TEHO Finnish Tour siirtyy aurinkoiseen Hankoon: ”Mukava lähteä pelaamaan kesätenniksen kehtoon”

10.7.2024  |  17:41  |  Ennakot

Santtu Leskinen

TEHO Finnish Tour -kauden neljäs osakilpailu pelataan kesäisessä Hangossa (11.-13.7), joka on kuulunut usean vuoden ajan kiertueen vakiokaupunkeihin. Massakentillä pelattavassa tapahtumassa nähdään molemmissa sarjoissa perinteisten kaksinpelien lisäksi myös nelinpelejä, joten seurattavaa riittää.

KAAVIOT | OTTELUOHJELMA

Kilpailun läpivienti on varsin tiivis, sillä torstaina pelataan sekä kaksinpelien että nelinpelien alkuerät. Turnaus huipentuu lauantaina, jolloin pelataan välierät ja finaalit. Miesten välierät pelataan sunnuntaina klo 10.30 ja naisten klo 12.00 sekä miesten mestaruusottelu klo 16.30 ja naisten klo 18.00. Ratkaisupäivää voi seurata aikaisempien tavoin Tennisliiton YouTube -kanavalta.

Sijoitetut pelaajat:

Miehet                                                            Naiset

  1. Leevi Säätelä, HVS-Tennis                  1. Clarissa Blomqvist, HTK
  2. Lauri Kiiski, TaTS                                   2. Emelie Gabran, ÅLK
  3. Peetu Pohjola,TaTS                               3. Venla Ahti, Smash-Kotka
  4. Oskari Eerola, LVS                                 4. Nuppu Palm, Smash
  5. Otso Martikainen, HVS-Tennis           5. Marissa Minetti, TaTS
  6. Santtu Leskinen, Grani Tennis            6. Saara Aerila, ÅLK
  7. Vesa Ahti, Smash-Kotka                       7. Aino Alkio, HVS-Tennis
  8. Linus Lagerbohm, HVS-Tennis            8. Emilia Järvinen, ÅLK

Kestääkö ennakkosuosikkien kantti?

Viime vuonna miesten sarjan voittoa juhlinutta Patrick Kaukovaltaa ei Hangossa tänä vuonna nähdä, joten se avaa mahdollisuuden monille sijoitetuille pelaajille. Mukana on useita viime viikonlopun TEHO Tennisliiga Cupissa olleita pelureita, muiden muassa Smash-Kotkan riveissä seurajoukkueiden mestaruutta juhlinut Vesa Ahti ja hopeajoukkueeseen kuulunut Santtu Leskinen, jolla on Hangon kilpailuista monia hyviä kokemuksia.

” Mukava lähteä pelaamaan kesätenniksen kehtoon. Hangossa on aina hyvä meininki kentillä ja kenttien laidoilla, sekä tennisviikolta löytyy paljon hyviä muistoja entuudestaan”, Leskinen iloitsi.

”Kesäliigasta jäi karvas maku suuhun, mutta hyvä satsi taas tiukkoja matseja edessä, jota ei voi millään treenillä oikein korvata. Matsien klousaaminen on oma lajinsa ja siihen on nyt taas saatu lisää toistoja alle”, hän jatkoi.

HVS-Tenniksellä on Hangossa vahva edustus. Ennakkosuosikeista viivalle asettuvat ainakin Leevi Säätelä, Otso Martikainen, Linus Lagerbohm ja Tennisliiga Cupissa vahvoja otteita esittänyt Roni Hietaranta, joka kohtaa kaaviossa Valtteri Väreen (Smash-Kotka). Ykkössijoitetun Säätelän avauskierroksen vastustajaksi on puolestaan arvottu Espoon Tenniseuraa edustava Anttu Keinonen.

” Hankoon kerääntyy iso joukko tennisporukkaa ja on kiva päästä pelien lisäksi näkemään myös paljon tuttuja. Täysi kaavio täynnä kovia pelureita, niin on odotettavissa hienot kisat”, Säätelä totesi.

Leevi Säätelän odotetaan etenevän kaaviossa pitkälle

Muista seuroista esiin on nostettava kokenut Lauri Kiiski (TaTS) ja Oskari Eerola (LVS), jotka tietävät FT:n menestysreseptin. Viime kädessä suurin kysymys kuuluukin, että kuinka ennakkosuosikit pystyvät pitämään keskittymisensä ja vireystilansa käynnissä olevassa hetkessä. Turnauksen ehdottomiin mustiinhevosiin voidaan luokitella Vierumäellä ulkokenttien SM-kultaa voittanut Jeri Lassila (Smash-Kotka) ja kolmanneksi sijoitettu Peetu Pohjola (TaTS).

Blomqvist naisissa selkeä ykkössuosikki

Naisten sarjassa ei myöskään nähdä puolustavaa mestaria Ella Haavistoa (Smash). Naisissa sijoitetut ovat olleet viime kisoissa muutenkin erittäin vahvoilla, esimerkiksi kauden toisessa FT-kisassa Vantaalla puolivälieriin selviytyi pelkkiä sijoitettuja pelaajia. Pöytä on Hangossa katettu kotiyleisön suosikille Clarissa Blomqvistille (HTK), joka juhli voittoa Vantaalla ja oli Vierumäellä toinen.

Haastajia kuitenkin riittää jonoksi asti, eikä Blomqvistin mahdollinen voitto ole missään nimessä kirkossa kuulutettu. Viime viikonlopun TEHO Tennisliiga Cup näytti jo vahvaa signaalia siitä, että leveyttä mahdollisista osakilpailuvoittajista alkaa olla yhä enemmän. Åbo Lawn-Tennis Klubbin (ÅLK) edustajia Hangossa on kaiken kaikkiaan viisi, joista peräti kolme on sijoitettuja pelaajia. Yksi heistä on Hangossa kuudenneksi sijoitettu Saara Aerila, joka lähtee kamppailemaan osakilpailun voitosta positiivisin mielin.

”Kiva lähteä Hankoon kisaamaan, kun tennisviikon aikana siellä on paljon ihmisiä pelaamassa ja katsomassa matseja. Sillä on positiivinen vaikutus ainakin omaan tekemiseen, tulossa on varmasti kovia matseja. Monella pelaajalla on nyt useampi kisa alla (SM, ja liiga), joten eiköhän pelituntuma ala kaikilla olemaan kohdillaan ja pelien taso sitä myötä korkealla”, Aerila muotoili.

Clarissa Blomqvist on jälleen valmiina taistelemaan voitosta

Aerilan kanssa haastajarintamaan kuuluu myös erinomaisia otteita Tennisliiga Cupissa esittänyt Emilia Järvinen (ÅLK) sekä FT:n kestomenestyjiin lukeutuva kakkossijoitettu Emilie Gabran (ÅLK). Menestystä voidaan odottaa myös Venla Ahdilta (Smash-Kotka), joka saa kaaviossa vastaansa avauskierroksella kotimaan kisakokemusta hakevan Veera Selänteen (HVS-Tennis). Mikäli Ahti yltää heti avauskierroksella omalle tasolleen ja vire jatkuu myöhemminkin nousujohteisena, on latu auki aina finaaliin asti.

 

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara hakee Wimbledonin… →