Suomalaisjoukkueille tappioita MM-joukkuekilpailuissa Floridassa

23.4.2014  |  11:51

Suomalaisjoukkueet kokivat tappiot tiistaina

Seniorien (35-55v) MM-joukkuekilpailuissa pelattiin tiistaina alkulohkojen toisia otteluita, joissa kaikki Suomesta mukana olevaa kolme miesten joukkuetta koki tappion. Naisten N35-joukkueella oli välipäivä.
Joukkueiden otteluista ja tunnelmista Floridassa raportoi Nina Nygård (NN).

Suzanne Lenglen Cup (N35)
Suomen joukkueessa ovat Elina Lehtinen, Mari-Liis Parmas, Minna Rautajoki ja Malin Ringbom.
Suomi arvottiin B-lohkoon, jossa ovat cupin kakkossijoitettu Ranska ja Brasilia.
Brasilia koki 1-2 tappion Suomelle maanantaina ja 0-3 tappion Ranskalle tiistaina jääden näin kolmen joukkueen lohkossa viimeiseksi. Suomi kohtaa lohkon viimeisessä ottelussa keskiviikkona Ranskan.

NN: Seniorien MM-kisojen toistaiseksi pisin ottelu, 3h 45 min, on ollut Elina Lehtisen ja Brasilian Paula Camaran välinen kamppailu.   

Tony Trabert Cup (M40)
Suomea edustavat Alec Arho-Havren, Tero Nissinen, Tapio Rossi ja Olli Salminen. Suomi on F-lohkossa, jossa mukava on myös USA (5.), Kanadan ja Latvia.
Lohkon ensimmäisissä otteluissa 21.4. Suomi voitti yhdeksänneksi sijoitetun Latvian 3-0 ja USA kukisti Kanadan 2-1. Toisissa otteluissa USA voitti Suomen 3-0 ja Kanada Latvian samoin lukemin. Lohkon viimeiset ottelut pelataan keskiviikkona. Suomi kohtaa Kanadan ja USA Latvian.

NN: USA-Suomi -ottelun kakkosten kaksinpeli pysyi William Questin hallinnassa, vaikka Alec Arho-Havrén saikin toisen erän tasaiseksi.  Ykkösten ottelussa Guillaume Gauthierin lyöntimylly jauhoi selvät voittolukemat 6-3, 6-2 Tero Nissisestä. Tero taisteli hienosti, mutta Gauthierin tempo oli liikaa eikä Tero pysynyt vauhdissa mukana, vaikka onkin menestyksekkäästi panostanut 7kk fysiikkansa parantamiseen.
Nelinpelissä Quest ja Rick Witsken ottivat voiton Arho-Havrénista ja Tapio Rossista.

Fred Perry Cup (M50)
Suomen joukkueessa ovat Jari Karvonen, Jukka Koskivirta, Petri Pykälämäki ja Hannu Vähätalo. G-lohkossa Suomen lisäksi ovat Itävalta (7.), Hollanti (10.) ja Irlanti.
Suomi hävisi avausottelunsa Itävallalle 0-3, Hollanti voitti samoin lukemin Irlannin. Lohkon toisissa otteluissa sama tahti jatkui: Hollanti voitti Suomen ja Itävalta Irlannin 3-0. Viimeisissä lohko-otteluissa Suomi kohtaa Irlannin ja Itävalta ja Hollanti käyvät kisan lohkon voitosta.

NN: Hollanti oli Suomen joukkueelle astetta ”helpompi” vastustaja kuin ensimmäisen ottelun Itävalta.
Kakkosten ottelussa Jari Karvonen jo väläytteli parastaan, onnistuneita pitkin linjaa lyöntejään, mutta  Frederik Koerssin kokemus kansainvälisistä otteluista ratkaisi ensimmäisen erän lopun pisteet hänelle. Toisessa erässä leppoisa 31 C-asteen lämpö puristi Jarista loputkin mehut.
Ykkösten ottelussa kohtasi kaksi tennisvalmentajaa, Petri Pykälämäki ja Mike Simon, joka oli varma kuin seinä. Sisäkentillä harjoitellut Petri sortui Simonia aikaisemmin virheisiin. Nelinpelissä Pykälämäki ja Jukka Koskivirta eivät pärjänneet Frank Janssenin ja Koersin syöttöjen ja vahvemman verkkopelin kanssa.

Austria Cup (M55)
Suomen joukkue Joakim Berner, Heikki Kettunen, Hannu Niemistö ja Juha Väänänen arvottiin C-lohkoon, jossa ovat myös cupin kolmossijoitettu USA ja Sveitsi.
Suomi otti Sveitsistä avausvoiton 2-1, mutta koki 0-3 tappion USAlle, joka pelaa vielä Sveitsiä vastaan keskiviikkona.

