Suomi ja Luxemburg Hangossa

15.7.2008  |  19:00

Joukkueiden harjoituksen käynnissä

Tennisväki on jo löytänyt tiensä Hangon tenniskentille ja seurannut Suomen ja Luxemburgin joukkueiden harjoituksia viikonvaihteesta lähtien.
Suomen joukkueesta Jarkko Nieminen, Henri Kontinen ja Harri Heliövaara aloittivat jo sunnuntaina, Timo Nieminen liittyi mukaan maanantaina, koska pelasi Saksan Regional-liigan otteluita vielä viikonvaihteessa.
Maanantai-iltapäivänä alkanut sade pysäytti harjoitukset, mutta tiistaina molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan kaksi harjoitussessiota.
Luxemburg on saanut joukkueeseensa mukaan maan ykköstykin Gilles Mullerin, joka jäi ensimmäisen kierroksen ottelusta pois. Joukkueen muilla pelaajilla, Philippe Grandjeanilla, Laurent Bramilla ja Christian Durbachilla ei ole ATP-rankingia. Granjean on maan tasoituslistalla miesten kakkonen, Bram kutonen ja Durbach 11:sta.
-Kumpikaan meistä ei varmasti halua pudota kolmosryhmään, totesi Luxemburgin kapteeni Jacaques Radoux. – Vaikka Suomi on ennakkosuosikki, uskon, että ottelusta tulee tiukka.
Gilles Muller (ATP 119 tunnetaan nopeiden alustojen pelaajana ja Hangossa pelattava DC-ottelu on hänen ensimmäisensä massalla tänä vuonna.
-Hangon massakentät ovat yllättävän nopeita, totesi Muller. – Viihdyn tällä alustalla ihan hyvin.

”Kukaan ei ota kevyesti”

Suomen kapteeni Kim Tiilikainen vakuutti, että kukaan joukkueesta ei ota tulevaa ottelua kevyesti, vaikka Suomi ennakkosuosikkina otteluun lähteekin.
-Davis Cup-ottelut ovat aina pienestä kiinni.. Valmistaudumme jokaiseen otteluun huolella.
Henri Kontinen ehti huilata muutaman päivän mökillä ennen Hankoa.
-Yllättävän hyvin on sujunut paluu massakentille ruoholta, totesi melkoisessa mediapyörityksessä Wimbledonin poikien kaksinpelin finaalin jälkeen ollut Henkka .
Ensi kertaa DC-joukkueeseen kutsuttu Harri Heliövaara on tällä kaudella oppinut viihtymään massalla.
-Pääsin massalla tänä vuonna aiempaa aikaisin ja peli tuntuu nyt tälläkin alustalla hyvältä, sanoi pari kertaa joukkueeseen varamiehenä ollut Harri.
Timo Nieminen voitti pari viikkoa sitten Oslon ITF Futures-turnauksen.
-Peli kulki mukavasti ja voitto toi tietysti lisää itseluottamusta, sanoi T.Nieminen.
Torstaina joukkueiden kapteenit ilmoittavat arvontatilaisuudessa, ketkä he nimeävät kaksinpelaajiksi ja ketkä muodostavat nelinpeliparin. Samalla arvotaan, millä ottelulla perjantaina klo 13 Hangossa aloitetaan. Se kuitenkin tiedetään, että perjantaina maiden ykköset kohtaavat toisen maan kakkosen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Niemiset pelaavat kaksinpelit… →