Suosikit vahvoja junioreiden SM-kilpailuissa ja Junior Grand Prix’ssa

4.4.2017  |  00:00

Nelinpelin SM-kultaa 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voittivat Ella Haavisto ja Fanny Törn. Vasemmalta: Haavisto, Törn, Lotta Heiskanen ja Stella Erlund. Kuva: Tapio Totro.

Junioreiden sisäkenttien Suomen mestarit 12-, 14-, ja 16-vuotiaiden ikäluokissa ovat selvillä, kun Myllypurossa saatiin 12- ja 16-vuotiaiden loppuottelut pelattua eilen maanantaina. Suosikit pitivät pintansa lähes kaikissa sarjoissa sekä Myllypurossa että Kaarinassa, jossa pelattiin 14-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Viikonloppuna Laajasalossa pelatussa 10-vuotiaiden Junior Grand Prix -osakilpailussakaan ei suurempia yllätyksiä nähty.

Myllypuron Smash Centerissä pelattiin viikonlopun aikana 12- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Suomen mestaruuksista kaksin-, nelin-, ja sekanelinpeleissä. Kilpailunjohtaja Tapio Totron mukaan osanotto oli kilpailuissa tällä kertaa poikkeuksellisen runsasta. Suuresta pelaajamäärästä johtuen kaikki SM-loppuottelut yhtä lukuun ottamatta päästiin pelaamaan vasta maanantaina aamupäivällä.

– Mukana oli yhteensä peräti 265 pelaajaa, joista monet urakoivat kaksin- ja nelinpelin lisäksi vielä sekanelinpelissäkin. Runsas pelimäärä aiheutti luonnollisesti haasteita myös otteluohjelman suhteen, Totro kommentoi.

Innostus nelinpeliin on Totron mukaan näkynyt eilen ATP-rankingissa nelinpelin ykköseksi nousseen Henri Kontisen menestyksen myötä sekä junioreiden että aikuisten valmennusryhmissä. Esikuvien merkitystä ei siis voi missään nimessä aliarvioida. Hyvinä esimerkkeinä tästä mainittakoon myös Piia Suomalaisen ja Eero Vasan lauantaiset vierailut Myllypurossa, joista Totro oli erityisen mielissään.

Viisi pelaajaa tuplamestareiksi Myllypurossa

Ennakkosuosikit olivat vahvoja Myllypuron SM-kilpailuissa, joissa itsensä sekä kaksin- että nelinpelin Suomen mestariksi pelasi peräti neljä pelaajaa. 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa nuorten maajoukkueeseen kuuluva Ella Haavisto (TaTS) voitti kaksinpelin SM-kultaa häviämättä turnauksessa erääkään. Kakkoseksi sijoitettu Haavisto kaatoi finaalissa Liisa Vehviläisen (KTS) erin 6-3, 6-1. Nelinpelissä ykköspari Haavisto ja Fanny Törn (ÅLK) olivat yhtä ylivoimaisia, voittaen loppuottelussa Lotta Heiskasen (JTS) ja Stella Erlundin (HVS) lukemin 6-2, 6-4.

Poikien puolella HVS:n Aleksi Löfman teki 16-vuotiaiden sarjassa saman tuplatempun kuin Haavisto tytöissä. Kaksinpelissä ykkössijoitettu Löfman voitti loppuottelussa Valtteri Solatien (HVS) 6-2, 6-3. Nelinpelin finaalissa ykköseksi sijoitettu duo Löfman / Solatie kukisti Oliver Saarisen (ETS) ja Oskar Antinheimon (HVS) tiukan taistelun jälkeen lukemin 6-1, 2-6, 10-8.

12-vuotiaissa nähtiin myös tuplamestari niin poikien kuin tyttöjenkin sarjassa. Oliver Byskata (ÅLK) kaatoi poikien kaksinpelin finaalissa Lenni Loukkolan (OVS) 6-1, 6-3. Nelinpelissä Byskata ja Loukkola pelasivat parina, voittaen loppuottelussa parin Oscar Paavolainen (EVS) / Max Alopaeus (ETS) erin 6-2, 6-0. Tyttöjen puolella kaavion ykkösijoitettu Emma Kuusisto (JTS) vei kaksinpelin finaalin Rinja Kauttoa (OVS) vastaan nimiinsä 6-3, 6-3. Kuusistokin nappasi nelinpelistä itselleen toisen SM-kullan, kun hän parinsa Aamu Harjusen (Smash-Kotka) kanssa kukisti loppuottelussa yllättäjäkaksikon Sofia Holopainen (OVS) / Saskia Soome (KTS) lukemin 6-1, 6-4.

Sekanelinpelissä 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden voittivat ykkössijoitetut Martina Minetti (TaTS) ja Rufus Nurminen (ÅLK), jotka kaatoivat finaalissa JTS:n Olivia Syvälahden ja Nuutti Loikkasen erin 6-0, 6-3. 12-vuotiaiden sekanelinpelissä saatiin Myllypuron SM-kilpailujen viides tuplamestari, kun poikien nelinpelin aiemmin voittanut Lenni Loukkola voitti parinsa Rinja Kauton kanssa ykköseksi sijoitetun duon Samuli Holmberg (T-88) / Emma Kuusisto lukemin 7-5, 6-1.

