Suomi kohtaa Irlannin 5.-7.4. Davis Cupissa

4.2.2013  |  14:56

Suomen voittoisa Davis Cup -joukkue Sofiassa, vas. Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Juho Paukku, Micke Kontinen
ja kapteeni Kim Tiilikainen.
Kuva: Lubomir Todorov

 

Suomi kohtaa Irlannin Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelussa 5.-7.4.
Ottelua isännöi Irlanti, sillä maat kohtasivat viimeksi Talissa, Helsingissä lähes päivälleen seitsemän vuotta sitten 7.-9.4.2006.
Suomi ja Irlanti kohtaavat nyt kahdeksannen kerran ja voitot ovat Suomelle 4-3. Suomen voitot ovat suosilta 1953, 1971, 1989 ja 2006, Irlannin voitot ovat vuosilta 1956, 1982 ja 1984.
Suomi eteni toiselle kierrokselle voittamalla Bulgarian Sofiassa 3-2 ja Irlanti Dublinissa 3-2 voitolla Virosta.
Irlanti ilmoittaa pelipaikan ja -alustan keskiviikkona 13.2. Joukkueet on nimettävä 10 päivää ennen maaottelun alkua, mutta kaksi pelaajaa voidaan tästä nimeämisestä vielä muuttaa tuntia ennen arvontaa, joka on torstaina 4.4.

II ryhmän muut toisen kierroksen ottelut ovat Monaco-Latvia, Bosnia ja Hertsegovina – Moldova sekä Portugali – Liettua. Irlanti-Suomi -ottelun voittaja kohtaa kolmannella kierroksella voittajan ottelusta Monaco-Latvia.

Romania voitti Tanskan 5-0

Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisellä kierroksella pelattiin kolme ottelua. Puola voitti Wroclawissa Slovenia 3-2 ja jälleen Puolan kuulu nelinpelipari Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski koki tappion vähemmän kuululle parille Blaz Kavcic/Grega Zemlja. Slovenialaiset voittivat viidennen erän 13-11.
 Kim Tiilikaisen valmennettava Jerzy Janowicz pelasi Puolan ykkösenä ja voitti molemmat kaksinpelinsä ja kakkonen, Lukasz Kubot, voitti perjantaina Kavcicin.
Romania oli valinnut pelipaikaksi ottelussaan Tanskaa vastaan Cluj’n, jossa se voitti Suomen viime syyskuussa. Romanialaiset menettivät vain kaksi erää juuteille, perjantaina Martin Pedersen otti kolmannen ja neljännen erän Andrian Ungurilta.
Kolmannessa I ryhmän ottelussa Ukraina voitti kotikentällään Slovakian 3-2. Slovakit johtivat maaottelua 2-1, mutta sunnuntaina Alexandr Dolgopolov voitti ykkösten ottelussa IPP Openin viimesyksyisen voittaja Lukas Lackon neljässä ja Illya Marchenko Andrej Martinin kolmessa erässä.
Toisella kierroksella Puola kohtaa kotonaan Etelä-Afrikan, Romania saa kotikentälleen Hollannin ja Ukraina kohtaa kotonaan Ruotsin. Suoraan toiselta kierrokselta aloittavat tämänvuotisen Davis Cupin Venäjä ja Iso-Britannia. Ottelu pelataan Coventryssä, Britanniassa.

Kanada voitti Espanjan

Maailmanlohkon jymypaukku oli Kanadan voitto Espanjasta, joka on koko 2000-luvun jyllännyt Davis Cupissa, voittanut sen vuosina 2000, 2004, 2008, 2009 ja 2011 ja ollut loppuottelussa 2003 ja 2012.
Espanjalaiset lähtivät Vancouveriin ilman Rafael Nadalia ja David Ferreriä. Kanadan ykköstykki Milos Raonic voitti molemmat kaksipelinsä ja Frank Dancevic perjantaina Marcel Granollersi suoraan kolemssa erässä.
Italia pudotti jatkosta Kroatian 3-2 ja samoin lukemin Serbia Belgian sekä USA Brasilian.
Ranskan voitti Israelin 5-0 ja Argentiina Saksan niin ikään 5-0. Kazakstan pudotti Itävallan 3-1 ja Tsekki Sveitsin 3-2. Sveitsin joukkueessa Henri Laaksonen koki tappion Tomas Berdychille neljässä erssä, mutta voitti viimeisessä ottelussa Jiri Veselyn.  
Tsekin ja Sveitsin nelinpeli venyi yli seitsemäntuntiseksi, virallinen aika on 7 h 2 min, mikä on uusi ennätys Davis Cupin nelinpelin kestossa.
Ottelu päättyi Tomas Berdychin ja Lukas Rosolin voittoon Stanislas Wawrinkasta ja Marco Chiudinellista luvuin 6-4, 5-7, 6-4, (3)6-7, 24-22.

Jaa:

Seuraava uutinen: Piia Suomalainen voiton… →