T.Nieminen Tampereen ATP Challengerin pääsarjaan

27.7.2008  |  19:00

Heliövaara/H.Kontinen kohtaavat ykkössijoitetut

Timo Nieminen selvitti tiensä miesten 50.000$ ATP Challenger-turnauksen, Aamulehti Tampere Openin, pääsarjaan. Karsintojen kolmanneksi sijoitettu Nieminen oli suoraan toisella kierroksella, jolla voitti lauantaina Tommy Laineen 6-1, 7-5. Kolmannella kierroksella sunnuntaina hän voitti Irlannin Colin O’Brienin luvuin 1-6, 6-1, 6-0. Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella maanantaina Nieminen kohtaa Latvian Andis Juskan. Miehet ovat otelleet ITF Futures-turnauksissa kolmesti, ja kaikki ottelut ovat päättyneet Niemisen voittoon.
Muut karsinnat selvittäneet ovat Ruotsin Michael Ryderstedt ja Ervin Eleskovic sekä Viron Mait Künnap.
Karsintojen 27:stä pelaajasta peräti 18 oli Suomesta. Toiselle kierrokselle etenivät T.Niemisen ja Tommi Laineen lisäksi Jukka Kohtamäki, Micke Kontinen, Miikka Kangas, , Sami Huurinainen, Ristomatti Lanne ja Juuso Nousiainen, mutta toisen suomalaispelaajan kustannuksella.

Pääsarjassa viisi suomalaista

Karsija Timo Niemisen lisäksi kaksinpelin pääsarjassa on neljä muuta suomalaista, kaikki vilillä kortilla.
Alle 18-vuotiaiden EM-hopeaa voittanut Henri Kontinen kohtaa Ranskan Josselin Ouannan (ATP 212) ja Juho Paukun avausvastustaja on Belgian Ruben Bemelmans. Arpa heitti Harri Heliövaaran tämän kisan vuosien 2004 ja 2005 voittajaa, Serbian Boris Pashanskia vastaan. Tuore alle 16-vuotiaiden Euroopan mestari Henri Laaksonen kohtaa karsintojen ykkössijoitetun, Ruotsin Michael Ryderstedtin.
Tampereen tenniskeskuksen massakentillä ottelut alkavat maanantaina klo 13 kahdella nelinpelillä, joissa ovat Sami Huurinainen/Tuomo Ojala sekä Roope Kailaheimo/Juuso Nousiainen. Näin jälkeen pelataan kaksi kaksinpeliä ja keskuskentän kolmannessa ottelussa kohtaavat Timo Nieminen ja Andis Juska. Heidän jälkeensä Harri Heliövaara/Henri Kontinen –pari ottaa mittaa kisan ykkössijoitetuista, italialaisista Flavio Cipollasta ja Simone Vagnozzista. Illaan viimeissä otteluissa on jälleen mukana suomalaispelaajia: keskuskentällä on nelinpeli Andis Juska/Juho Paukku – Jukka Kohtamäki/Mika Purho ja naapurikentällä Petri Kiikkinen/Juha Vikman – Carlos Berlocq/Jan Hernych.

Jaa:

Seuraava uutinen: Karppanen ja Lautala-Näykki… →