Tasoluettelo ilmestynyt

17.1.2011  |  15:48

Uusi tasoluettelo on ilmestynyt. Laskentatapaan on tullut muutama uudistus.

Aikarajat muuttuvat

Tärkein uudistus liittyy aikarajoihin, joina pelatut ottelut otetaan pistekeskiarvoihin.
Aikuisten (19-vuotiaat ja sitä vanhemmat) keskiarvoon otetaan mukaan kahden vuoden aikana pelatut ottelut. Vuoden 2011 aikana ottelumäärät kasvavat 1.1.2010 alkaen (esimerkiksi tämän sisäpelikauden jälkeen, 1.5.2011, ilmestyvässä luettelossa pistekeskiarvoissa on mukana viimeisten 16 kuukauden ottelut). 
Vuoden 2012 alussa julkaistavassa tasoluettelossa keskiarvoon vaikuttaa viimeisten 24 kuukauden ottelut. Uudistuksen tarkoitus on saada pelaajille enemmän keskiarvoon vaikuttavia otteluita ja siten paremmin määriteltyä kunkin pelaajan taso.
15-18-vuotiaiden juniorien pistekeskiarvo lasketaan viimeisen vuoden, 12 kuukauden, aikana pelattujen otteluiden perusteella. Alle 18-vuotiaiden pelaajien viimeisenä juniorivuotenaan hankkimat pisteet ovat voimassa vielä heidän ensimmäisenä vuotenaan aikuisissa.  
14-vuotiaiden ja sitä nuorempien pelaajien junioriotteluiden pistekeskiarvo lasketaan viimeisen puolen vuoden, kuuden kuukauden, otteluiden perusteella. Tällä pyritään välttämään se, ettei juniorien pistekeskiarvo laahaa niin pitkää perässä suhteessa nykyisiin ottelutuloksiin.

Keskiarvoon vähintään viisi ottelua

Tämän vuoden alusta lähtien pelaajien pistekeskiarvon pienen jakaja on viisi. Kun pelaaja on kerännyt pisteitä useammasta kuin viidestä ottelusta, jakaja on pelattujen otteluiden määrä.
Tällä pyritään siihen, että pelaajan pistekeskiarvo osoittaisi paremmin pelaajan tason.
Tuoreimmassa tasoluettelossa näkyykin pelaajan nimen jälkeen keskimmäisessä sarakkeessa kuinka monta ottelua hän on pelannut. Oikeanpuoleisesta sarakkeesta ilmenee, kuinka monta ottelua on laskettu mukaan.
Pelaaja ei saa keskiarvoon vaikuttavia pisteitä, mikäli hänet voittanut pelaaja on häntä viisi – tai sitä useampaa – tasoa korkeammalla.

Naiset ja tytöt miesten turnauksissa

Pelaaja ei saa pisteitä, jos vastustaja on toista sukupuolta. Miesten ja naisten välisistä otteluista kumpikaan ei siis enää saa pisteitä. Naiset voivat kuitenkin edelleen osallistua miesten luokkiin.
Tällä halutaan kannustaa nais- ja tyttöpelaajia osallistumaan naisten luokkiin, jotka ovat kärsineet osallistujapulasta.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara pääsarjaan Sheffieldissä… →