Suomi kohtaa Romanian Davis Cupin putoamiskarsinnoissa

9.4.2012  |  04:42

Kolmen Hollannin DC-joukkueen pelaajan, Robin Haasen 53, Thomas Schoorelin 132 ja Igor Sijslingin 124, yhteenlasketut ATP-rankingit oli parempi kuin Romanian parhaan, Petru-Alexandru Luncanun 443. Ei siis ihme, että Hollanti – Romania ottelun ensimmäisenä pelipäivänä hollantilaiset ottivat 2-0 johdon. Schoorel menetti ottelussa Luncanua vastaan seitsemän peliä ja Haase Andrei Daescua vastaan 10 peliä.
Nelinpelissä Daesculla ja Florin Mergealla oli mahdollissuus siirtää maaottelun ratkaisu sunnuntaille, mutta pari hävisi viidennen erän 7-9 Jean-Julien Rojerille ja Sijslingille. Sunnuntaina pelattiin vielä kaksi kaksinpeliä paras kolmesta periaattella.
Romania ei saanut Amsterdamiin ATP-rankingin viittä parasta pelaajaansa Adrian Unguria 94, Victor Hanescua 105, Victor Crivoita 251, Marius Copila 252 ja Gabriel Morarua 427. ”Hevosmiesten tietotoimiston” mukaan pelaajat ja Romanian Tennisliitto eivät päässeet sopimukseen palkkioista.

Kiinnostavaa onkin nähdä, millaisen joukkueen Romania saa jalkeille 14.16.9. kun Romania kohtaa Suomen Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsinnan ensimmäisessä vaiheessa kotikentällään.
Maiden edellistä – ja ainoaa – keskinäistä DC-ottelua vuonna 1996 isännöi Suomi Talin tenniskeskuksessa. Romania voitti tuolloin Suomen 3-2, se oli kahden päivän jälkeen ottanut tavoittamattoman 3-0 johdon.
Romania – Suomi -ottelun voittaja säilyttää paikkansa Eurooppa-Afrikan I ryhmässä, mutta sen hävinneellä on vielä toinen karsintaottelu, jossa vastassa on Tanska, joka hävisi avausottelunsa maaliskuussa Slovenialle 0-5. Myös Tanskalla olisi ollut kaksivaiheinen putoamiskarsinta, mikäli Slovenia olisi voittanut pääsiäisenä toisella kierroksella Etelä-Afrikan. Johannesburgissa pelattu ottelu päättyi eteläafrikkalaisten 4-1 voittoon, Slovenian ottelut päättyivät siihen ja Etelä-Afrikka pääsi maailmanlohkon karsintoihin, kuten Hollantikin.
Putoamiskarsintojen toinen vaihe pelataan 19.-21.10.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Mia Eklund naisten… →