TEHO Sport Finnish Tour siirtyy Taliin ja massakentille 9.-12.6. – ”Kentät ja puitteet pitäisi olla hyvässä kunnossa!”

8.6.2023  |  21:02  |  Ennakot

Suomen ykköskiertue TEHO Sport Finnish Tour jatkuu tänä viikonloppuna Helsingissä. Kyseessä on samalla kauden ensimmäinen massakentillä pelattava FT-osakilpailu, jossa riittää tuttuun tyyliin jännitettävää.

Tänä vuonna turnauksen ohjelma menee niin, että naiset aloittavat urakkansa jo perjantaina, kun miesten pelit startataan lauantaina. Molemmissa sarjoissa osakilpailun voittajat ratkotaan maanantaina pelattavissa finaaleissa. Maanantain finaalit klo 10.00 alkaen näkyvät myös Ruutu Urheilun kautta monikameralähetyksenä Veli-Matti ”Vellu” Markkasen selostamana.

KAAVIOT

OTTELUOHJELMA

Perjantaina pelataan naisten 1. kierros, lauantaina miesten 1. ja 2. kierros sekä naisten 2. kierros sekä sunnuntaina puolivälierät klo 9.30 alkaen ja naisten välierät klo 12.30 ja miesten klo 14.00. Maanantaina on naisten loppuottelu klo 10.00 ja perään miesten finaali.

Toisen FT-osakilpailun isäntänä toimii maamme suurin tennisseura HVS-Tennis, joka on kuulunut kiertueella järjestäviin tahoihin useamman vuoden ajan. Seuran toiminnanjohtajana työskentelevä Pekka Mäkelä odottaa mielenkiinnolla viikonlopun taistoja, etenkin nyt kun aloitusajankohta on valunut kesäkuulle.

”Me ollaan oltu kilpailukalenterissa aina tässä kesäkauden alussa, mutta nyt saadaan olla tyytyväisiä, että ajankohta on venynyt kesäkuulle. Ollaan huomattu, että massakentät eivät ole ehtineet tulla varhaisessa alkukesässä vielä kuntoon. Mutta nyt kentät pitäisi olla hyvässä kunnossa”, Mäkelä iloitsee.

Mäkelä nostaa esiin myös kilpailun puitteet, jotka ovat paikan päälle saapuvia katsojia ajatellen suorastaan erinomaiset.

”Kyllä täällä puitteet on aivan huippuluokkaa. Täällä on tuo keskuskenttä, jonne mahtuu paljon katsojia aina kentän reunalle seuraamaan. Ei tietenkään pysty varmuudella sanomaan, mutta eikös se sääennustekin lupaile viikonlopuksi ihan hyvää keliä”, Mäkelä suitsutti.

”Koko Finnish Tour on kaikin puolin erinomainen kiertue pelaajille, jotka haluavat satsata tosissaan kilpailemiseen.  Ja palkintoraha on mielestäni hyvä ja houkutteleva.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Eerola yksi ennakkosuosikeista miehissä

Miesten sarjassa osallistujen määrä kohoaa reilusti yli 25, joka tarkoittaa sitä, että osakilpailun voittajalle on luvassa maksimaalinen palkintoraha 2000€. Massakentille on tulossa mielenkiintoisia nimiä, joiden kisakunnosta saadaan todellista näyttöä vasta lauantain ensimmäisten kierrosten jälkeen. Miehissä ennakkosuosikkeja on monia, eikä voittajan ennustaminen ole luonnollisestikaan helppoa. Yksi potentiaalisimmista ehdokkaista on Lahden Verkkopalloseuraa edustava Oskari Eerola, joka haluaa Talissa taatusti kirkastaa Jyväskylässä pelatun kiertueen avauskisan hopeatilan.

”Hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä lähdetään kisaamaan. Kiva päästä Taliin pelaamaan Finnish Touria, kun siellä tulee kuitenkin koko ajan treenattua. Massapeli on tuntunu menevän koko ajan hyvin eteenpäin, joten luottavainen olen sen suhteen”, Eerola kommentoi kilpailun alla.

Oskari Eerola sijoittui kauden FT-avauksessa toiseksi

Talissa nähdään lisäksi viime kaudella voittoa juhlinut Peetu Pohjola (TaTS) sekä HVS:llä nykyään valmennushommia pelaamisen ohella suorittava kisan ykkössijoitettu Leevi Säätelä. Molemmat herrat ovat rutinoituneita pelureita, joilla riittää taidon lisäksi myös henkistä kovuutta. Ykkössijoitettu Säätelä saa avauksessaan vastaansa yllätysvalmiin Tuomas Rikkosen (TVS-Tennis), joka ylsi Jyväskylän FT-avauksessa hienosti välieriin.

Blomqvist haluaa jatkaa voittokulkua naisissa

Naisten sarjassa nähdään mitä ilmeisimmin myös tiukkoja ja tasaisia vääntöjä, joissa marginaalit ovat pienet. Räväkästi kautensa aloittanutta ja Ruotsissa pääosin harjoittelevaa Clarissa Blomqvistia (HTK) voidaan pitää naisten sarjan ykkössuosikkina.

Viime vuoden takainen ulkokenttien Suomen mestari janoaa varmasti toista peräkkäistä Finnish Tourin osakilpailun voittoa, sillä 19-vuotias lahjakkuus oli ykkönen myös Jyväskylän FT-avauksessa.

Naisissa osallistujamäärä jäi niukasti alle 25, joten Talin kilpailun voittaja kuittaa naisten sarjassa 1500€ rahapalkinnon. Naisten sarjasta haastajiin voidaan nostaa ainakin viime kaudella Talin kisassa vasta finaalissa taipunut Emelie Gabran (HVS) sekä kaksi osakilpailua viime kaudella nimiinsä vienyt Nuppu Palm (Smash). Kisan kärkisijoitetut ovat Blomqvist, Gabran, Venla Ahti (Smash-Kotka) ja Mariella Minetti (TaTS).

Täältä voit nähdä turnauksen kaaviot.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 23/2023 – →