Suomalaiset tippuivat ammattilaisturnauksessa Talissa

3.6.2021  |  12:40  |  Raportit

Suomalaisten kaksin- ja nelinpelit ovat ohi $15,000 ITF-ammattilaisturnnauksessa Talin Tenniskeskuksella Helsingissä.

Otto Virtanen oli ainoana suomalaisena mukana kaksinpelin toisella kierroksella – torstaina neljänneksi sijoitettu Virtanen (ATP-534) kohtasi sijoittamattoman ranskalaisen Lilian Marmousezin (ATP-825). Taistosta puolivälieriin muodostui jännittävä ja yhdellä sanalla kuvaillen vuoristoratamainen.

Virtanen rynnisti avauserässä 5-1 johtoon, mutta ranskalainen taisteli ja löysi tiensä takaisin erään. Marmousez veikin kuusi peliä putkeen ja otti erän 7-5. Toisessa erässä Virtanen teki käytännössä saman uudestaan edeten nopeasti 5-0 johtoon. Tällä kertaa johto piti ja ratkaisu siirtyi kolmanteen erään 6-1 erävoiton myötä. Ratkaiseva erä oli tasaisin, molemmilla oli mahdollisuutensa. Marmousez iski ensin siirtyen murrolla 4-2 johtoon, mutta Virtanen tuli tasoihin. Kuitenkin ranskalainen mursi uudestaan ja piti syöttönsä, eli otteluvoitto Ranskaan erin 7-5, 1-6, 6-4.

Nelinpelin puolivälierissä oli kaksi suomalaisparia, mutta valitettavasti niin Eero Vasa/Iiro Vasa kuin Aleksi Löfman/Roni Hietaranta oli taipuminen.

Turnaukseen otetaan yleisöä voimassa olevat rajoitukset huomioiden. Helsingin ulkotapahtumissa (alueellisesti rajattu ulkotila) voi olla 1.6. alkaen enintään 50 katsojaa terveysturvallisuus ja turvavälit huomioiden.

Turnaus jatkuu perjantaina kaksinpelien puolivälierillä ja nelinpelin välierillä.