Suomi toistamiseen Davis Cupin finaaleihin 16 parhaan maan joukkoon

3.2.2024  |  17:41  |  Raportit

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, eteni toista kertaa maailman 16 parhaan maan Davis Cup Finals -turnaukseen. Finaalivaihe alkaa alkulohkoilla 10.-15.9.2024; pelipaikat julkaistaan ja lohkot arvotaan maaliskuussa. Tennisliitto on jättänyt ehdollisen hakemuksen alkulohkon järjestämisestä Suomessa.

”Olemme erittäin kiinnostuneita mahdollisuudesta järjestää Davis Cupin finaalivaiheen alkulohko Suomessa. Nyt selvitämme ja keskustelemme kansainvälisen lajiliiton kanssa tapahtuman tarkemmista reunaehdoista lähtien taloudellisesta vaatimustasosta. Tenniksellä on upea hetki käynnissä, kiitos kaikille toimijoille lajimme elinvoimaisuuden mahdollistamisesta sekä yhteistyöstä”, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Suomen ja Portugalin maaottelussa rikottiin kirkkaasti maaotteluiden yleisöennätykset: Turussa koko viikonlopun katsojamäärä oli 14 454 ja lauantaista tuli kaikkien aikojen suurin päivä 7824 yleisömäärällä.

SUOMI – PORTUGALI 3-1
Otto Virtanen – Nuno Borges 6-2, 6-1
Emil Ruusuvuori – Joao Sousa 6-2, 6-3
Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Francisco Cabral/Nuno Borges 6-4, 7-6(6)
Eero Vasa – Henrique Rocha 4-6, 5-7

 

KUVAGALLERIA

Ruusuvuori ja Heliövaara varmistivat Suomen voiton

Suomi teki vaihdoksen nelinpelipariinsa pelipäivänä, kun Emil Ruusuvuori korvasi Harri Heliövaaran rinnalla Patrik Niklas-Salmisen. Vuosi sitten Espoossa Heliövaara/Ruusuvuori oli voitokkaana vastaavassa vaiheessa Argentiinaa vastaan.

Perjantaina nähty kaksinpelidominointi ei ollut läsnä lauantain avausottelussa, jossa suomalaisia vastaan asettuivat Portugalin Francisco Cabral/Nuno Borges. Ennätysyleisö sai seurata laadukasta ja tasaväkistä nelinpeliä. Avauserän ratkaisu nähtiin 5-4 tilanteessa. Borgesin syöttö joutui kovan paineen alle Ruusuvuoren palautuksien ja Heliövaaran lentopelin ansiosta. Erä tuli suomalaisparille Ruusuvuoren palautusläpilyönnin myötä.

Toisen erän neljännessä pelissä olivat suomalaiset taas lähellä murtaa Borgesin syötön, mutta Cabralin taidokas lentolyönti pelasti tilanteen. Heliövaara/Ruusuvuori pääsi kahteen ottelupalloon kiinni 6-5 tilanteessa Borgesin syöttäessä, mutta kädet pysyivät vielä alhaalla portugalilaisen hyvien syöttöjen johdosta. Lopulta ratkaisu haettiin tie-breikistä, jossa suomalaiset olivat lähellä kiihdyttää 5-1 johtoon. Cabral/Borges laittoi kuitenkin kampoihin ja pääsivät eräpalloonkin kiinni, mutta palautus kilpistyi verkkonauhaan. Sitten kotiyleisön tuella Heliövaara/Ruusuvuori otti tarvittavat pisteet ja vei Suomen MM-kisoihin erin 6-4, 7-6(6).

”Ei tämän paremmalta voi tuntua; toistamiseen maailman parhaiden joukkoon. Pelasimme hienon ja laadukkaan nelinpelin kaikin puolin, missä tiukat tilanteet kääntyivät eduksemme. Oli kivaa pelata Emilin kanssa tällaisen kotiyleisön edessä”, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara/Ruusuvuori ovat voittaneet aiemmat yhteiset nelinpelinsä kolmessa erässä, nyt tullut suora kahden erän voitto sai kaverit hymyilemään.

”Ei erätappioita, siisti juttu”, tiivisti Ruusuvuori.

Molemmat pelaajat nostavat esille Davis Cupin Suomi-paidan hienouden.

”Suomi-paita päällä haluaa pelata vaikka useamminkin. Seuraava kerta on puolen vuoden päästä ja se tuntuu pitkältä ajalta. Mielestäni maajoukkueessa kokee hienoimpia tunteita. Meillä on upea joukkue, maajoukkue merkitsee paljon”, päätti Heliövaara.

Kapteeni Jarkko Nieminen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

”Ihan mahtava tunnelma, aika vaikeaa on löytää oikeita sanoja. Vuosi sitten oli uskomaton hetki, kun ensimmäistä kertaa miehet etenivät lopputurnaukseen. Nyt uusittiin sama temppu vielä suuremman kotiyleisön edessä; se tietysti kruunaa kaiken.”

Nieminen on erittäin innoissaan ennennäkemättömästä tennisnosteesta.

”Tennis näkyy ja kuuluu paremmin kuin koskaan aiemmin, se on ihan mahtava juttu. Kun laji saa huomioita, laji saa lisää harrastajia sukupuolesta ja iästä riippumatta, mikä on loistava asia.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 6/2024 – →