Tanja Tuomi ja Pyry Hyrkkönen alle 18v Suomen mestareiksi

7.10.2014  |  09:19

Tamperelaiset veivät kolme neljästä alle 18-vuotiaiden sisäkenttien Suomen mestaruudesta Jarkko Nieminen Areenalla Turussa. TaTS:n Tanja Tuomesta tuli kisojen tuplamestari.

Tyttöjen kaksinpelin puolivälierissä OVS:n Monica Malinen haastoi tiukasti kakkossijoitetun Tanja Tuomen, joka ratkaisi ottelun edukseen voittamalla tie-breakiin päättyvän kolmannen erän. Välierissä Smashin Kristina Parviainen ja Tanja Tuomi pelasivat tasaiset kaksi erää, jotka Tanja voitti lopulta 7-5, 7-5.
Finaaliin Tanja sai vastaansa seurakaverinsa, ykkössijoitetun Milka-Emilia Pasasen. Tämä oli joutunut  kolmieräiseen ensimmäisellä kierroksella seurakaverinsa Mariella Minettin kanssa, mutta otti sitten voitot HVS:n Laura Pennasesta ja Lila Humalojasta (4.) suoraan kahdessa erässä. Loppuottelun ensimmäinen erä oli tasaväkinen ja se päättyi Tanjan 7-5 voittoon. Toisessa erässä Milka-Emilia ei pystynyt yhtä tiukkaan rutistukseen ja Tanja vei sen luvuin 6-2.
Tanja Tuomi ja Milka-Emilia Pasanen olivat nelinpelissä kärkisijoitettuja pareinaan TaTS:n Roosa Timonen ja OVS:n Monica Malinen. Parit etenivät kuuden parin kaaviossa odotetusti loppuotteluun, jossa Tanja ja Roosa olivat luvuin 6-3, 6-2 parempia.

Poikien kaksinpelissä ykkössijoitettu TaTS:n Pyry Hyrkkönen eteni erääkään menettämättä loppuotteluun voitoilla TVS:n Noah Johansénista, HyTS:n Aleksi Tuukkasesta ja välierissä seurakaveri Pauli Partisesta(4.).
Loppuottelussa hän sai vastaansa JNTA:ssa valmentautuvan HVS:n Patrick Kaukovallan, joka oli niin ikään edennyt kisassa ilman erämenetyksiä voitoilla GVLK:n Kasper Ekistä ja seurakavereistaan Alex Hedmanista ja Otto Holtarista.
Hyvätasoisessa loppuottelussa Pyry Hyrkkönen oli lopulta vahvempi luvuin 7-6, 6-3.

Sen neljännen mestaruuden, poikien nelinpelin, voitti Hyvinkään Tennisseuran pari Oskari Kulta/Aleksi Tuukkanen. Ykkössijoitetut hyvinkääläiset voittivat puolivälierissä niukin naukin Kuopion Tennisseuran pojat Tommi Lehtisen ja Lauri Soomen ottelutie-breakin päättyessä heidän edukseen 10-8. Kulta ja Tuukkanen kukistivat välierissä helposti TaTS:n Pyry Hyrkkösen ja Lauri Leskisen, mutta loppuottelussa he saivat laittaa parastaan peliin. GVLK:n Kasper Ek ja Evan Miller kukistuivat vasta ottelutie-breakissa 10-5.

Tänä vuonna alle 18-vuotiaat pelasivat vain nämä yhdet SM-kisat. Vuonna 2015 mestaruuksista pelataan jälleen sekä sisä- että ulkokentillä.

Alle 18-vuotiaiden SM-kisat sisäkentillä 2014
2.-6.10.2014 Jarkko Nieminen Areena, Turku
Järj: TVS

Luokkien loppuottelutulokset

P2p Pyry Hyrkkönen TaTS – Patrick Kaukovalta HVS 76 63
P4p Oskari Kulta/Aleksi Tuukkanen HyTS – Kasper Ek/Evan Miller GVLK 46 63 [10-5]
T2p Tanja Tuomi TaTS – Milka-Emilia Pasanen TaTS 75 62
T4p Roosa Timonen/Tanja Tuomi TaTS – Monica Malinen OVS/Milka-Emilia Pasanen TaTS 63 62

 

 

 

Tanja Tuomi

Pyry Hyrkkönen

Jaa:

Seuraava uutinen: Kilpailumääräykset 1.10.201… →