Suomi voitti Georgian 2-1 Jerevanissa

29.4.2010  |  16:09

Pari päivää kestänyt sade pilasi Jerevanissa, Armeniassa massakentät niin pelikelvottomiksi, että  Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän alkulohkojen ottelut päätettiin siirtää koville kentille.
Suomen ja Georgian ottelun käynnisti kakkosten ottelu, jossa Piia Suomalainen (WTA 540) otti komean voiton 17-vuotiaasta, 184-senttisestä vasuri Oksana Kalashnikovasta (WTA 161) luvuin 6-4, 6-2.
Neljä maaottelua joudutaan pelaamaan vain kolmella kentällä, joten otteluita kierrätetään ja joku on aina lepovuorossa.
Georgian ykkönen, 18-vuotias Anna Tatishvili (WTA 155) otti voiton Emma Laineesta (WTA 425) ja nelinpeliin lähdettiin siis tasatilanteessa 1-1.
Kummaltakin joukkueelta nelinpeliin asettuivat samat kaksinpelaajat. Kokeneet Laine ja Suomalainen ottivat tyylillä voiton 7-5, 6-2 ja Suomelle näin ensimmäinen voitto luvuin 2-1 alkulohkossa. Lohkon neljästä joukkueesta Georgia oli pelaajien rankingien mukaan kakkonen, Armenia ykkönen, Norja kolmonen ja Suomi vasta neljäs.
Koska Jerevanissa ollaan päivä myöhässä alkuperäisestä aikataulussa, pyritään perjantaina kirimään sitä kiinni. Suomella on joka tapauksessa jäljellä ottelut Norjaa ja Armeniaa vastaan, mutta missä järjestyksessä pelataan, oli joukkueellemmekin vielä nelinpelin jälkeen epäselvä.
Suomalaisen ja Laineen lisäksi joukkueessa ovat Heini Salonen ja Saana Saarteinen, kapteenina on Katriina Saarinen.

Fed Cup 2010
Eurooppa/Afrikan II ryhmä

28.4.-1.5. Jerevan, Armenia

Lohko B
Suomi – Georgia 2-1
Piia Suomalainen – Oksana Kalashnikova Georgia 64 62
Anna Tatishvili Georgia – Emma Laine 64 63
Laine/Suomalainen – Kalashnikova/Tatishvili Georgia 75 62

 

 

 

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tytöt jatkavat nelinpelissä… →