Suomen joukkue Skopjessa

20.9.2006  |  16:40

Suomen sadas Davis Cup-ottelu: Makedonia – Suomi

Suomi pelaa ensi viikonvaihteena noususta Davis Cupin Euroopa/Afrikan I ryhmään. Tämä Skopjessa massakentällä (ulkona) pelattava ottelu on II ryhmän kolmatta kierrosta. Suomi on tänä vuonna voittanut kotonaan Irlannin 3-2 ja Algerian 4-1, Makedonia puolestaan Kreikan 4-1 ja Norjan 3-2, molemmat vieraskentällä.
Suomen joukkue matkusti Skopjeen maanantaina.

Suomen sadas DC-ottelu

Vuonna 1991 itsenäistynyt Makedonian tuli Davis Cupiin mukaan vuonna 1995 ja pelaa nyt 50. DC-ottelunsa. Suomella on tuplasti enemmän DC-otteluita: Makedonia-ottelu on Suomen sadas. Davis Cupin III ja IV ryhmät pelataan keskitetysti lohkoissa ja yhtenä vuonna joukkueen tilille voi tulla 4-5 ottelua lohkon koosta riippuen. II ryhmässä otteluita tulee vuodessa enintään kolme, I ryhmässä usein vain kaksi. Se selittää monen uuden Davis Cupissa pelaavan maan runsaan ottelumäärän.
Suomi pelasi ensimmäisen Davis Cup-maaottelunsa vuonna 1928.

Makedonia Davis Cupissa nyt parhaassaan

Makedonia nousi heti ensimmäisenä vuonna (1995) Eurooppa/Afrikan III ryhmästä II ryhmään, hävisi 1996 II ryhmän ensimmäisellä kierroksella Egyptille 0-5 ja putoamiskarsinnassa 2-3 Latvialle kotikentällään Skopjessa.
Makedonia järjesti Eurooppa/Afrikan III ryhmän ottelut Skopjessa 1998 ja nousi II ryhmään, jossa vuonna 1999 hävisi ensimmäisellä kierroksella Norsunluurannikolle vieraissa 0-5 ja toistamiseen putoamiskarsinnassa Latvialle 1-4 vieraissa.
Makedonia pelaa nyt kolmatta kertaa DC:n Eurooppa/Afrikan II ryhmässä, johon se nousi viime vuonna III ryhmästä ja on ensimmäistä kertaa edennyt II ryhmässä näin pitkälle.
Makedonialla on kahdeksan ottelun voittoputki, jota Suomi nyt lähtee katkaisemaan. Voittojen takana ovat olleet Lazar Magdincev, Predrag Rusevski, Dimitar Labudovik, Dimitar Grabulovski ja Shendrit Deari. 

Joukkueet

Suomen joukkueessa pelaavat Jarkko Nieminen (ATP 17), Timo Nieminen (ATP 423), Tuomas Ketola (ATP 1437) ja Lauri Kiiski (ATP 941). Kapteeni on Joakim Berner.
Makedonian joukkueessa ovat Lazar Magdincev (ATP 447), Predrag Rusevski (ATP 546), Ilija Martinoski ja Dimitar Grabulovski (ei ATP-rankingia).

Makedonia-Suomi –ottelu pelataan Tennis Club Jugin ulkona massakentillä Skopjessa. 22.9. ja 24.9 ne alkavat paikallista aikaa klo 11 ja 23.9. klo 13 – klo 12 ja 14 Suomen aikaa.

Ottelujärjestys arvotaan torstaina Skopjessa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko Nieminen aloittaa… →