaruuden uusiminen.

– Mestaruuden uusimisen lisäksi tavoitteenamme on saada kausi läpi ilman suurempia loukkaantumisia, Suomalainen kertoo.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Alexandra Anttila, Alexandra Kåla, Elena Malygina, Ella Haavisto, Julia Lintu, Laura Varsamäki, Matea Mezak, Natalia Papshev, Nikita Liebkind, Nuppu Palm, Piia Suomalainen ja Serena Hatakka

HVS kultamitalijahtiin laajan pelaajamateriaalin voimin

HVS palasi viime kaudella mitalisijoille vuoden tauon jälkeen, kun joukkue kukisti TaTS:in pronssiottelussa lukemin 3-0. Joukkueen kapteeni Emma Laine muistelee viime kautta seuraavasti:

-Isossa kuvassa kaudesta jäi positiivinen fiilis, pelillisesti pelaajat menivät vuoden aikana eteenpäin ja meillä oli hyvä fiilis koko kauden niin treeneissä kun matseissakin. Kausi oli kiva päättää voitettuun pronssimitaliin.

Laine kertoo, että joukkueen tavoitteena on palata kultakantaan parin vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran HVS on päässyt juhlimaan mestaruutta kauden 2018-2019 päätteeksi. Tällöin päättyi myös joukkueen kolmen vuoden perättäinen mestaruusputki.

– HVS:lla on vahvat perinteet, hyvä joukkue sekä hieno organisaatio, joten kyllä me aina lähdemme sitä kirkkainta mitalia metsästämään.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Aada Inna, Anastasia Kulikova, Cornelia Lister, Emelie Gabran, Johanna Ranta-Aho, Laura Hietaranta, Peppi Ramstedt, Sabrina Santamaria, Sade Scharlin, Stella Erlund ja Stella Remander

HVS:n tavoitteena paluu kultakantaan

HVS:n kolmen vuoden mestaruusputki katkesi viime kaudella, kun joukkue jäi lopulta runkosarjan kolmossijan jälkeen puolivälierävaiheeseen.

– Viime kaudesta jäi mieleen lähinnä korona ja sen aiheuttamat hankaluudet. Meillä oli erittäin suuria vaikeuksia joukkueen kokoamisessa peleihin, mikä korostui playoffseissa TVS:aa vastaan, kun kärkipelaajamme olivat kaikki maailmalla. Iloinen ja hieno asia oli tietysti se, että kausi ylipäänsä pystyttiin pelaamaan, muistelee joukkueen kapteeni Saku Siivonen.

Joukkueen tavoitteena on parantaa viime kauden sijoitusta askel kerrallaan kauden edetessä.

– Toivottavasti saamme nostaa mestaruuspytyn kattoon kauden päätteeksi, Siivonen haaveilee.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Aleksi Löfman, Emil Ruusuvuori, Filip Bergevi, Leevi Säätelä, Matteo Viola, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Sami Huurinainen

Smash kultataistoon hallitsevana mestarina

Smash kirkasti viime vuonna edelliskauden hopeamitalit kultaisiksi ja pääsi nostamaan mestaruuspokaalin kattoon sen kukistaessa TaTS:in huikean trillerin jälkeen lukemin 3-2.

Pelaaja-kapteeni Tommy Hellström kertoo joukkueen lähtevän positiivisin mieli uuteen kauteen:

– Viime kausi oli osaltamme upea, kun pääsimme juhlimaan mestaruutta. Odotukset uudelle kaudelle ovat jälleen korkealla, näistä tunnelmista on hyvä jatkaa uudelle kaudelle.

Hellströmin mukaan Smash lähtee edelliskauden jälkeen jälleen kovin tavoittein. Pelien alkamista odotetaan jo innokkaasti.

– Lähdemme puolustamaan mestaruutta taistelemalla jokaisessa pelissä. Kiva kun pääsee taas pelaamaan liigatennistä.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Duje Kekez, Harshal Rukhaiyar, Hermanni Tiainen, Jussi Tiainen, Markus Vainikka, Mika Kosonen, Oskari Paldanius, Rasmus Lindström, Tommy Hellström ja Vladimir Ivanov

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietaranta ja Säätelä… →