Tasoluettelo on ilmestynyt

12.5.2011  |  14:15

Uusi tasoluettelo on ilmestynyt. Laskentatapaan tehtiin tammikuun muutama uudistus, joista tässä vielä muistutus.

Aikarajat muuttuvat

Aikuisten (19-vuotiaat ja sitä vanhemmat) keskiarvoon otetaan mukaan kahden vuoden aikana pelatut ottelut. Vuoden 2011 aikana ottelumäärät kasvavat 1.1.2010 alkaen.
 
Vuoden 2012 alussa julkaistavassa tasoluettelossa keskiarvoon vaikuttaa viimeisten 24 kuukauden ottelut. Uudistuksen tarkoitus on saada pelaajille enemmän keskiarvoon vaikuttavia otteluita ja siten paremmin määriteltyä kunkin pelaajan taso.
15-18-vuotiaiden juniorien pistekeskiarvo lasketaan viimeisen vuoden, 12 kuukauden, aikana pelattujen otteluiden perusteella. Alle 18-vuotiaiden pelaajien viimeisenä juniorivuotenaan hankkimat pisteet ovat voimassa vielä heidän ensimmäisenä vuotenaan aikuisissa.  
14-vuotiaiden ja sitä nuorempien pelaajien junioriotteluiden pistekeskiarvo lasketaan viimeisen puolen vuoden, kuuden kuukauden, otteluiden perusteella. Tällä pyritään välttämään se, ettei juniorien pistekeskiarvo laahaa niin pitkää perässä suhteessa nykyisiin ottelutuloksiin.

Vuoden 2011 alusta lähtien pelaajien pistekeskiarvon pienen jakaja on viisi. Kun pelaaja on kerännyt pisteitä useammasta kuin viidestä ottelusta, jakaja on pelattujen otteluiden määrä.
Tällä pyritään siihen, että pelaajan pistekeskiarvo osoittaisi paremmin pelaajan tason.
Tasoluettelossa näkyykin pelaajan nimen jälkeen keskimmäisessä sarakkeessa kuinka monta ottelua hän on pelannut. Oikeanpuoleisesta sarakkeesta ilmenee, kuinka monta ottelua on laskettu mukaan.
Pelaaja ei saa keskiarvoon vaikuttavia pisteitä, C- ja D-luokassa hänet voittanut pelaaja on häntä kaksi – tai sitä useampaa – tasoa korkeammalla, B-luokassa neljä tasoa ja A-luokassa 6-tasoa. Tai jos pelaaja on pelannut eri sukupuolta olevaa pelaajaa vastaan.
(EV)

Jaa:

Seuraava uutinen: T.Nieminen välieriin Båstadissa… →