Suomen Tennisliiton toimintaohjeet sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden osallistumisesta tennikseen ja kilpailutoimintaan

13.2.2024  |  13:00  |  Ennakot

Tennis on urheilulaji, jota jokainen voi harrastaa. Suomen Tennisliitto on sitoutunut varmistamaan, että jokainen, riippumatta hänen sukupuolestaan, sukupuoli-identiteetistään ja sukupuolen ilmaisustaan ​​tuntee itsensä tervetulleeksi osallistumaan Tennisliiton alaiseen toimintaan täysipainoisesti ja turvallisesti.

Tennisliitto on valmistellut tenniksen toimintaohjeet sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden osallistumisesta tennikseen ja erityisesti kilpailutoimintaan. Valmistelua on tehty tiiviissä vuoropuhelussa ja yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja Tasa-arvovaltuutetun kanssa. Nyt julkaistavaa ohjeistusta on valmisteltu keväästä 2023 lähtien; ohjeistuksen ajantasaisuuden varmistamiseksi, sitä tarkastellaan ja päivitetään aina tarpeen tullen.

TUTUSTU OHJEISTUKSEEN
VASTUULLISUUSOHJELMA

”Lähtökohtamme on mahdollistaa kaikkien osallistuminen tennikseen. Kilpailutoiminnan näkökulmasta on myös erittäin oleellista huolehtia tasapuolisuudesta ja reiluudesta. Ohjeistuksemme on jaettu kolmeen osaan: 1) alle 18-vuotiaat, 2) harraste- ja kilpapelaaminen ja 3) huipputennis. Haluamme kiittää kaikkia ohjeistuksen valmisteluun osallistuneita, jotka ovat tuoneet eri näkökulmia ja ratkaisuehdotuksia nyt julkaistuun ohjeistukseen”, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

”Tennisliitto on tehnyt arvokasta pioneerityötä ja käsitellyt sukupuolen moninaisuutta tenniksen näkökulmasta. On ollut tärkeää ja hyödyllistä olla mukana valmistelutyössä. Tennisliiton toimintaohje toimii apuna myös muille lajiliitoille, kun ne työstävät omia linjauksiaan asiasta”, toteaa Olympiakomitean erityisasiantuntija Karoliina Ketola.

Lisätiedot
Teemu Purho
Toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto
puh. 040 523 1797

Jaa:

Seuraava uutinen: Helsinki Open: Hietaranta… →