NN: USA-Suomi -kamppailun kakkosten  ottelussa rauhallista, varmaa ja fyysisesti vahvaa Mike Tammenia vastaan Heikki Kettunen aloitti hyvin eikä Tammen aluksi ymmärtänyt lainkaan Hesen persoonallista pelityyliä. Valitettavasti pitkään jo vammoista kärsinyt Kettunen ei ollut täysin kunnossa ja sekä kyynärpää että kipuileva polvikin estivät täysipainoisen pelin. Rytmin löydettyään Tammen ei ”Heselle” mahdollisuuksia antanutkaan.
Edellisen päivän viiden tunnin uurastuksesta uupunut Kimmen Berner kohtasi ykkösten ottelussa hallitsevan maailmanmestari Dan Waldmannin. Ottelu alkoi Kimmenin unelmapelillä ja täydellisellä dominoinnilla: kovaa peliä yrittänyt Waldmann jäi yllättäen  vielä kovempaa ja tarkempaa lyöneen  suomalaisen jalkoihin. Kimmenin stoppareidenkin vielä onnistuessa oli USAn joukkue hämillään kuten katsomossa kuiskaillut yleisö. Kimmen johti jo 5-0 erää, kun Danny muutti taktiikkaa, rauhoitti peliään ja haki pidempiä palloralleja. Kimmenin menettäessä hetkeksi keskittymisensä 5-1 tilanteessa Danny sai pelinsä kulkemaan eikä Kimmenillä enää ollut riittävästi voimia siihen vastata. Rättiväsynyt suomalainen ei saanut yhtään pelipalloa vaan hävisi tylyt 12 peliä putkeen.
Nelinpelissä  Hannu Niemistö ja Juha Väänänen saivat oppitunnin amerikkalaisen Grand Slamin – USAn mestaruudet massalla, kovilla, sisä- ja ruohokentillä samana vuonna – voittaneilta Wesley Cash/Mark Vines-parilta. Verkolla etenkin Vinesilla oli maaginen kosketus palloon.

Tulokset tiistailta 22.4.

Suzanne Lenglen Cup N35
21.-26.4.2014 Boca Raton, Florida
Alkulohko B
Suomella oli 22.4. välipäivä
Suomi – Brasilia 2-1
(21.4.)
Minna Rautajoki – Irene Werneck Brasilia 60 60
Paula Camara Brasilia – Elina Lehtinen 76(0) 26 64
Mari-Liis Parmas/Rautajoki – Gisele Bazin/Camara Brasilia 60 60

Tony Trabert Cup M40
21.-26.4.2014 Palm Beach Gardens, Florida
Alkulohko F
USA – Suomi 3-0
(22.4.)
William Quest USA – Alec Arho-Havrén 62 75
Guillaume Gauthier USA – Tero Nissinen 63 62
Quest/Rick Witsken USA – Arho-Havrén/Tapio Rossi 62 64

Suomi – Latvia 3-0 (21.4.)
Tapio Rossi – Jurgis Pastors Latvia 63 63
Tero Nissinen – Kaspars Kulbergs Latvia 63 61
Alec Arho-Havrén/Tero Nissinen – Janis Strods/Artis Ziders Latvia 60 63

Fred Perry Cup M50
21.-26.4.2014 Boca Raton, Florida
Alkulohko G
Hollanti – Suomi 3-0
(22.4.)
Frederik Koers Hollanti – Jari Karvonen 75 62
Mike Simon Hollanti – Petri Pykälämäki 62 63
Frank Janssen/Koers Hollanti – Jukka Koskivirta/Pykälämäki 62 64

Itävalta – Suomi 3-0 (21.4.)
Manfred Hundstrofer Itävalta – Jari Karvonen 61 61
Gerald Kaiser Itävalta – Petri Pykälämäki 60 75
Andreas Köpf/Martin Roch Itävalta – Jukka Koskivirta/Hannu Vähätalo 60 61

Austria Cup
21.-26.4. Palm Beach Gardens, Florida
Alkulohko C
USA – Suomi 3-0
(22.4.)
Michael Tammen USA – Heikki Kettunen 61 60
Dan Waldman USA – Joakim Berner 75 60
Wesley Cash/Mark Vines USA – Hannu Niemistö/Juha Väänänen 62 60

Suomi – Sveitsi 2-1 (21.4.)
Jürg Hüsler Sveitsi – Petri Väänänen 63 61
Joakim Berner – Manuel Faure Sveitsi 76(3) 46 63
Berner/Hannu Niemistö – Faure/Martin Gloor Sveitsi 62 57 64

Jaa:

Seuraava uutinen: Emma Laine jatkoon… →