TEHO Sport Finnish Tour: Heliövaara ja Minetti kärkisijoitettuina avausturnauksessa Jyväskylässä

27.3.2019  |  14:11  |  Ennakot, Seurat

TEHO Sport Finnish Tour alkaa tulevana viikonloppuna 29.-31.3. Jyväskylässä. Jyväskylän Tennisseuran järjestämän turnauksen kaksinpelivoittoja on tavoittelemassa Suomen kärkipelaajia ja virolaisia. Palkintorahaa on jaossa 6500 euroa.

– Hyvätasoinen tapahtuma tulossa ja varsinkin miesten puolella on paljon pelaajia mukana. TOP10-pelaajia on paikalla niin naisten kuin miesten sarjoissa sekä mielenkiintoa lisäävät muutamat virolaiset. Kovasti ihmisiä kiinnostaa tapahtuma täällä Jyväskylässä, joten innolla odotamme viikonloppua, kertoi kilpailunjohtaja Ilkka Nyman.

Miesten kaksinpelissä täysi kaavio – Heliövaara ja Kiiski johdattavat joukkoa

Miesten avauskilpailuun oli enemmän tulijoita kuin mukaan mahtui. Korkeimmalle on sijoitettu Suomen rankingin ykkönen ja kaksinpelin maailmanlistan 376. Harri Heliövaara (Sata). Toiseksi on sijoitettu kokenut Lauri Kiiski (Suomen listan 5., TaTS), joka voitti viime vuoden Finnish Tourin kokonaiskilpailun. Kolmanneksi on sijoitettu Ville-Petteri Ahti (8., Smash-Kotka) ja neljänneksi kotiseuran Masi Sarpola (10., JTS).

– Mahtavaa, että kauden ensimmäiseen Finnish Touriin saatiin heti kaavio täyteen! Kansallisista kärkipelaajistamme suurin osa on mukana ja lisäksi muutama pelaaja Virostakin, eli helpolla ei kisavoitto irtoa kenellekään, kommentoi ykkössijoitettu Heliövaara.

Harri Heliövaara

Sarpola pääsee siis pelaamaan kotiyleisön edessä. 20-vuotias Sarpola ylsi viime vuonna ensimmäistä kertaa Finnish Tourin finaaliin Smashin 40-vuotisjuhlaturnauksessa lokakuussa.

– Hyvillä fiiliksillä lähden kotikisaan – toivottavasti tulee menestystä. Peli on kulkenut hyvin viime viikot, niin innolla lähden turnaukseen. Toivottavasti saadaan tiukat ja tasaiset pelit aikaan, kommentoi Sarpola.

Masi Sarpola edusti HLK:ta päättyneellä TEHO Sport Tennisliiga -kaudella

Miesten sarjassa nähdään kovan suomalaiskaartin lisäksi kolme virolaista: Robin Parts, Johannes Seeman ja Jakov Tsirkin.

KAAVIOT

Minetti ja Vehviläinen kärkisijoitettuina naisten sarjassa

Naisten kaksinpeliin ilmoittautui mukaan 13 pelaajaa. Mariella Minetti (Suomen rankingin 4., TaTS) ja viime vuoden Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittanut Liisa Vehviläinen (7., ÅLK) ovat turnauksen kärkisijoitetut. TOP10-pelaajista on paikalla myös hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Emma Eerola (9., TaTS). Neljänneksi sijoitettuna on Venla Ahti (22., Smash-Kotka).

– Odotan innolla tätä ja muitakin Finnish Tourin osakilpailuja! Tykkään Finnish Tour -kisoista tosi paljon, koska palkintorahat on hyviä ja sieltä saa aina monta hyvää matsia, kertoi Minetti.

Mariella Minetti

Kotiseuran värejä naisten sarjassa kantaa 14-vuotias Emma Kuusisto, joka on ikäluokkansa Suomen rankingin neljäs.

KAAVIOT

Ottelut käynnistyvät perjantaina kaksinpelien ensimmäisillä kierroksilla – sunnuntaina vuorossa semifinaalit ja finaalit

Turnaus alkaa perjantaina klo 14:00 miesten avauskierroksen otteluilla. Lauantaina pelataan pääsarjojen otteluita klo 9:00 alkaen ja sunnuntaina ovat vuorossa niin naisten kuin miesten kaksinpelien välierät ja loppuottelut.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Etäseuraajille tiedoksi, että turnauksesta lähetetään livestreamia jokaiselta kilpailupäivältä Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

Tapahtumaan myydään lippuja 10 euron hintaan – lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn koko turnauksen ajan.

Jaa:

Seuraava uutinen: 14-vuotiaiden SM-kilpailut ja… →