Suomalainen toiselle kierrokselle Savitaipaleella

1.8.2012  |  15:46

Vain ykkössijoitettu Piia Suomalainen selvitti seitsemästä pääsarjan suomalaispelaajasta tiensä Savitaipale Ladies Openin, naisten 10.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin toiselle kierrokselle.

Tiistaina villillä kortilla mukaan päässeet Naomi Holopainen, Petra Piirtola ja Tanja Tuomi hävisivät   ensimmäisen kierroksen ottelunsa ja keskiviikkona heille seuraa tekivät karsinnat selvittänyt Saana Saarteinen, Ella Leivo ja Johanna Hyöty.
Piia Suomalainen (WTA 420) oli kohdannut helsingborgilaisen Eveliina Virtasen (WTA 941) Savitaipaleella jo vuosina 2009 ja 2011 voittaen tämän kahdessa erässä. Suomalainen näytti ottavan helpon voiton Virtasesta tänäkin vuonna: hän otti 6-2, 5-1 johdon. Sen jälkeen Suomalainen ei toisessa erässä saanut peliäkään – erä meni Virtaselle 7-5 – mutta voitti ratkaisevan erän sitten 6-3.
Myös Johanna Hyöty (WTA 912) joutui kolmieräiseen neljänneksi sijoitetun Tanskan Karen Barbatin (WTA 604) kanssa. Hyöty voitti ensimmäisen erän 7-5, mutta Barbat seuraavat erät 6-1, 6-4.

Ella Leivo (WA 1182) vei hänkin avauserän 6-3 ottelussaan seitsemänneksi sijoitettua Matilda Hamlinia (WTA 699) vastaan, mutta sitten Hamlin otti ohjat käsiinsä ja voitti toisen erän 6-0 ja kolmannen 6-4.
Venäjän Yanina Darishina (WTA 907) pysäytti karsinnoista pääsarjaan edenneen Saana Saarteisen (ei WTA-rankingia) 6-1, 6-3 voitollaan.

Nelinpelissä oli mukana vain kolme suomalaispelaajaa, jotka kokivat tappion heti avausotteluissaan. Kolmossijoitetut Puolan Olga Brozda ja Tsekin Nikola Horakova pudottivat Ella Leivon ja Saana Saarteisen jatkosta 6-3, 6-4, Mia Eklund ja Venäjän Yana Parshina luovuttivat toisen erän 0-3 tappioasemassa ottelun venäläisille Elizaveta Kamzolovalle ja Alina Zolotarevalle.

Naisten 10.000$ ITF-turnaus
Savitaipale Ladies Open
29.7.-5.8.2012 Savitaipale
Kaksinpeli
1.kierrosta: Piia Suomalainen (1.) – Eveliina Virtanen Ruotsi 62 57 63, Karen Barbat Tanska (4.) – Johanna Hyöty 57 61 64, Yanina Darishina Venäjä – Saana Saarteinen (karsija) 61 63, Matilda Hamlin Ruotsi (7.) – Ella Leivo (villi kortti) 36 60 64, Carmen Lopez-Rueda Espanja (karsija) – Tanja Tuomi (villi kortti) 36 75 61, Lisanne van Riet Hollanti (3.) – Naomi Holopainen (villi kortti) 60 60, Ekaterina Pushkareva Venäjä – Petra Piirtola (villi kortti) 63 64
Nelinpeli
1.kierrosta: Elizaveta Kamzolova/Alina Zolotareva Venäjä – Mia Eklund/Yana Parshina Venäjä 61 30 luov
Puolivälieriä: Olga Brozda/Nikola Horakova Venäjä (3.) – Ella Leivo/Saana Saarteinen 63 64