Suomi otti tärkeän voiton Fed Cupissa

17.4.2018  |  18:20  |  Raportit

Suomen joukkue eli Cinia Fed Cup Team Finland voitti tänään Fed Cup -maaottelussa isäntämaa Montenegron 2-1. Avausottelussa Piia Suomalainen oli Divna Ratkovicia selvästi parempi lukemin 6-1, 6-1. Toisessa kaksinpelissä vastakkain olivat joukkueiden ykköspelaajat Mia Eklund ja Danka Kovinic. Eklund joutui taipumaan kovalle montenegrolaisvastustajalle erin 2-6, 2-6. Maaottelun ratkaisevassa nelinpelissä Suomen joukkueen kapteeni Emma Laine ja Mia Eklund saivat vastaansa Anja Draskovicin ja Danka Kovinicin. Ensimmäisen erän niukasta tappiosta huolimatta suomalaiset käänsivät ottelun upeasti itselleen pelein 6(9)-7, 6-3, 7-5.

– Huikea päivä! Vastustajat ”säästivät” kakkospelaajansa neluriin, joten Piialla oli helppo työ viedä ensimmäinen matsi. Peruspelillä hoiti homman, ja hyvä ettei tarvinnut rasittaa liikaa itseään. Mialla oli paha vastus ja tempo oli todella kova. Tokassa erässä Mia pääsi paremmin mukaan peliin. Se oli tosi hyvä, koska sitten nelurissa Mia oli hyvin mukana alusta lähtien, eikä tarvinnut yhtään enää kunnioittaa kovaa vastustajaa. Neluri oli mielenkiintoinen. Meillä oli ekassa erässä kaksi eräpalloa, mutta ei vain saatu ratkaistua. Tokassa erässä pelattiin hyvin ja aktiivisemmin, ja saimme tärkeät pisteet. Meillä oli jo kolmannessa 3-1 johto, mutta sitten vastustaja johti 5-3. Koko ajan tosi tiukkaa. Tiiminä taas hoidettiin homma kotiin, summasi Emma Laine ratkaisevan ottelun jälkeen.

Montenegro-maaottelun voitto oli tärkeä ajatellen Suomen mahdollisuutta pelata noususta ylempään ryhmään. Suomi pelaa tällä hetkellä Fed Cupin Euroopan-Afrikan 3.ryhmässä. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Kenia, Etelä-Afrikka ja Montenegro. Lohkon joukkueet pelaavat kaikki toisiaan vastaan ja paras pääsee pelaamaan noususta 2. ryhmään. Suomi voitti eilen Kenian 3-0, joten tämän päiväisen 2-1 voiton myötä Suomen joukkueella on hyvät mahdollisuudet nousukarsintoihin. Huomenna Suomi kohtaa Etelä-Afrikan ja mahdolliset nousukarsinnat ovat vuorossa torstaina.

– Etelä-Afrikkaa vastaan olemme pelanneet ennenkin. Niillä on tämänpäiväistä vastustajaa tasaisempi joukkue ja parempi nelinpeli, totesi Emma huomisesta vastustajasta.

Lisätietoa, tulokset ja reaaliaikainen tulosseuranta

Kuvassa Cinia Fed Cup Team Finland eli vasemmalta Mia Eklund, fysioterapeutti Hanna-Leena Kokkonen, kapteeni Emma Laine, Piia Suomalainen ja Ella Haavisto

Jaa:

Seuraava uutinen: OTC:n N35:llä hurja… →