Suomalainen välieriin Hullissa

28.1.2006  |  00:00

Vastaan Ranskan Irena Pavlovic

Karsinnoista aloittanut Piia Suomalainen on edennyt jo välieriin naisten 10.000$ ITF-turnauksessa Hullissa, Englannissa. Hieman flunssaisena ja jalkavaivaisenakin Suomalainen (WTA 812) otti puolivälierissä voiton kisan neljänneksi sijoitetusta britti Claire Peterzanista (WTA 414) luvuin 6-1, 6-4 ja kohtaa välierissä lauantaina Ranskan 17-vuotiaan Irena Pavlovicin (WTA 584), joka puolivälierissä voitti kisan ykkössijoitetun britti Katie O’Brienin.
Suomalainen ja Pavlovic ovat kahdesti kohdanneet junioreina, vuosina 2001 karsinnoissa Ranskassa ja 2002 Saksan avointen juniorimestaruuskisojen ensimmäisellä kierroksella. Molemmilla kerroilla ranskalainen otti voiton.
Suomalaisen toistaiseksi paras saavutus naisten ITF-turnauksessa on finaalipaikka 10.000$ turnauksessa viime marraskuussa Sunderlandissa, Englannissa. Hullin välieräpaikka on hänen uransa toinen. Viime viikolla Suomalainen eteni Tiptonissa puolivälieriin. Englannissa Suomalaisen peli näyttää aina sujuvan vallan mainiosti.