TEHO Sport Finnish Tour: Jyväskylä avaa jälleen kauden, Haavisto valmiina vahvaan alkuun

6.3.2023  |  17:00  |  Ennakot

Maaliskuun 10. päivänä starttaava TEHO Sport Finnish Tour -kausi tarjoilee tuttuun tyyliin laatutennistä suoraan kotimaiselta huipulta. Kiertue lähtee edellisen kauden tavoin käyntiin Jyväskylän Tennisseuran (JTS) isännöimänä Jyväskylän Tenniskeskuksessa, joka on toiminut kiertueen avaavana tapahtumana vuodesta 2019 asti.

TEHO SPORT FINNISH TOUR 10.-12.3.2023 | JYVÄSKYLÄ, JTS

TEHO Sport Finnish Tour 2023 osakilpailut

Jyväskylä, JTS 10.-12.3.2023
Helsinki, HVS 9.-12.6.2023
Vierumäki (SM-kilpailut) 26.6.-2.7.2023
Hanko, HTK 13.-15.7.2023
Turku, TVS 25.-27.8.2023
Hyvinkää, HyTS (SM-kilpailut) 11.-17.12.2023

Muistatko miten viime vuonna pelattiin? Tutustu kattavaan uutiseen täältä.

Jyväskylällä merkittävä rooli kiertuekalenterissa

Tämän kauden vetonauloihin kuuluva kiertueen avauskisa toimii loistavana näyttämönä kotimaiselle huipputennikselle.

Jyväskylän Tennisseuran puheenjohtaja ja meritoitunut kilpailunjohtaja Ilkka Nyman on erityisen mielissään siitä, että perinteikäs kilpailu houkuttelee mukaan niin kansallisia kärkipelaajia kuin myös ulkomaiden ammattilaiskentille tähtääviä pelaajia.

”Tietysti se on hienoa meille, että saadaan näitä valtakunnan kärkipelaajia tänne, kun eihän niitä kauden aikana muuten tahdo tänne Jyväskylään asti saada. Onhan tämä puitteiltaan hyvä ja tasokas kisa”, Nyman kertoi.

”Meillä on ollut joka vuosi monia hyviä pelaajia mukana, muiden muassa Heliövaaran Harri, Paukun Juho on ollut lähes joka kerta mukana ja Patrik Niklas-Salminen oli muistaakseni jokunen vuosi sitten myös mukana.”

Jyväskylän Tennisseuran isännöimä kisa on ollut toistaiseksi menestys, ainakin jos katsoo osallistujamääriä. Viime kaudella miesten kaksinpelin kaavioon asettui yhteensä 31 pelaajaa ja naisissa 24.

Viikonloppuna pelattavan turnauksen kaaviot ja otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona. Ilmoittautuneiden joukossa ovat viime vuoden voittaja ja kotiseuran suosikki Emma Kuusisto (JTS), hallitseva ulkokenttien Suomen mestari Clarissa Blomqvist (HTK) sekä kärkisijoitetut Ella Haavisto (Smash) ja Emelie Gabran (ÅLK); miehissä puolestaan sisäkenttien Suomen mestari Vesa Ahti (Smash-Kotka) sekä kärkisijoitetut Lauri Kiiski (TaTS) ja Leevi Säätelä (HVS).

Nymanilla on tuoreessa muistissa vuosi 2019, jolloin Jyväskylä oli ensimmäisen kerran FT-kiertueen ohjelmistossa.

”Muistan, että se oli todella onnistunut tapahtuma. Meillä oli tuolloin ihan pääsyliput käytössä ja ihmiset suorastaan jonottivat saadakseen tikettinsä tapahtumaan. Silloin meidän pienet katsomotilat tosin rajasivat katsojien määrää, mutta kyllä meillä ainakin se reilu sata ihmistä oli katsomassa pelejä. Mukava on ollut aina järjestää, toki aikaisella mainostamisella tapahtumasta voisi saada vieläkin isomman”, Nyman totesi.

Haavisto luottavaisena debytoijana Jyväskylään

Alkavan FT-kauden ennakkoasetelmat ovat sekä naisten että miesten sarjassa erittäin kutkuttavat. Voittajaehdokkaita riittää molemmissa sarjoissa, eikä yllätyksiltä tulla varmastikaan välttymään.

Viime kaudella kokemus oli valttia varsinkin miehissä. Konkaripelaajiin kuuluva Paukku, 36, hallitsi alkukautta väkevällä otteella, kunnes tahtipuikko siirtyi loppukaudesta niin ikään pitkään kotimaan tennisareenoilla nähdylle Kiiskille, joka vei kokonaiskilpailun voiton lopulta 15 pisteen erolla Peetu Pohjolaan (TaTS) ja Vesa Ahtiin (Smash-Kotka). On selvä, että kolmikko kuuluu myös alkavalla FT-kaudella vahvimpiin ennakkosuosikkeihin.

Naisissa ennakkosuosikkien rintama on myös laaja ja tasainen. Viime kaudella kokonaiskilpailun kolme parasta naista olivat vaivaisen neljän pisteen sisällä toisistaan. Tasaisesti kaudella esiintynyt Ella Haavisto (Smash) lähtee odottavaisin mielin puolustamaan kokonaiskilpailun voittoa. Lukio-opintonsa hiljattain päätökseen saanut Haavisto, 21, odottaa innolla varsinkin Jyväskylän kisaa, jossa nuori taituri tekee ensiesiintymisensä.

”Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, on pysytty terveenä ja ehjänä. Kaikin puolin hyvä tunne sekä henkisesti että fyysisesti. Nyt kun sain lukion päätökseen, niin aion satsata tennikseen täysipäiväisesti”, Haavisto kertoi itsevarmasti.

”Tosiaan viime vuonna Jyväskylän kisa jäi minulta väliin, kun olin Tunisiassa järjestetyssä ammattilaiskisassa, mutta tällä kertaa olisi tarkoitus tulla mukaan. Siitä tulee varmasti hyvä ja kovatasoinen kisa, niin kuin muutkin kilpailut Finnish Tourilla. Lähtökohtani FT-kisoihin on se, että jokaista lähdetään voittamaan ja jokainen turnaus on yhtä tärkeä”, kotkalaissyntyinen Haavisto lisäsi.

Vaikka Haaviston tarkoituksena on alkavalla kaudella kiertää tiuhaan kotimaan arvokisoja, niin hänen pääpainonsa on silti enemmän kansainvälisillä kentillä ja siellä tavoitteena olisi maailmanlistasijoituksen nostaminen.

Finnish Tourilla pelaajat ottavat luonnollisesti toisistaan mittaa usein ja keskinäisiä kohtaamisia tulee kauden aikana monia. Haavisto onkin pyrkinyt edistämään läpi harjoituskauden omaa pelityyliä, joka onkin viime kädessä se, johon tiukalla hetkellä tukeudutaan.

”Kyllä me aika hyvin tunnetaan toisemme kentillä, mutta jokainen kisapäivä on tietenkin erilainen ja aina on oltava valmis kaikkeen mitä eteen tulee. Treeneissä tavoitteena on ollut kehittää sitä omaa aggressiivista pelityyliä ja kehittyä yhä monipuolisemmaksi pelaajaksi.”

Eli Jyväskylässä lienee odotettavissa vauhdikkaita kämmeniä ja tehokkaita syöttöjä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Luokkapistelaskenta on vauhdissa… →