Tanja Tuomi jatkoon Savitaipaleella

30.7.2013  |  16:30

Villillä kortilla Savitaipale Ladies Openin, naisten 10.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin pääsarjaan päässyt Tanja Tuomi kohtasi tiistaina avausottelussaan kolmossijoitetun Ruotsin Malin Ulvefeldtin (WTA 700). Tuomi vei tie-breakiin päättyneen ensimmäisen erän 7-6(5) ja johti toista erää 3-1, kun huonovointisuutta valittanut Ulvefeldt luovutti ottelun. Tämä
oli Tanja Tuomen ensimmäinen kaksinpelin pääsarjan voitto  naisten ITF-turnauksissa.
Toisella kierroksella Tuomi kohtaa Ruotsin Beatrice Cedermarkin (WTA 835), jota
vastaan Ella Leivolla oli Aamulehti Tampere Openin toisen kierroksen ottelussaan viime torstaina kaksi ottelupallokin. Ruotsalainen hävisi sitten puolivälierissä kisan tulevalle voittajalle, Tanskan Karen Barbatille.

Tanjan seurakaveri 16-vuotias Milka-Emilia Pasanen tuli kisan pääsarjaan niin ikään villillä kortilla. Elämänsä toisessa naisten 10.000$ ITF-turnauksessa – ensimmäinen oli viime viikolla Tampereella – pelannut Pasanen oli kovan urakan edessä, kun vastassa oli viitossijoitetun Francesca Palmigianon (WTA 720). Italialainen vei kymmenen peliä putkeen, mutta toisen erän lopussa Milka-Emilia voitti kaksi peliä. Loppunumerot siis Palmigianolle 6-0, 6-2.

Virolaiskarsija, vielä ilman WTA-rankingia oleva Eva Paalman järjesti kakkossijoitetulle
ja viimevuotista turnausvoittoa puolustavalle Piia Suomalaiselle (WTA 681) shokkialun viemällä ensimmäisen erän luvuin 6-1. Suomalaisella oli mahdollisuus tasoittaa erää, kun hänellä oli muutama murtopallo Paalman 4-1 johtoasemassa, mutta Paalma piti pintansa.
Toisessa erässä Suomalainen piti syöttönsä kahdesti. Joulukuussa 19 vuotta täyttävä Paalma meni jatkoon luvuin 6-1, 6-2. Paalma pääsi näin neljännen kerran urallaan naisten ITF-turnauksen toiselle kierrokselle.

Mia Eklund ja Ella Leivo avaavat kisan osaltaan keskiviikkona.

Savitaipale Ladies Open
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
28.7.-4.8.2013 Savitaipale
Kaksinpeli
1.kierrosta: Tanja Tuomi – Malin Ulvefeldt Ruotsi (3.) 76(5) 31 luov.,Francesca Palmigiano Italia (5.) – Milka-Emilia Pasanen 60 62, Eva Paalma Viro (karsija) – Piia Suomalainen (2.) 61 62