Suomi lohkonsa ykkössijoitettu Fed Cupissa – huomenna vastassa Marokko

3.5.2011  |  16:55

 Kairossa arvottiin tänään Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän lohkojako. Suomi ja Georgia olivat Fed Cup -rankingissa korkeimmalla ja tulivat lohkoissaan sijoitetuiksi. Kumpikin pelasi viime vuoden kisassa noususta I ryhmään, mutta koki tappion, Suomi Luxemburgille, Georgia Kreikalle.
II ryhmässä on seitsemän maata, kun Liechtenstein ilmoitti kisan aattona poisjäännistään. Suomen lohkoon arvottiin Marokko ja Portugali, toisessa lohkossa ovat Georgian lisäksi Bosnia ja Hertsegovian, Armenia ja Turkki.
-Sekä Marokko että Portugali ovat kovia joukkueita, totesi Suomen kapteeni Katriina Saarinen heti arvonnan jälkeen. – Armenia ja Turkki ovat näistä seitsemästä maasta selvästi heikoimmat.

Tänä vuonna II ryhmästä putoaakin kahden sijasta kolme. Syytä ilmoittamatta poisjäänyt Liechtenstein suljetaan Fed Cupista ainakin pariksi vuodeksi. Neljän maan lohkossa neljänneksi jäänyt joukkue putoaa suoraan III ryhmään ja lohkojen kolmanneksi sijoitetut pelaavat vielä putoamiskarsinnan – hävinnyt maa putoaa III ryhmään sekin.

Suomi kohtaa omassa lohkossaan keskiviikkona Marokon, jonka joukkueessa ovat Nadia Lalami (WTA 327), Fatima El Allami (WTA 442), Lina Bennani (WTA 681) ja Habiba Ifrakh (WTA 975).

-Suomelta pelaavat Marokkoa vastaan Emma Laine (WTA 268) ja Piia Suomalainen (WTA 456), kertoi kapteeni Saarinen.
-Kapteenit ilmoittavat keskiviikkoaamuna omat edustajansa ja uskon, että Marokolta pelaavat Lalami ja El Allami.
Suomen muut edustajat ovat Heini Salonen ja Ella Leivo.

Ottelut käynnistyvät klo 11 Suomen aikaan kakkosten kaksinpelillä. Sen jälkeen pelaavat ykköset vastakkain ja sitten on ohjelmassa vielä nelinpeli.
Emma on voittanut El Allamin Fed Cupissa vuonna 2008, kun Marokko voitti Eurooppa-Afrikan III ryhmässä Suomen 2-1. Suomelta pelasivat tuolloin Laine ja Heini Salonen, Marokolta El Allami ja Lamia Essaadi ja nelinpelissä El Allamin parina Lalami.

Ottelut pelataan Smash Tennis Academyn massakentillä. Suomen joukkue matkasi paikalle jo viime viikon torstaina. Harjoittelemaan joukkue pääsi myöhemmin perjantaina, kun vuorokauden kateissa olleet matkatavarat tulivat perille.
-Täällä pelataan III ryhmä samanaikaisesti. Etelä-Afrikan pelaajan matkatavarat olivat hukassa neljä vuorokautta, joten taisimme päästä aika vähillä, sanoi Saarinen.
Kairossa on ollut suomalaisittain hurja helle. Tänään päivällä oli lämpöä +38C ja samaa on luvattu pariksi seuraavaksi päiväksi.
-Se on tietysti meille haaste, mutta olemme sopeutuneet, vakuutti Saarinen.

Egyptin alkuvuoden poliittisista levottomuuksista eivät tennisnaiset ole nähneet merkkiäkään.
-Fed Cupia pelataan lentokentän tuntumassa olevalla klubilla, ja hotellimme on alle puolen kilometrin päässä klubilta. Tältä alueelta emme ole liikkuneet minnekään. Emme ole muuta nähneetkään, mutta eipä ole minkäänlaisia ongelmiakaan, totesi Saarinen.
Teksti: Riitta Närhi

Katriina Saarinen 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tuomi/Nylund jatkoon Kyproksen… →