Taneli Tenhunen Ylen aamu-tv:ssä ke klo 8.15

20.5.2008  |  14:50

Helsingissä Narikkatorille vietetään keskiviikkona 21.5. Paralympiapäivää.
Sitä pohjustamassa pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen on huomenna kello 8.15 Yle:n aamu-tv:ssä. 

Vuoden 2008 Paralympiapäivää vietetään Kampin Narinkkatorilla 21. toukokuuta kello 11.00–19.00. Päivän aikana on mahdollisuus kokeilla paralympialajeja, tavata urheilijoita sekä seurata lajinäytöksiä.
Lajeista kokeiltavina ovat muun muassa pyörätuolikoripallo, maalipallo, näkövammaisten jalkapallo, ammunta ja ratakelaus. Lisäksi tapahtumalavalla on urheilijoiden haastatteluja ja kiinalaisten lajien esittelyä. Urheilijoista paikalla ovat muun muassa keihäänheittäjät Markku Niinimäki ja Marjaana Väre , judoka Jani Kallunki sekä maalipallomaajoukkue. Tapahtuman avaavat kello 11.00 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sekä Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen . Oman tervehdyksensä tuo Kiinan suurlähettiläs rouva Ma Keqing . Paralympiapäivään on kutsuttu noin 250 koululaista, joiden on mahdollista viettää torilla erilainen liikuntatunti.

Paralympiapäivää vietetään neljättä kertaa, mutta ensimmäistä kertaa se tuodaan keskelle kaupunkia. Päivän päätarkoitus on lisätä vammaisurheilun tunnettuutta ja esitellä Pekingin paralympialaisia, jotka järjestetään 6.-17.9.2008. Tämän vuoden järjestelyistä vastaavat Paralympiakomitean lisäksi Suomen Invalidien Urheiluliitto, Näkövammaisten Keskusliiton liikuntatoimi ja Helsingin kaupungin liikuntavirasto.

Päivän ohjelma: www.paralympia.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen toiselle kierroksella… →