Suomi voitti Kreikan, säilytti paikkansa Fed Cupin II ryhmässä

20.4.2013  |  16:35

Suomen ja Kreikan välisessä Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän ottelussa oli lauantaina panoksena säilyminen tässä ryhmässä.
Kaksinpelien jälkeen tilanne oli 1-1, kun Tanja Tuomi oli kokenut tappion Despina Papamichailille 0-6, 3-6 ja Piia Suomalainen oli voittanut ykkösten ottelussa Maria Sakkarin 6-0, 6-2.
Nelinpeliin kapteeni Katriina Saarinen laittoi Suomalaisen ja Ella Leivon, Kreikalta pelasivat Papamichail ja Despoina Vogasarin. Suomen pari voitti ensimmäisen erän 6-4, mutta hävisi toisen 2-6. Ratkaiseva erä pelattiin normaalina eränä, ja sen suomalaiset veivät 7-5. Voitto ratkesi heti ensimmäisessä ottelupallossa.
Voitolla Suomi säilytti paikkansa Eurooppa/Afrikan II ryhmässä, Kreikka pelaa ensi vuonna III ryhmässä.
-Piia pelasi kaksinpelinsä Sakkaria vastaan todella järkevästi, kuten yleensäkin, ja siirteli palloa rohkeasti kulmasta kulmaan hyydyttäen kreikkalaisen, jolla oli vain yksi vaihde: pommittaa kovaa, vaikkei hän saanut sillä mitään aikaiseksi.
-Ella ja Piia pelasivat ratkaisevassa nelinpelissä todella hyvin, kiitteli Katriina Saarinen.
-Meillä oli nuori joukkue, kaksi tulokasta, Tanja Tuomi ja Milka-Emilia Pasanen, jotka selvisivät hienosti heti ensimmäisessä naisten maaottelussaan.