Superseniorien MM-joukkuekisassa pelataan sijoitusotteluista

12.9.2013  |  12:15

Superseniorien 60-80-vuotiaiden MM-joukkuekilpailut pelataan 9-14.9.Itävallassa
ja Tsekissä. Pörtschachin alueella kisataan N70 sekä M60 ja M70 -kilpailut, Klagenfurtin alueella N60 ja M65 -kilpailut ja Villachin alueella N75 ja N80 sekä M80 -kilpailut. Prostejovissa,  Tsekissä kisaavat N65 ja M75 -joukkueet.

Suomesta MM-joukkuekilpailuihin osallistuu kolme naisten ja kaksi miesten joukkuetta. Alkulohkot on  jo lähes pelattu ja siirrytään sijoitusotteluihin.

Alice Marble Cup

16 joukkueetta on jaettu neljään lohkoon. Suomi koki B-lohkossa tappiot kakkossijoitetulle
Ranskalle ja kahdeksanneksi sijoitetulle Itävallalle, joille myös Kanada hävisi. Suomi ja Kanada käyvät näin ottelun lohkon kolmannesta ja neljännestä sijasta torstaina.

Suomen joukkue: pelaaja-kapteeni Lea-Marita Blomqvist, Irina Karvinen, Elina Myöhänen ja Erja Saraste

Alice Marble Cup (N60)
B-lohko
Ranska – Suomi 3-0
(9.9.)
Annick Bruzat Ranska – Irina Karvinen 60 60
Caroline Glaszmann Ranska – Elina Myöhänen 60 76(5)
Martine Monlibert/Dominique Morel Ranska – Lea-Marita Blomqvist/Erja Saraste 63
75

Itävalta – Suomi 3-0 (10.9.)
Maya Kerschbaum Itävalta – Irina Karvinen 60 61
Maria Pichler Itävalta – Elina Myöhänen 60 60
Renate Haubner/Berta Wuppinger Itävalta – Lea-Marita Blomqvist/Erja Saraste 36 61 61

Kanada – Suomi 1-0 (tilanne) (12.9.)
Christa Cameron Kanada – Lea-Marita Blomqvist 62 62
Louise Moulin Kanada – Elina Myöhänen
Micheline Berry/Michelle Hall Kanada – Myöhänen/Saraste

Kitty Godfree Cup

Cupissa on 16 joukkuetta, jotka pelasivat neljässä lohkossa. Suomi sijoittui C-lohkossa kolmanneksi. Se koki  Brasilian tavoin tappiot Australialle ja Isolle-Britannialle, mutta voitti viimeisessä ottelussa Brasilian.
Suomi pääsi pelaamaan sijoista 9-12. Kun joukkue hävisi torstaina Tsekille, se pelaa jatkossa sijoista 11-12 Turkin kanssa, joka hävisi torstaina Kanadalle.
Suomen joukkueessa ovat Tuija Hannukainen, Marja-Liisa Hedman, Pirkko Kuorikoski ja pelaaja-kapteeni Irma Metsä.

Tuija Hannukainen – Penny Sheehan Iso-Britannia 62 60
Christine Lockhart Iso-Britannia – Marja-Liisa Hedman 61 76(5)

Althea Gibson Cup

Cupin 16 joukkuetta pelasivat kaikki kaikkia vastaan alkulohkossa. Suomi koki tappiot
kakkoseksi sijoitetulle Saksalle ja seitsemänneksi sijoitetulle Itävallalle. Viimeisessä
lohkon ottelussaan torstaina Suomi kohtaa Ruotsin.
Suomen joukkueessa ovat Rita Aikala, Riitta Korhonen, pelaaja-kapteeni Aune Tuomainen ja Patricia Zilliacus.

Von Cramm Cup

Cupissa mukana olleet 19 maata oli jaettu viiteen lohkoon. Suomi koki E-lohkossa tappiot viidenneksi sijoitetulle Itävallalle ja yhdeksänneksi sijoitetulle Tanskalle, mutta voitti Turkin viimeisessä alkulohkon ottelussa keskiviikkona. Suomen joukkue oli näin E-lohkon kolmas ja pääsee pelaamaan sijoista 11-15. Torstaina suomalaisilla on vastassaan Etelä-Afrikan joukkue. E-lohkonvoitti Itävalta ja kakkoseksi nousi Tanska.

Peter Holst Tanska – Matti Linnavirta 46 60 62
Klaus Berner/Horsma – Carsten Lange/Finn Strabo Tanska 16 63 76(3)

Britannia Cup

Suomi jäi kolmen maan B-lohkossa viimeiseksi hävittyään kakkossijoitetulle Espanjalle ja Tanskalle. Espanja voitti lohkon. Suomen joukkue pääsee pelaamaan 20 maan cupissa sijoista 13-18 ja kohtaa ensimmäiseksi Zimbabwen.
Joukkue: Jyrki Montell, Kari Saarela, Curt Selenius ja pelaaja-kapteeni Hans Söderström