Suomi johtaa 2-1 Kyprosta vastaan

19.9.2009  |  13:00

Kontinen/Nieminen nousi 0-2 asemasta otteluvoittoon

Kolme ja puoli tuntia oli yleisöllä jännittämistä Salohallissa, Salossa lauantaina, kun Suomi ja Kypros kohtasivat Davis Cupin nelinpeliottelussa. Suomen parina pelasi Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen, Kyproksen parina Marcos Baghdatis ja Photos Kallias.
Ensimmäisessä erässä ei nähty yhtään syötönmurtoa, joten edettiin tie-breakiin, jonka Kypros voitti 7-4. Toisen erän alussa Baghdatisin syöttövuorossa hän oli 0-40 tappiolla, mutta onnistui viemään pelin. Kyproksen parilla oli henki päällä ja se vei erän 6-1. Suomen ainoa peli tuli, kun Kallias menetti syöttönsä.
Osa katsojista uskoi, että Suomelle tuli noutaja, mutta kolmanteen erään Suomen pari tuli keskittyneenä ja sisuuntuneena, sillä 0-2 erätappioasemassahan vain erävoitolla oli jatkon kannalta merkitystä. Sen suomalaiset veivät puolessa tunnissa luvuin 6-2.
Neljännessä erässä edettiin 3-3:een ilman pelin menetyksiä. Suomalaiset mursivat Kalliasin syötön ja veivät eränä 6-3.
Viidennessä erässä edettiin tasajalkaa 5-5:een. Kallias menetti jälleen syöttönsä ja Kontinen vei perään omansa vain yhden pisteen menettämällä. Se sinetöi Suomen voiton viidessä erässä luvuin 6-7(4), 1-6, 6-2, 6-3, 7-5.
-Tämä oli neljäs nelinpeliottelumme ja ehdottomasti tiukin, totesi Jarkko Nieminen. –Ensimmäinen erä oli uskomaton. Meillä oli koko ajan sellainen olo, että olemme parempia. Murtopallotilasto meni varmasti meille.
-Kahden erän menetyksen jälkeen koetimme vain pysyä positiivisina ja pelata mahdollisimman aggressiivisesti. Nelinpeli on rytmipeliä, ja pääsimme siihen hyvin kiinni, sanoi Nieminen.
-Suomi pelasi parempaa nelinpeliä tänään, sanoi kapteeni Kim Tiilikainen.
Suomi lähtee maa ottelun viimeiseen pelipäivään 2-1 johtoasemassa. Sunnuntaina klo 13 kohtaavat Jarkko Nieminen ja Marcos Baghdatis ja sen jälkeen on kakkospelaajien vuoro päättää ottelu. Siinä kohtaavat Henri Kontinen ja Photos Kallias.
-Tunnen Marcosin pelityylin, olemme kohdanneet viidesti tätä ennen. Pitää pelata monipuolisesti ja tempoa vaihdelleen, sanoi Nieminen.

Seuraava uutinen: T.Nieminen voitti Lidköpingin… →