Oliver Byskata (vas.) voitti SM-kultaa 12-vuotiaiden kaksinpelissä. Lenni Loukkolalle hopeaa. Kuva: Tapio Totro.

Viidelle pelaajalle Naistoimikunnan ”Vihreä kortti” reilusta pelistä

SM-mitalien lisäksi kilpailuissa oli jaossa muitakin tunnustuksia, kun Naistoimikunta jakoi jokaisessa ikäluokassa yhdelle tytölle ja yhdelle pojalle ”Vihreän kortin” eli 100 euron arvoisen Fair Play -stipendin reilusta ja hyvästä käytöksestä. 12-vuotiaissa tunnustuksen saivat Emma Virtanen (TVS) ja Leo Stenlund (ÅLK). 14-vuotiaiden ikäluokassa valituiksi tulivat Vilma Koponen (JTS) ja Ville Pöyhönen (SoTS). Ville Salminen (KoTS) sai stipendin 16-vuotiaiden poikien sarjassa. Tyttöjen puolella ”Vihreää korttia” ei 16-vuotiaiden sarjassa tällä kertaa jaettu.

Kaarinassakin kaksi tuplamestaria 14-vuotiaissa

Aktia Arenalla Kaarinassa pelatuissa 14-vuotiaiden SM-kisoissakin nähtiin viikonloppuna kaksi tuplamestaria. Poikien sarjassa HVS:n Otto Leikola vei kaavion kakkossijoitettuna SM-tittelin häviämättä turnauksen aikana erääkään. Finaalissa kaatui kahdeksanneksi sijoitettu Indrek Soome (KTS) erin 6-2, 6-2. Leikola varmisti tuplamestaruutensa voittamalla nelinpelin parinsa Oskar Stumpfin (HLK) kanssa. Loppuottelussa kaksikko kukisti yllättäjäparin Soome / Jimi Goman (OVS) lukemin 7-5, 6-1.

Emilia Hartman (TaTS) kesti tyttöjen puolella ennakkosuosikin paineet, ja voitti sekä kaksin- että nelinpelin Suomen mestaruuden. Kaksinpelissä Hartman oli omaa luokkaansa, varmistaen SM-tittelin 6-4, 6-0 -finaalivoitolla HVS:n Laura Hietarannasta. Nelinpelissäkin kaavion ykköseksi sijoitetut Hartman ja Fiona Kallio (LVS) pitivät suosikkeina pintansa, vaikka joutuivatkin loppuottelussa ahtaalle Hietarantaa ja Asta Miettistä (PTT) vastaan. Hartman / Kallio vei lopulta finaalin nimiinsä ottelutie-breakin jälkeen lukemin 6-3, 4-6, 11-9.

Sekanelinpelin Suomen mestaruuden 14-vuotiaissa voittivat Indrek Soome ja Asta Miettinen. Sijoittamaton pari teki yllätyksen ja voitti loppuottelussa kaavion ykkösparin Isabel Kämppi (T-88) / Juho-Eric Biggs (SVS) erin 6-4, 6-3.

10-vuotiaiden JGP-osakilpailussa myös tuplavoittajia

Sata-Tenniksen isännöimä Junior Grand Prix -sarjan 2. osakilpailu pelattiin 10-vuotiaiden osalta viikonloppuna Laajasalossa. SM-kilpailujen tapaan myös nuorempien tennislupausten sarjoissa nähtiin tuplavoittajia.

Kaavion ykköseksi poikien sarjassa sijoitettu Aku Salo (HVS) voitti kaksinpelin kolmieräisessä loppuottelussa Linus Lagerbohmin (HVS) lukemin 7-6, 3-6, 6-2. Viikonlopun tuplavoiton Salo varmisti itselleen nelinpelissä, jossa kukisti parinsa Lagerbohmin kanssa Oliver Vainionpään (EVS) ja Ty Hostin (HVS) finaalissa erin 4-6, 6-3, 10-8.

Tyttöjen puolella HVS:n Lorna Pujals voitti kaksinpelin loppuottelussa ykköseksi sijoitetun Liinu Heiskasen (JTS) 4-6, 6-2, 6-0. Nelinpelissä kaksikko Pujals / Heiskanen pelasi yhdessä, nujertaen finaalissa kakkosparin Emmi Kölli (LVS) / Nuppu Palm (BTK) erin 7-5, 6-4. Näin myös Pujalsin saldona viikonlopun JGP-osakilpailusta oli tuplavoitto.

Tulokset:

Junior Grand Prix, 2. osakilpailu, 10-vuotiaat (Laajasalo) 31.3.-2.4.2017

Junior Grand Prix, 2. osakilpailu & SM-kilpailut, 14-vuotiaat (Kaarina) 30.3.-2.4.2017

Junior Grand Prix, 2. osakilpailu & SM-kilpailut, 12- ja 16-vuotiaat (Myllypuro) 31.3.-3.4.2017

Seuraava uutinen: Henri Kontinen saapui… →