Suomi – Luxemburg 2-2

20.7.2008  |  16:00

Muller voitti Heliövaaran 6-4, 7-5, 6-1

Ykköspelaaja Gilles Muller tasoitti Suomen ja Luxemburgin välisen Davis Cup-ottelun 2-2:een Hangossa sunnuntaina.
Jarkko Niemisen tilalle nimetty Harri Heliövaara teki Davis Cup-debyyttinstä ja pystyi ajoittain haastamaan ATP-rankingissa sijalla 119 olevan Mullerin, joka vei ottelun kahden tunnin ja 20 minuutin pelin jälkeen luvuin 6-4, 7-5, 6-1.
-Olin pettynyt, että hävisin, mutta omaa peliä ei kuitenkaan tarvitse hävetä, totesi Heliövaara. – Taktiikkana oli, etten ainakaan lähde tuuppaamaan. Muller painoi päälle, ja jouduin tekemään paljon pisteiden eteen töitä.
Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi murto ja se tuli erän viimeisessä pelissä, kun Heliövaara menetti syöttönsä. Toisessa erässä Muller menetti syöttönsä erän kolmannessa pelissä ja Heliövaara oli geimin edellä aina kymmenenteen peliin asti, jossa hän menetti syöttönsä. Muller piti omansa vaikeuksien kautta ja mursi sitten helposti Heliövaaran vieden erän 7-5.
Kolmannessa erässä Heliövaara piti syöttönsä vasta 0-5 tappioasemassa, mutta otti geimin menettämättä pistettäkään. Erä meni luxemburgilaiselle kuitenkin 6-1 ja maaottelu tasoittui 2-2:een.
Heliövaara joutui ottamaan lääkintätauon 0-3:ssa.
-Tunsin kipua vasemmassa jalassa akillesjänteen ja pohjelihaksen liitoskohdassa. Lihasta hierottiin ja kipu helpotti, kertoi Harri.
Maaottelun ratkaisu on Henri Kontisen ja Laurent Bramin hartioilla. Molemmat kapteenit vaihtoivat kakkospelaajat; alunperin Suomelta piti pelata Timo Nimisen ja Luxemburgilta Laurent Bramin.

Seuraava uutinen: Kontinen toi voiton… →