Suomi voitti upeasti tenniksen Davis Cup -maaottelun

8.4.2018  |  18:25  |  Raportit

Suomi otti tänään sunnuntaina komean voiton tenniksen Davis Cup -maaottelussa Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä. Suomi voitti Liettuan lopulta lukemin 3-2, kun nuori Emil Ruusuvuori, 19, ratkaisi kotiyleisön edessä kaksinpelin edukseen. Ruusuvuori pelasi Liettuan Laurynas Griegelisiä vastaan ja voitti erät lukemin 7-5, 6-2.

Yleisö ja koko Suomen joukkue repesi riemuun, kun tulos selvisi. Ottelun jälkeen Ruusuvuori hymyilikin leveästi ­- ja syystä.

– Aika sanattomaksi vetää, mies kommentoi tuoreeltaan ja kiitti kotiyleisöä tuesta.

Ruusuvuori lähti ensimmäistä kertaa Davis Cup -otteluun ratkaisijan roolissa. Voiton Ruusuvuori listaakin tämän hetkisen uransa tähtihetkiin.

– Kyllä siinä oli ekstrajännitystä ennen matsia, kun on paikka ratkaista. Noista (tilanteista) kyllä nauttiikin. Onhan se siistiä.

– Mutta oli minulla tiedossa, miten vastustaja pelaa. Ja alusta asti oli helppo lähteä kaverin syöttöön mukaan. Pystyin pitämään fokuksen hyvin, Ruusuvuori sanoi.

Myös Suomen kapteeni Jarkko Nieminen kehui Ruusuvuoren fokusta ja raudanlujia hermoa tiukassa paikassa.

– Ottelun kulku oli kyllä hyvin hallussa. Emppu syötti tänään paremmin kuin eilen. Se vapautti muuta peliä ja loi painetta vastustajalle. Todella ehjä ottelu tällaisessa paikassa, Nieminen totesi tyytyväisenä.

Tämän päivän voitolla Suomi pääsee nyt karsimaan paikasta Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon 1. ryhmässä. Syyskuun puolivälissä Suomea vastaan asettuu Egypti. Nieminen naurahtaakin Egyptin olevan hänelle kokonaan uusi maa, mutta luvassa on haasteelliset olosuhteet ja vastassa vahva joukkue.

– Egyptillä on stabiili joukkue, mutta myös meillä on nyt erittäin iskukykyinen ryhmä. Ja onhan tämä meille upea tilanne, kun pääsemme karsimaan noususta, Davis Cup -joukkueen kanssa aktiivisesti tekemisissä myös turnauksien ulkopuolella oleva Nieminen kommentoi.

Davis Cup on tenniksen merkittävin maajoukkueturnaus. Korkeimmalla tasolla eli World Groupissa pelaa 16 joukkuetta. Suomen joukkue on pelannut tähän asti Euroopan/Afrikan lohkon 2. ryhmässä. Tämän vuoden Davis Cupissa Suomella on allaan myös helmikuulta voitto Tunisiasta.

Kuvassa Cinia Davis Cup Team Finland: Otto Virtanen, Jarkko Nieminen, Emil Ruusuvuori, Henri Kontinen, Patrik Niklas-Salminen, Harri Heliövaara ja Joni Honkaniemi. Kuva: Jesse Väänänen

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 15/2018 – →