Suomalainen OrtoLääkärit Openin pääsarjaan

28.9.2009  |  18:00

Tiistaina Talissa suomalaispäivä - ja vapaa pääsy

Helsinkiläisen Smash-Tenniksen Piia Suomalaisella ja Cecilia Estlanderilla oli maanantaina mahdollisuus päästä naisten 25.000$ ITF-turnauksen, OrtoLääkärit Openin, kaksinpelin pääsarjaan Talin tenniskeskuksessa Helsingissä.
Karsintojen toisella kierroksella Estlander kohtasi Saksan Anna Zajan, joka oli ensimmäisellä kierroksella voittanut Veera Nurmen. Zaja otti voiton Estlanderista luvuin 6-4, 6-4 ja meni pääsarjaan.
Suomalainen pääsi sunnuntaina varsin helpolla ensimmäisen kierroksen vastustajastaan Alexandra Karavajevasta, mutta joutui maanantaina tekemään tunnin ja 56 minuuttia töitä toisen venäläisen, Daria Kuchminan kanssa. Suomalainen vei voiton luvuin 6-3, 6-4 ja lunasti sillä paikan pääsarjassa.

Neljä suomalaista pääsarjassa

Tiistaina pelattavalla pääsarjan ensimmäisellä kierroksella on neljä suomalaispelaajaa, joiden ottelut on sijoitettu keskuskentälle peräkkäin.
Piia Suomalainen (WTA 885) saa vastaansa Slovakian 18-vuotiaan Klaudia Boczovan (WTA 472).
Villillä kortilla mukaan tullut Emma Laine (WTA 455) saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa saksalaiskarsija Julia Babilonin (WTA 443), jolla oli varsin helppo urakka tätä ennen. Hän sai karsintojen ensimmäisellä kierroksella luovutusvoiton sairastuneesta Julia Rissasesta ja voitti toisella kierroksella Venäjän Janina Darishinan 6-1, 6-1.
Toisen villin kortin saanut HVS:n 17-vuotias Leia Kaukonen kohtaa 185-senttisen saksalaiskarsijan, Mona Barthelin (WTA 358). Tämä oli viime viikolla Shrewsburyn 75.000$ ITF-turnauksen välierissä ja nosti WTA-rankingsijoitustaan 163 sijaa. Tämän viikon rankingillaan Barthel olisi ollut suoraan pääsarjassa.
Kolmas villin kortin saanut suomalainen, HVS:n Heini Salonen kohtaa ensimmäisellä kierroksella neljänneksi sijoitetun Venäjän Elena Chalovan (WTA 180). Chalova voitti heinäkuun lopussa Kazakstanissa 25.000$ ITF-turnauksen.
Keskuskentän lisäksi tiistaina Talissa pelataan myös kentillä 3 ja 4 kummallakin viisi kaksinpeliottelua peräkkäin. Naistenniksen ystävillä on siis runsaasti katsottavaa.
Tiistaina OrtoLääkärit Openiin on vapaa pääsy.

OrtoLääkärit Open 2009
Naisten 25.000$ ITF-turnaus
27.9.-3.10.

Kaksinpelin karsintaa
Suomalaisten tulokset
2.kierrosta: i Piia Suomalainen (13.) – Daria Kuchima Venäjä 63 64, Anna Zaja Saksa (10.) – Cecilia Estlander 64 64

Keskuskentän ottelujärjestys tiistaina 29.9.