Tasoluettelo on ilmestynyt 14.1.

14.1.2015  |  13:30

Uusi tasoluettelo on ilmestynyt Ässässä 14.1. Tasoluettelossa on otettu huomioon pelaajien saamat pisteet 31.12.2014 asti.

Uutta tasoluetteloa on käytettävä välittömästi sarjatenniksessä pelaajajärjestyksen määrittelyssä sekä aikuisten kansallisissa luokissa kisaviikonloppuna 23.-25.1. ja sen jälkeen.

Juniori- ja seniorirankingit ilmestyvät edelleen jokaisen kuukauden 1. päivänä.
Junioreiden pisteet lasketaan yhden vuoden ajalta (365 pv) taaksepäin kaikista pelatuista kilpailuista, ei vain juniorikilpailuista kuten nuorimmilla aiemmin.

Tasoluettelon ilmestymisen jälkeen pelaajien pisteet päivitetään pelaajatietoihin uuden pistelaskennan mukaisesti. Pistelaskennassa huomioitavien voitto-otteluiden määrä on laskettu viiteentoista (15). Aiemmin mukaan otettiin 20 voittoa.

Vuoden 2015 alusta alkaen kierroskertoimia muutetaan. JGP-karsinnoista ja junioreiden SM-karsinnoista saadaan eri kertoimia kuin pääsarjasta. Kierroskertoimia tuodaan hieman alaspäin tasaamaan tilannetta suhteessa esimerkiksi sarjatennikseen.
Kierroskertoimet ja muut laskentasäännöt ovat nähtävillä kilpailumääräyksissä. Pisteet päivittyvät pelaajien pisteisiin takautuvasti.

Uudet pisteet ovat mukana helmikuun alussa julkaistavissa junioreiden rankingeissa.

Kaksinpelien tasoluettelon julkaisemisen yhteydessä on myös julkaistu nelinpeliluettelo. Pohjana pisteissä on kaksinpelien taso, ja pisteet ovat kertyneet kahden vuoden aikana pelatuista nelinpeleistä 31.12.2014 asti.
Luettelo ei ole peruste sijoittamiseen nelinpeliluokissa. Sijoitukset tehdään edelleenkin laskemalla yleisissä luokissa kaksinpeliluettelon mukaan parin pelaajien tasoluettelon sijaluvut  yhteen. Junioriluokissa lasketaan pelaajien rankingsijaluvut yhteen.

 

 


 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen alle 14-vuotiaiden… →